Poslední návštěva: Právě je 13 kvě 2026 21:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Spud
PříspěvekNapsal: 19 srp 2010 17:24 

Kraj: ČR - Pardubický
Uz delsi dobu jsem se chystal udelat nejakej novej zesilovac s blesim vykonem s triodou.Rozhodl jsem se pro spud s ruskou 6C45.Jak dopadla prkynkova verze muzete videt na obrazkach.Zesilovac ma neuveritelne dobrej zvuk,bylo to pro mne mile prekvapeni,ikdyz jsem neco podobnyho cekal.Budim ho predzesilovacem s ruskyma miniaturnima dvojityma triodama 6N16b v SRPP.Vykon je max. 1,4W,testoval jsem na mym dilenskym systemu TESLA AKR5015.Dost slusnej rachot... :lol:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Spud
PříspěvekNapsal: 19 srp 2010 19:40 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
hodnoceni: +A, 1+,

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 srp 2010 23:22 

tady jeste prkynkovy preamp 8-)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 srp 2010 00:35 

Kraj: ČR - Zlínský
Ano, 1,4W je vskutku výkon, který zaslouží pozornost....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 srp 2010 21:48 

Kraj: SR - Žilinský
sorry za OT, ale to mi pripomína že som skoro pred dokončením celoelektronkovej hlavy z TESLY MUSIC 70 . premýšľam ešte nad tým že do budiča osadím ECC81 aby bol " tvrdší" ako ECC83ka. pôvodná tesla mala ECC85 aj to by sa dalo možno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010 09:09 

Kraj: ČR - Zlínský
ECC85 je do invertoru konce MUSIC 70 daleko vhodnější, než jiná elektronka. Stačí srovnat katalogové parametry např. ECC83 a ECC85. Důležitá je symetrie systémů!!!

Nevíte někdo o větším množství ruských výkonových dvojtriod 6N6P? Určitě by s nimi šel spáchat podobný stejnosměrný OTL, jako dělal Futterman s 12B4A.
http://sweb.cz/servisdok/futtermanOTL.doc je to kompletní stavební návod na OTL bez výstupních kýblů, zmiňuje se o tomto zapojení i Lukeš ve Věrném zvuku. Stavěl jsem to, s originálními elektronkami a do 8R to hraje jak sviňa.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010 23:33 

6N6P se daji koupit po 2USD na eBay...
Ten OTL by mne zajimal.Kolik tech 6N6P potrebujes?Jeste nejaky tady mam,pripadne bych mohl nejaky koupit.
Dneska a vcera jsem konecne poslouchal ten muj novej zesilovac v poslechovy mistnosti.Hra to s citlivejma bednama fantasticky,vykon pro muj poslechovy prostor dostacujici....Az bude cas vyzkousim jeste s jinejma vystupakama,musim je ale vymontovat z jinyho lampace,na kterej hraju.Vyrobil mi je Frantisek Hlava a v SE zesilovaci s ruskyma 6P15EV hrajou lip nez americky Transcendar.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2010 09:49 

Asi po 14 dnech kazdodenniho poslouchani jsem se rozhodl,ze tohle bude ten pravej zesilovac pro muj system a ze si zaslouzi jeste lepsi vystupaky.Vymontoval jsem je ze svyho dosavadniho zesilovace.Vyrobil mi je Hrantisek Hlava...Hned pri prvni poslechu se potvrdilo,ze tahle trafa jsou o neco lepsi nez TRANSCENDAR,ktera tam byla pred tim.Zlepsily se stredy a zjemnily vysky,trochu vice detailu a trochu vyraznejsi prostor.Po par dnech poslouchani jsem jeste udelal bypass katodovych odporu kondenzatory Blackgate 470uF/50V.Dalsi mirne zlepseni,ale jasne slysitelne.Ted uz jen z prkynkovy verze udelat dva monobloky... :D

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]