Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 18:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Fulrange satelity ARO 9415 a Selenium D220TI + MT18 sub
PříspěvekNapsal: 09 črc 2010 07:20 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ahoj klucí,
mám dotaz, co bude lepší varianta dělení tohoto kompletu. satelity jsou větší (objem 130L, ladění bassreflexu cca 65HZ (musím se pochlubit fotkou :roll: )
1. Suby dělit Aldax subseniorem, nechci plácat ale odhaduju na 70 - 100Hz. satelity nechat jet fullrange a pouze dole oříznout equalizerem
2. Použít nějaký low cost crossover (něco jako tady rozebíral Petr Berka). mně se třeba celkem líbí ten Peavey, ale přecijen je to low end a bojím se, že mi nebude 100Hz stačit :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Fulrange satelity ARO 9415 a Selenium D220TI + MT18 sub
PříspěvekNapsal: 12 črc 2010 22:33 

Prosím, píchněte mi s tím. Ty satelity jsem zkoušel jen s 15tkovými bassreflexy a crossoverem 150Hz vestavěným v crestu cpx. Celkem to šlo, ale při těch 150 Hz moc nevyužiju objem těch beden a navíc mám strach o reproduktor tohoto ražení, když se tak málo hýbe a tím pádem špatně chladí. Dík :?: :?:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2010 23:06 

Kraj: ČR - Středočeský
Nejlepší by byl nějaký cross od Rane, občas se nějaký objeví v bazaru na Prodance. Jinak kolem 5ti tisíc se dá pořídt analog DBX nebo Crest.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2010 23:17 

Nic naplat. Osobně jsem pro plnohodnotné řešní (tak jak jsem to řešil já, jinak bych to vlastně řešil jinak, a zas bych ti doporučil to stejné).
Satelity by měly zasahovat do basů jenom co se dělící frekvence a její strmostní "křivky" týká.
"ekvalizérem (dělat) crossover"
"bastl v aparátu"
- To zkrátka neshledávám jako rozumné řešení.
Nemůžu zas nadruhou stranu říct, že levný DSP nebo cross (nový, pod 5000Kč) je nějaká smetánka, ale co je moc, to je příliš :-)
Co se výběru přístrojů týká, tak asi to samé co Martin.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2010 23:26 

Máte pravdu, jen jsem si chtěl ověřit teorii v praxi a vidím, že to takhle opravdu nejde. Mimochodem Petře, ak jsi spokojen se svým crossoverem? Jinak mě opravdu zajímal ten Peavey low cost, když ho Dannydj tak chválil, ale furt se bojím toho, že by mi nemuselo těch 100HZ stačit. na druhou stranu se spokojím s něčím fakt jednoduchým, co bude aspoň trochu hrát.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2010 23:41 

Vikhore, to to spíš jen v krátkosti, jinak v SZ, i když je to tvůj thread, a je to ontopic -
Co k tomu říct?

+Je to pod 5000
+funguje to
+zvuk je slušný

Tím je výčet toho dobrého (pro někoho je to už dost na to, aby to koupil) vyčerpaný.Jenže -

- ovládání na PC je sice relativně rychlé, ale ne uplně hned intuitivní
- nelze pracovat s DSP z PC "online" při hraní, celé to tuhne a zvuk padne.
- tím vlastně neporovnáš vliv změny rozdáhlejšího nastavení na ucho "přímo".
- Nastavení na čelním panelu je běs, ovládání nepřesné a obtížné, bez šroubováčku skoro nemožné
- přesto však nutné, když potřebuješ na místě nějaký preset alespoň poupravit
- osazení vevnitř typická levná čína, zapomeň na životnost deset let.

Suma sumárum, opět dostaneš to co zaplatíš, jen Aspoň v Digisyntetic malinkato mysleli, a průsery přesunuli krapet jinam než do samotného zvuku - narozdíl od Bachanauši, takže to je za ty peníze skousnutelné.
Kdosi psal, že pořídil o pár stovek dražší model, který už pracuje lépe, i když plno vrtochů přetrvalo... Kdybych se měl rozhodnout znova, vzal bych asi ten. Za ty peníze to pro nemajetné chudáky jako jsem já není zlý kšeft, a opravdu to už trošku hraje, bez strašlivé ostudy, nebo snad strachu o bedny, tak jako u Behringera :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2010 10:53 

Vikhor: jestli ti jde jen o dělení basů a vrchů, kup si klasický cross a použitelný třetinooktávový EQ (ten potřebuješ tak jako tak). Obyčejný dvoupásmový cross koupíš nový do deseti tisíc nebo z bazaru za polovic, přinejhorším behringer za 1000,- a když budeš mít štěstí na dobrý kousek, budeš pro začátek spokojený a když pak koupíš něco lepšího, budeš spokojený ještě jednou.

Potřebuješ-li dělit aktivně i vrchy, pak se dsp nevyhneš a jestli nemáš finance, kup něco z bazaru. Na kombinaci aro9415 a d220 je možná zbytečné vytahovat dolby lake, ale jsem přesvědčen o tom, že i z takové kombinace jde dostat slušný zvuk.

Petr Berka: dsp za pět tisíc (nový?) a slušný zvuk, to si děláš srandu, nebo to myslíš slušný zvuk k poměru k ceně, ne. Je to alespoň slyšitelně lepší než třeba dcxko nebo driverack pa? S čím to porovnáváš, když píšeš slušný zvuk? Taky mám kolikrát radost z nové věci, ale až po padesáti kšeftech zjistím, že to vlastně tak dobrá koupě nebyla, haha. Buď jsem netopýr, ale nevěřím, že to bude fungovat alespoň jako ta sabina nebo třeba 260 od dbx a to se mi osobně zdá jako použitelné minimum.

Mě totiž vždycky sere věc v řetězci, která zvuk slyšitelně mění ale ne tak, jak má, jsem na to alergickej, neříkám, jde nakroutit dobrej zvuk s dcxkem v cestě i špatnej s xtou v cestě, to je jasný.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2010 10:57 

Kraj: ČR - Středočeský
Moula: To DSP jsem sice slyšel jen chvíli, ale mohu potvrdit že se žádný zvukový průser nekonal.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2010 11:14 

Měl jsem Behringer CX2310, a následně i slyšel DCXko, a musím seznat, že obojí proti DS jsou zvukově strašné plečky. Behringer musel samozřejmě hned pryč. Už jsem to popisoval jak moc zlé to s ním bylo. Nesnažím se bránit, že by to byl dobrý stroj, je to ale stroj použitelný, a za 5000 třeba v záloze když se něco posere neudělá ostudu, a rozhodně to v malém aparátu při typické produkci nikdo neuslyší tak, aby si řekl "ha, nějak se zhoršil zvuk". Přímé porovnání nemám. Slyšel jsem jen pár těch levných procesorů (DCX, DS, LEM), a nestojí si zvukově špatně, i když zbytek je víceméně otřesný. To bys musel slyšet. Máš svůj pár uší a své hodnocení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2010 11:59 

To musíš s něčím přímo porovnat, už jsem to tady někde psal, nám se třeba v půlce fesťáku zbláznil navigátor a po zhruba 20 kapelách (to už to máš alespoň trochu v uchu) jsme tam museli frknout záložní drivarack pa, bylo zajímavé (tenkrát vlastně spíš ke vzteku) pozorovat, jak šly do prčic výšky a celková dynamika, byl to ten samý aparát, akorát trochu pod dekou, skoro stejně velká změna byla o rok později: výměna navigatora za xtu, zase jsem si říkal, jak je vůbec možné, že to je takhle slyšet, sám jsem si myslel, že to nemůže být příliš slyšitelný rozdíl, ale je, od té doby mám k levným dsp averzi.

Já si např. před třemi měsíci pořídil nový mix, mám na něm odjeto necelých třicet akcí a zatím si netroufnu jednoznačně ho srovnat po zvukové stránce se starým, se kterým jsem jezdil přes pět let. A to, co mi píšeš ty, že jsi to někde slyšel (slyšet přece nemusí stačit, musíš to mít alespoň chvíli pod svýma rukama, nebo s tím ideálně něco odjet) a zdálo se ti to tak a tak, to je přeci jen málo k tomu, aby jsi mohl něco komplexně hodnotit, nebo se mýlím?

Já po týdnu taky nedokážu objektivně srovnat, jestli to hraje líp nebo to bylo lepší před tím týdnem a když jde o dsp, musíš porovnávat přímo na tom samým pa, naházet stejné presety a měnit dsp...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2010 12:16 

Věř, že tady se opravdu pohybujem na hranici a v takové (mizerné) kategorii, že to v mém případě šlo srovnat z fleku - S behringerem to prostě na první brnknutí tahalo za uši, dělalo problémy, zanášelo mezi jednotlivými pásmy, a to tak moc, že jsem se podle toho co jsem slyšel i začínal bát o aparát. Bylo to dokonce tak strašné, že lepší bylo to řešení s těmi ekvalizéry levných mixů AmericanAudio, a tak podobně. Nedělej si iluze, já se tu nikomu nesnažím namluvit, jak je to super, a jak to pohraje jako XTA. Na to kašlu. Potřebuju levně dělit, a tohle zkrátka FUNGUJE, zvuk je napoprvé líbivý, nikde žádný problém, hraje to uspokojivě. Na žádnou větší recenzi to snad ani nemá cenu. Ten výrobek si nic nezaslouží. Jde mi jen o to, aby tazatel věděl, že tohle to je už ta kategorie, kde to sice může být bůhví jaké, ale pracuje to. Zvuk není špatný, naporpvé jsem se rozhodně oproti behringeru nijak nezděsil, rozumně živený aparát jel hodiny "do ruda" a nic se přitom neodvařilo, takže tento přístroj klasifikuju jako první, který lze použít v hmotné nouzi. Stejně tak jako lze jíst v hmotné nouzi suché rohlíky a vařenou rýži, nebo pak na druhé straně drahý kaviár. Behringer pozřít LZE JEN JEDNOU, stejně jako muchomůrku tygrovanou. To je celé co jsem měl na srdci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 črc 2010 13:18 

2 moula
citát z mailu
Citace:
Vše funguje a podle prvních dojmů je to srovnatelné s čímkoli do cca 500euro.
Po pravdě řečeno jsem mile překvapen.Chtěl jsem tím původně řídit jen suby,ale klidně tomu svěřím celé Pa.To ovládání je doopravdy jednoduché a reaguje rychle.Měl jsem chvilku Sabinu Nav je čtyři kráte dražší a je li lepší,tak jen o kousek. Uvidíme,jak to bude spolehlivé,to ukáže čas.

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 14 črc 2010 21:46 

Kraj: SR - Trenčianský
Viktore ja ho chválim pomerom cena - kvalita. Prednedávnom išiel cenou zasa dole na cca 90 ,- € a to už je za danú kvalitu najnižšej kategórie naozaj prijateľná cena. S behringerom to zrovnám asi tak - neporovnateľné !!!!! BehrINGer môže ísť priamo mimo úvahu pri kúpe.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 črc 2010 09:54 

Danny: No jo, já jsem o behringerovi neuvažoval ani náhodou. Připadá mě to jako zařízení, které tvoří akorát šum v signálové cestě a nepracuje jak má. Kdyby ten Peavey měl nižší dělení, tak do toho jdu ;)

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]