Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 13:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Supraphon s Bassreflexem záhadný nález?
PříspěvekNapsal: 07 čer 2010 15:05 

Našel jsem tuhle tu záhadnou desku, která vypadá jako součást čehosi a dokonce má i zřejmě BR. Pokud máte nějaké informace, dejte vědět.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Supraphon s Bassreflexem záhadný nález?
PříspěvekNapsal: 08 čer 2010 03:36 
Řádný člen

Kraj:
těžko povědět co to je ale je to velmi staré a vypadá to originálně. Možná nějaká bedna k promítačce. Já mám také ty atypické bedny 25WS/D-2 které byli v kině a mají BR provedený stejným způsobem. Nevím o žádných bednách ČS výroby (takto starých - AKR jsou novější a se zcela jiným osazením) které by měly BR - jen ty pro kina tak mě to k tomu svádí. Prostě mono bedna k nějaké třeba svazarmovské promítačce.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 čer 2010 10:07 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Naozaj je ťažké s istotou určiť, či je to originál továrenská výroba. Niečo hovorí za, niečo proti.

Za: použité reproduktory aj keď je každý iný, koncepčne v podstate dávajú aký-taký zmysel: 2AN 633 50 ako bas zrejme na celé pásmo, ten menší cez nejaký kondík ako stred a chýbajúci výškáč (malé širokopásmo) tiež asi cez nejaký malý kondík. To vyklonenie výškáča vyzerá byť spravené stolársky profesionálne, BR je na tom už trochu horšie. Mohla by to byť na prvý pohľad predná stena z nejakej kinosústavy pre menšiu sálu a v tom prípade v opačnom rohu sály bola možno ďalšia sústava, taká istá, len odzrkadlená.

Proti: nevidím tam stopy po montáži ku zvyšnému korpusu ozvučnice. Plátno je tam natiahnuté akosi zvláštne, takto by to podľa mňa v továrni nespravili. Týchto starých reprákov som už videl dosť, ale takto montované ešte nie. Načo sú tam tie uholníky, keď koše reproduktorov majú normálne montážne otvory? Mimochodom tie uholníky sú robené na mieru pre ARZ 668 / 669, ktoré sú podstatne novšie. Aj tá doska samotná sa mi zdá byť príliš 'nová', bledá, na rozdiel od toho vyklonenia výškáča - tam je to drevo tmavšie, zvetranejšie a mám dojem, akoby to tam bolo dodatočne prilepené.
Možno by v rozhodovaní pomohol pohľad na hranu tej dosky pod plátnom. Ak je to drevotrieska, je to jasné - 100% domorobo, ak latovka alebo poctivá mnohovrstvová preglejka, tak je to na 50% továreň.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 čer 2010 19:24 

Je mi to nejaké povedomé...Nie je to z nejakého väčšieho gramorádia?niekde som to už videl..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 čer 2010 20:03 

Kraj: SR - Banskobystrický
Supraphon. Súdim podľa toho nápisu...
Niečo podobné http://www.oldradio.cz/tsle61.htm

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 čer 2010 09:25 
Řádný člen

No, je to podobný štýl, akurát že v LE61 sú dva rovnaké väčšie 200 mm širokopásmaky a výškové sú inde. Ale podobá sa to.

Inak tá hudobná skriňa je krásny kus nábytku 8-) .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 čer 2010 02:26 
Řádný člen

Kraj:
Myslím že ten BR i ty úchytky repro jsou origo. Já už jsem to takto viděl v nějakých větších rádiích ale už nevím v jakých. Pod těmi úchytkami byl obvykle kus plátna a nebo takový hnusný černý sajrat - asi to byla kdysi guma. BR mám stejně udělaná u 25WS/D-2 a je to originál. Takto natažené plátno (nezahnuté dozadu) jsem už také viděl u nějakých 1PF kde se celá deska i s reproduktory zasouvala do bedny zezadu, po stranách měla poměrně značné vůle a zepředu to krylo orámování. Zezadu se připevnila takovými klíny. Buď dřevěnými a nebo takovámi kovovými jakoby Učky ale nedotvarovanými a těmi procházel vrut který byl přišroubovaný šikmo do boční stěny. Prasečinka ale origo. Myslím že tohle by mohlo být něco podobného ale ruku do ohně za to samozřejmě nedám. Každopádně tyhle reproduktory hrály v BR dosti blbě. U těch svých beden jsem ho ucpal. Sice to méně basuje ale zato to nehuhňá a nehučí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 čer 2010 10:20 

http://aukro.cz/item1069809286_reproduk ... smove.html Můžeš si udělat pár :twisted:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 čer 2010 09:04 
Řádný člen

Takže sa jedná o dobový unikát :) . Ten exemplár na aukre je neuveriteľne zachovalý.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2010 22:14 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Je to opravdu z hudební skříně Supraphon, rok výroby 1957. Viděl jsem jenu v ANNONCI, jinak to určitě bude v Kottkovi - asi druhém díle(JUBILANT nebo LE57).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 čer 2010 04:27 
Řádný člen

Kraj:
Zkusím do Kottka mrknout ale blbý je že tam neuvádí typy reproduktorů v jednotlivých zařízeních. Má tam sice nakreslený reproduktor či několik reproduktorů ale bez označení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 čer 2010 11:22 

http://www.oldradio.cz/tsle58.htm je to přímo z toho - má to 200mm 160mm 100mm repro na přední desce a jeden 100mm repro na pravém boku. Můj přístroj je na stránkách http://tesla.webpark.cz/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 čer 2010 12:08 
Řádný člen

Krásny kus. Vyklonenie toho predného výškáča ho teda nasmerováva priamo na poslucháča, u ktorého sa predpokladá, že sa bude nachádzať zväčša niekde neďaleko pred prístrojom. Priestorový zvuk. Preto mi to zaváňalo skôr kinom :) . A ďalší je na boku.
Vzhľadovo sú tieto staré hudobné skrine fakt luxus.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 čer 2010 14:30 
Řádný člen

Kraj:
Tesliči ty to máš ještě kam dávat? Odkud si?

Mě se na tom líbí to že je to skloubení elektronek a dřeva. Je to krásný soliterní kus nábytku - žádný plastový nesmysl.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]