Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 21:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 312 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Renovácia 1PF 067 08, úspešná + foto
PříspěvekNapsal: 23 dub 2010 00:42 
Řádný člen

Kraj:
Ty bedny necháš celé černé? Ta černá se fotí blbě viď? Není tam pako vidět jak se povedl povrch. Zkus to vyfotit ve dne venku když bude slunko pod mrakem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2010 16:03 
Řádný člen

Kraj: ČR - Královéhradecký
jj, nechám to černý... je to taková uni repro barva a oproti té původní určitě lepší, fotí se to dost blbě, to je pravda, stačí to někde míň zbrousit a už to hází jiný odlesk, jakmile bude hotovo nafotím

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 dub 2010 21:50 
Řádný člen

Takže po době se hlásím, už je skoro hotovo. O víkendu jsem spíše jezdil na kole než dělal audio, protože počasí bylo supr a nechtělo se mi bejt zavřenej ve zkušebně, ale dneska jsem na tom opět trochu dělal a vzhledem k tomu, že se mi dostaly do ruky další PFka (v šílenym stavu - viz foto) získal jsem i origo sítky, který se mi zdaj s tou černou o dost lepší než ta klasická černá sítka. Jedna je sice trochu natrhlá, ale pokud se vyčistěj, tak to tak hrozný nebude, co myslíte?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 dub 2010 00:31 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Když už bych teda nejel striktně podle originálu s kabelem napevno, tak bych tam dal slušný šroubovací svorky a ne tyhle zrůdný klapačky - rozdíl v ceně tak 10,- CZK. A pak bych na bedny z Tesly Bratislava nedával český štítek, oo nepodobnosti originálu nemluvě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 dub 2010 01:10 
Řádný člen

Kraj:
Lidi jsou prasata.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 dub 2010 09:01 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
To je sila :evil: ... Žijú teda aspoň tie ARN 738?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 dub 2010 16:42 
Řádný člen

738 jsou v pohodě.. oni ty středy taky "hrajou" ale z posledních sil.. tímto hledám někoho, kdo by měl náhradní. Zkusim je dát aspon trochu dohromady.

laminat: až ti při úklidu přítelkyně reprákem stáhne zesik ze stolu, tak pak zjistíš, že i tyhle terminály maj svoje výhody.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 pro 2010 02:36 

Kraj: ČR - Vysočina
Pročetl jsem toto forum a taky jsem se pustil do menší renovace. Mechanicky bylo vše v pořádku, takže jsem jen vyměnil kabely a kondenzátory. Popsané a nafocené je to zde:
http://pisek.nemcovi.eu/Renovace-Tesla-1-PF-067-08/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2011 17:05 
Moderátor

Právě si je renovuju taky.
Z legrace jsem si přeměřil korpusy, jestlipak to už někdy taky někoho napadlo? Všude se uvádí vnitřní objem 35 litrů. Ať měřím jak měřím, pořád mi to vychází na nějakých 31 a zdá se mi to pro ARN738 docela málo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2011 21:28 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Je to málo...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2011 15:00 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Taky se chci pustit do repasu, Thalesi nebyla by k dopo lepsi vyhybka nez jen pouha vymena kondenzatoru ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2011 15:20 

Zrepasovené reprá zmerať v ozvučnici a potom k tomu navrhnúť novú výhybku. Pri dobrom návrhu to bude aj dobre hrať. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 led 2011 21:16 
Řádný člen

Ten objem celkem stačí, když jsem je měl ve zkušebně a koukali jsme na DVD Pink Floyd, tak se klepaly hajzly ještě o dvě patra níž. V autě ho mám ve stejnym objemu a oproti reprákům řady 226, 230 a vlastně jakýmukoliv osmipalci, pro které se tento objem doporučuje nejvíce to hraje výrazně lépe. Mimochodem, to jedno ARN je z tý vylítaný bedny na fotkách nahoře a snese skutečně hodně, proto je to většinou jedinej funkční reprák, kterej z těch beden zbyde, protože to každej kouří, co to dá.

Thales jen kecá o návrhu nových vyhybek, ale příjde mi, že snad ještě žádnou ani pořádně neudělal.. Pokud byste si to ale někdo chtěl nechat dělat, vzal bych to komplet od podlahy a zachoval pouze basáky a dal k tomu nový středáky a vejškáče.. ty původní stojej za tvrdej chleba a můžete zkusit i větší objem pro to ARN-ko.. čili i s novým korpusem :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 led 2011 10:06 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
To mi nepříjde jako vůbec dobrej nápad, postavit komplet novy bedny se 738čkou a kvůli toho rozebrat jinak kompletní PFka. Ty bedny by se měly zachovat pokud možno v origo stavu a pokud se to někomu nelíbí jak to hraje, tak ať to prostě prodá tak jak je - on se na to zájemce vždycky najde. Ty ARNka se dájí koupit celkem normálně zvlášť, když by teda s nimi jo chtěl někdo něco "nového" stavět... ARS 850 taky nikdo nerozebral jen proto, že maj malý objem pro ten 15" a celkově jak jsou udělany to zrovna ideál neni, taky by mohly hrát líp, když na to příjde. Největší cenu ale mají tak jak jsou.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 led 2011 11:59 
Řádný člen

tak samozřejmě je to lepší zachovat, pak se to dá prodat vždycky.. domorobo bedny nemají nikdy takovou cenu, i když můžou hrát lépe....
Mimochodem dvě volné 738-ky tu mám, kdyby někdo potřeboval

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 led 2011 12:22 
Moderátor

Zajímavá diskuze...
Fakt je, že v Bratislavě ty 1PF docela konstrukčně odflákli, ale že to na druhou stranu není zas takové neštěstí.
Rozhodně trvám na tom, že 31 litrů je pro ARNko málo. Na první poslech to má všecky nectnosti nepřiměřeně malé ozvučnice. Je pravda, že subjektivně bývá příjemnější jít ke spodní hranici doporučeného objemu, ale tohle už je hluboko pod. A nic ve zlém, to že se třese dům svědčí o tom, že to hraje nahlas, ne že to hraje dobře.
ARV161 mají skvělý zvuk ve dvoupásmech. Starší série jsou přímo k pomazlení, poslední série s nýtovanými vývody a nové ARV089 už nestojí za moc. ARV168 ale kupodivu proti ARV161 víc šustí a v těchhle bednách je navíc nevyužitý jeho potenciál na vyšších středech a zdůrazněné jeho nectnosti nad 10kHz. Kromě výměny za jiný typ se s tím ale bohužel nic udělat nedá.
ARO667 je zde použitý nevhodným způsobem. Stačí se podívat do podobně osazených beden z Valmezu - vždy je zatlumený rezistory, někdy dokonce o dost.
V pietní úpravě se dá středům pomoci velice jednoduše. Měření neměření, simulace nesimulace, poslech vám stejně nakonec řekne nejvíc. Ve svých historických konstrukcích jsem to dělal tak, že jsem do 4 Ohm beden dával ARO667 s výhybkou na středech odpovídající jeho 8 Ohmům a do 8 Ohm beden ARO669 s rezistorem 3R9 v sérii - výhybka je pak zachovaná původní pro 8 Ohm reprák.
Citlivost na středech tak o pár dB poklesne - je to malinko víc, než je nutné, ale poslechově je to mnohem příjemnější. Ono když na charakteristice něco o tři decibely chybí, není to zdaleka tak hrozné, jako když by to o decibel vyčuhovalo.
Při zachování původního ARO pomůže rezistor 15R paralelně k reproduktoru a 2R2 do série beze změn na výhybce (odzkoušeno).
Komu by se to nelíbilo, postačí použít plastový, plechový či překližkový kroužek o průměru asi 8cm umístěný před membránu střeďáku v rovině obruby koše na dvou děrovaných a na černo stříknutých páskách z Merkura. Nahradí se tak koaxiálně umisťovaný výškáč známý z ARSek. Ale zatlumení rezistory je lepší.

Opravdu, porovnejte si Valmezácké konstrukce s těmi Bratislavskými, je to tam vidět na první pohled.

Začal jsem nové téma s jednoduchou nenákladnou přestavbou, na které si právě pro radost dělám. Za pár dnů bude hotovo, tak tam pak dám i fotky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 led 2011 18:42 
Moderátor

Spletl jsem se a nikdo mě neopravil. Ty středy jsou ARO687 a 689. Stárnu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 led 2011 11:46 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Ja tieto bedne nemám a tak to nemôžem detailne komentovať. No myslím si, že koncepia je: hlavné slovo má veľké širokopásmo ARO ako streďák a okraje prenášaného pásma sú doplnené výškovým a basovým reprom. Pripomínajú mi kinobedne, čo sú ako titulné foto k "Reprosoustavy různé" v sekcii Tesla: hore stredo-výšková časť, dolu samostatný basák, prispôsobený k zapusteniu ARO. Ak vnútorný objem vychádza naozaj len na 31 litrov, je to dosť málo, ale dá sa to prežiť. Veľký basák aj keď je pridusený v malom objeme, je to úplne iné kafé, než keď malý basák plandá vo veľkom objeme. Skôr mohli pri návrhu spraviť tie bedne aspoň o trochu hlbšie (čím by sa aj objem zväčšil). Lebo tvar bedne tiež robí svoje. Ale teraz už s tým asi nikto nič nespraví, jedine ak napchať tam nejaké tlmenie.

Zatlmovanie citlivosti stredov je tiež subjektívny dojem. Vzhľadom na to, že tu majú všetky reproduktory podobnú citlivosť, nebolo to asi považované za nutnosť. Dôležitá vec je aj to, ako si sa opravil, že v ARS sa používali ARO 66x - feritové, citlivejšie, ukričané, zatiaľ čo tu je AlNiCo ARO 687 a ten ani zďaleka tak nereve. Napríklad mne by asi zatlmené stredy prekážali.

Kvalitu rôznych sérií ARV 16x tiež neovplyvníme. Celkovo ich neodsudzujem, ale ani extra neobľubujem. Radšej mám staré maličké ovály 08x alebo čo najstaršie ARE 46x. Tie nie sú také ušušťané.

Možno som v tomto trochu sentimentálny, ale myslím si, že by sa mal pokiaľ možno čo najviac zachovať originál. Aj s nedostatkami. Prípadne s nejakými drobnými úpravami. Lebo keď sa to úplne prerobí, tak to už 1PF 067 08 nebude.

Naposledy upravil Ciplox dne 26 led 2011 10:08, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 led 2011 00:13 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
To Rendy: mel bych zajem o ARN 738, chtel bych je vyzkouset do dalsi objemnesji reprobedny s jinyma repro, nemate nejake k dopo, s kteryma by sly dohromady ? (na poslech do obyvaku)

TO Viper: tuty 1PF zachovam, ale vaham jak moc je zachovat, stavajici zvuk by sel dost vylepsit. Tak bud je nechat uplne bez zasahu nebo vymenit kondenzatory a vytmelit je silikonem a zatlumit, aby se zlepsil zvuk. Tady jsem na vazkach, eslli je nechat jako vinatge uplne bez zasahu nebo ne.

Prijde mi, ze tato reprobedna (este pred upravami) je vhodna spise na jazz, blues, zpev a pomalejsi hudbu nez i jen "mekky" rock, stredne rychla hudba (Dire Straits) je tak na hrane unosnosti, a takové rockove koncerty uz prilis nevyzni (muj amatersky nazor :oops: ). Nadruhou stranu jsem nekde cetl, ze muzou jit docela dost do hloubek.

A jeste mam jednu otazku. Lze ARS prelozit jako akustická reproduktorova soustava ? A jak prelozit zkratku 1PF... ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 led 2011 08:53 

Jen na okraj. Mám 1PF... na chatě. Vždy dvě soustavy na kanál v 16 Ohmech s Music 70. Zní to parádně, ale musí se to pořádně osolit. Pak není problém ani Rammstein. Pevné a přesné, právě díky objemu nezačnou dunět. Nicméně na doma bude 738 v pořádném objemu a k němu kalotové středy a výšky.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 312 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]