Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výmena repro
PříspěvekNapsal: 07 črc 2010 11:36 

Kraj: SR - Žilinský
Mám doma 2 reproboxy, 40x30x20cm, vyzerajú veľmi dobre a solídne, materiál je 14mm MDF. Avšak, neobsahujú reproduktory, ale otvory sú na 20cm bass, 10cm stred a 6,5cm výškáč. Napadlo ma teda nakúpiť nové reproduktory. Výškáč aj stred mám už vybratý, akurát neviem sa rozhodnúť u basáku, vyberám z tochto:

http://www.bsacoustic.sk/index.php?page=6&itm=196

http://www.bsacoustic.sk/index.php?page=6&itm=216

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Výmena repro
PříspěvekNapsal: 07 črc 2010 12:19 

Kraj: SR - Košický
Ešte si prever tu dieru pre basak, lebo pokiaľ je robená pre štandardny reproduktor s priemerom 20cm (t.j. diera je 18.5cm) tak ten ARN 6684 tam nevojde - samozrejme diera sa da zvecsit, ked je to robene pre teslu tak tie mali inštalačný otvor 19,3cm čize štandardný 20cm(8") repro je v nich voľný a nedajú sa dobre pritočiť skrutky, tak tam musí ísť TVM ARN66**.
Čo sa týka parametrov ten Zetag je vhodný aj do Basreflexovej ozvučnice a je o niečo silnejší, TVM iba do uzavretej..

Naposledy upravil djmayo dne 07 črc 2010 12:22, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 črc 2010 12:22 

Kraj: SR - Žilinský
Ved prave koli tej diere ma to zaraza , ze repro tam ide 20cm celkovych rozmerov, a montazny otvor je o sirke 180mm, a ten ZETAG potrebuje 186mm...no nic bude treba pilit. Mimochodom ozvucnica je uzavreta, vytlmena, s tym by nemal byt problem nie?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 črc 2010 12:37 
Řádný člen

Kraj:
Nesimuloval jsem to ale myslím že ten Zetag by šel. Podmínkou je ovšem nízké dělení protože má hliníkovou membránu která se na nízkých kmitočtech chová velmi dobře ale o to hůř se chová na kmitočtech vyšších. A aby to sedělo i zvukovým charakterem měla by membrána toho výškáče být též kovová a spatřičnou velikostí, o slušné chování na nižších kmitočtech se postará chamber (tlumená komora za vlastním tělesem reproduktoru - je součástí reproduktoru) a kvůli nízkému dělení a tím zvýšené zátěži by bylo i lepší kdyby měl chlazení ferofluidem. Tomu by mohl vyhovět třeba dobře dostupný Seas 27TBFC/G. Ideálně nacpaný do waveguidu. Už jsem ho viděl nacpaný do WG-300 od Monacoru. Ten značně vylepší jeho chování při tak nízkých kmitočtech. Nebude ale sranda to odladit. Škoda že do té díry nemůžeš nacpat 7" místo 8". Pak bys mohl sáhnout po některém z hotových projektů a tím si ušetřit spoustu práce, času a nervů a tím ve výsledku i peněz. Takže zkus zvážit výměnu celé čelní stěny. Ve výsledku to bude jednodušší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 črc 2010 13:05 

Kraj: SR - Košický
Ja tiež robím diery tesnejšie, to že je 18cm tak to bude možno stačiť trocha s rašpľou zobrať zvrchu z hrany, to uvidiš podľa reproduktora. A možno tam aj sadne, lebo sa mi zda tych 18,6 veľa to by vychadzalo len po 7 mm na kazdu stranu od kosa a podla obrázku sa mi od oka zda že tam bude viac... Mne sa stalo že som robil dieru na 25cm repro kde pisali otvor 23,6cm a bol trocha volny...stacil by aj 23 rovnych...
Zeteg može byť aj v uzavretej, pri tom malom objeme cca 17,5l by BR ani veľká výhoda nebol, tomu repru by bol optimalny objem tak 25l v BR ozvučnici. Ak by si predsa len chcel BR dorobit tak treba priemer 5cm dlžka 12,5cm.

Možno by tam aj ten TVM ARN6684 vošiel podla katalogu je sirka kosa kotovana na 181mm by malo stačiť aspon podla rozmeroch v katalogu, neviem jak to že mne bola diera pre 20cm repro preň tesna...

//edit
Thales: on robi 3-pasmo čiže tam nemusí ísť výškač schpný hrať až tak nízko...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 črc 2010 03:20 
Řádný člen

Kraj:
Klasika - zas mi v pozdních hodinách nějak něco uteklo jak jsem to v rychlosti přelítnul, v tomhle přípúadě to že to má být třípásmo. Tak jestli tam bude střeďák tak je to OK. Hlavně to usnadní výběr výškáče, naopak to bude horší na středech protože kliníkových střeďáků vyjma Seasů běžně k dostání v ČR/SR mnoho není. Každopádně ARNko ne protože těch cca 17 litrů co to má je na něj fakt málo. To by musel udělat jako izobarik a víte co...

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]