Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 22:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Identifikace reprosoustav - ARS 844?
PříspěvekNapsal: 27 led 2009 17:21 

zdar vsem priznivcum repra potrebuju ziskat nejakae informace o techto repro Tesla ten basak je ARN 734 a ten horni je ARo 667.poradte co je to zac diky moc kdyztak na meail TomeKX2@email.cz nebo UIN 371145876

//LuKyss: přemýšlej nad tím jak popíšeš téma, tvůj popisek nesplňoval pravidla, opravil jsem ho.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Repro!! potrebuji poradit
PříspěvekNapsal: 27 led 2009 17:26 

tady je foto

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Repro!! potrebuji poradit
PříspěvekNapsal: 27 led 2009 19:46 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Zdar, najprv si prečítaj pravidlá, ten názov témy je stupidný.
Aj keď sa mi nezobrazila žiadna fotka, tipujem ARS844.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Identifikace reprosoustav - ARS 844?
PříspěvekNapsal: 29 led 2009 16:14 

omlouvam se ta fotkla mi nejde vlozit ale jsou to ty ARS 844 poradite jaky zesilovac na to ja vubec s tim nenam skusenost :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 led 2009 17:06 
Řádný člen

Nahraj fotky na server www.obrazok.eu a sem skopíruj druhý riadok pri každej fotke. V akom sú vôbec stave? S rozumom tých 35 až 50W zvládnu. NIKDY však nie viac, majú cca 30 rokov a veľmi ľahko sa spália. Od tesly AZS alebo tuner 820 a podobne... Toto je taký základ, ja soobne by som šiel do niečoho lepšieho.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 led 2009 09:22 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Možná se pletu, ale tušim právě na audiowebu ten tuner 820 sinclair pěkně zepsul, že jaká je to sračka, hlavně kvůli dodrbaným šumícím korekcím... Nevim, sám jsem ho nikdy neměl, tyhle ARS 844 provozuju na AZS 222 zdaleka ne naplno, jinak dobře hrály taky na TWM 140...

Ale s těmi 50 W bych byl trochu zdrženlivější, normální hudbu by asi daly, ale elektronika by je v okamžiku rozervala. Než to riskovat, že by to třeba snesly, byť enem raz, to si myslim je trochu blbost. ;)

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 led 2009 14:52 
Řádný člen

Ja som 820tku mal doma rok. Korekcie šumeli, ale tie bedne niesú zas tak moc citlivé. So 100dB citlivým reprom by to bolo samozrejme počuť jak vodopád. Ten tuner má koncák slušný. Jediná chyba sú korekcie a zadrátovanie v kastli s konektormi. Tie majú prechoďák, výstup je vedený cez signálový isostat... Proste to zabili. Korekcie sú prepadák, po prerobení na tandemové poťáky a výstup priamo na poctivé svorky, tak ten zos bude znieť odrazu úúúúplne inak. Zdroj to má slušný, 2x10G filtrácia, trafo je dosť tvrdé. Pri budení jednoho kanálu sínusom som na náhradnej odporovej záťaži nameral dačo cez 50W. Holt, je to teslácke do-do. Dorob doma.
K bedniam, jasné, uvažujem hudobný signál hudby pre ľudí, techno tam samozrejme nepatrí. To tie bedne zahrať dobre jednoducho nevedia. Na akustickú hudbu sa však veľmi dobre hodia. A pokiaľ nieje ten človek čo krúti gombíkom "volume" naprostý ignorantský idiot tak tie bedne ani so 100W zosom nespáli. Ide tu o to, že pokiaľ do nich silíš nejakú staršiu AZSku s DFkom pomerne nízkym a výkonom tiež nič moc, tak ten zos je trvale v limitácii a tými obdĺžnikmi úplne nádherne spáliš výškáče a streďáky načneš. A o to tu ide. Len netreba byť debil a ono to pôjde, po repase závesu a výhybky sú to veľmi slušné bedne vzhľadom na dnešnú dobu genihnis kreative x.1 šmejd systémov. A o tom to je. Tesla je dobrá, ale treba vedieť s ňou robiť a myslieť hlavou. Pokiaľ má niekto iný názor, sem s ním. Nehovorím že všetko čo píšem je sväté a dobré.

Fuj, to som sa zas rozpísal...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 úno 2009 14:45 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Jo, to mi je jasné, že AZSko nic moc nedá, ale nebydlim někde na samotě u lesa, abych je mohl roštovat něčim výkonnějším.Ty bedny jsem poopravil a vzhledově renovoval a beru je jako sbírkové kusy, tak se neboj, že bych do nich pustil AZSko v limitaci... ;)

Jenom jsem chtěl upozornit na to, o čem ses tak rozepsal, že nejsou zrovna vhodné na poslouchání pro debily, co zkoušej, co udělá volume až nadoraz.
Pokud jde o spálené výšky, tak to se mi snad nikdy nepovedlo ani v době, kdy jsem rád dost potrápil zesák (tehda nějaké Magnum s 2x 20W sinus) - odnesly to basáky Tonsil se zpuchřelými závěsy překročenou xmax, prostě se rozsypaly...

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 črc 2009 20:31 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Pánové, na aukru právě končí aukce nějaký ARS 84x - nejsou na tom štítky a majitel nezná. Ale je to klasika- ARN73x basák, ARO6xx streďák a ARV 08x výškač...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2014 21:07 

Kraj: SR - Prešovský
Som si kúpil reprosústavy s ARN 734, tiež som nevedel, čo sú zač. V skratke to zhrniem celé - podľa schém som prišiel na to, sú to ARS 844. 840 - mali ARN 730. Vymenil som nové výškové reproduktory ARV 160, za reproduktory z roku 1976 (tiež ARV 160, pekná dvojica, z toho istého dňa a mesiaca). Vymenil som aj kondenzátory, ktoré už boli vyschnuté za nové kondenzátory nemeckého pôvodu. Na basovom reproduktore som našiel miesto, kde ho "podfukovalo", lebo bola skoro z polovice odlepená membrána od kovového koša. Gumový záves som ošetril silikónovo teflónovou vazelínkou. Vymenil som vytlmenie reprobední, dal som tam trochu viac nového vatelínu. Reprobedne som napojil na vežu sony CMT CP 11, kde som upravil zvukový procesor pomocou kondenzátorov a odporov tak, že som vyradil korekcie z jeho "programu, teraz hraje "direkt link". Možno som iba mierne dvihol výšky. Koncové integrované obvody TDA 7260 sú navrhnuté na 60 Watový výkon. Lenže výrobcom sú zkresané iba na 30 Watov, z dôvodu čo najmenšieho zkreslenia a zvýšenia dynamiky na nižších sekvenciách (skoro ako elektrónkový zosilňovač) . Berú od 2 do 22 000 Hz. Ideálne pre tieto reprobedne. No a Výsledkom je neskutočne reálny a presný zvuk. Čo sa týka priestoru, presne viete zadefinovať, kto kde stojí a čo práve robí. O tom, že hrajú skvele Vás nechcem presviedčať, ani o tom, že majú perfektné výšky, basy i stredy. Výšky nesykajú, ako kaloty, verný hlasový prenes, basy nie sú vôbec agresívne. Chcel by som len povedať, že tieto reprobedne rozhodne nepatria do šrotu. Stačí nájsť dobrý stroj a výsledok Vás prekvapí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2014 21:21 
Řádný člen

Do šrotu nepatria, je to pekný kus histórie a v rámci Tesly patria rozhodne k tomu lepšiemu...ale verne rozhodne nehrajú. O reálnom a presnom zvuku môžu leda tak snívať.
Mal som ich doma v stave nových...hrali na rôznych zosilňovačoch (rozhodne lepších, než TDA7260) a veru som z toho hotový nebol. Neskôr ich mal brat, ktorý tiež nebol nejaký extra spokojný. Ohúria možno toho, kto nikdy nepočul nič lepšie...
Prepáč.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2014 21:35 

Určite sú lepšie bedne, netvrdím, že nie. Ale ..... z radu tesla jedny z naj .... určite. Vypočul a porovnal som si viaceré, ale vždy mi niečo chýbalo. Stredovýšky. Tieto bedne z teslových ponúkajú asi najvernejšie. Ide o to, že ako historický model sú perfektné. Poviem pravdu, že už ani nehľadám iné, lebo mal som možnosť si vypočuť viacero iných výrobcov, ale tieto mi sú srdcu blízke.
A sorry, je tam obvod TDA 7296 x 2. A to v podstate je jedno, skúšal som ich aj na iné stroje, ale tento im sedí naj. Je to môj subjektívny dojem, pre moje uši lahodný to nápoj. Veď v celom ich spektrálnom prednese sa skrýva toľko informácií, že ma to fakt udivuje. Koľko ľudí, toľko chutí.

Som si preveril posluchové podmienky: Rozostup medzi sústavami: 5m poslucháč je od nich vzdialený 3,5 - 4 metre. Sústavy musia byť vzdialené od stien min. 1m, (Ak sú pri stene, "začínajú hučať") v každom smere. Mám štrukturovaný strop v obývačke, na zemi shaggy koberce. Dookola štandardne nábytok. Ak sú sústavy v menšej vzdialenosti od seba, stráca sa priestor. Stredy osí reprodutorov sú namierené 1m za poslúchača. Toto nie sú sústavy do malých miestností... A potom to príde.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 11:08 
Řádný člen

Ja som si zvykol na "rovné bedne"...sú síce nemilosrdné k nahrávkam, ale v rámci svojich možností hrajú to, čo hrať majú - teda to, čo v nahrávke naozaj je.
ARS840/844 sú prezentné, ukričané, nerovnomerne smerujú, nebasujú, zvuk je rozmazaný...pričom tieto moje tvrdenia nie sú len subjektívne. A v dnešnej dobe sú silne nadhodnotené. Ak by sa predávali za ceny, ako pred 10 rokmi (30-50€) tak poviem, že za tú cenu sa nič lepšie aj tak nedá kúpiť. V dnešnej dobe sa však ceny za naozaj pekné kusy pohybujú od 150€ a za tie peniaze sa už dajú postaviť (alebo aj kúpiť) lepšie hrajúce bedne.
Ale ak si spokojný, nemám ďalšie námietky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 21:12 

Mne to stačí, po 20 rokoch, čo som hľadal, stále hľadal, skúšal, počúval .... kašlať na to. Tieto mi stačia, je v tom aj kus nostalgie. Hrajú skvele (teda na svoju cenu - a mimochodom momentálne sa predávajú už za 230 eur!) Ak si pustím Oldfielda, Jarreho, Daft Punk, či Space ART, - uspokoja moje zvukové potreby v plnej miere. Mám ešte ďalšie 2 sústavy TVM, ale k týmto mám nostalgický vzťah. o tom by sa dalo diskutovať a písať, ale myslím, že už aj tak sme dosť odbočili od témy. V každom prípade - kto si ich kúpi, neprerobí, veď za tú dobu, čo ich mám sa ich cena zdvihla o 70 eur. A myslím, že ich cena porastie ešte viac, pretože ich nie je zase tak veľa a aj v dnešnej dobe majú čo "povedať", je to výrobok malej Československej republiky. HAWK.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 lis 2014 09:07 
Řádný člen

Čo JASTRAB?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 lis 2014 13:58 

Kraj: SR - Bratislavský
To je ako keď na pacičkách za zadným sklom bolo napísané Bay, Bay.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 lis 2014 14:03 
Řádný člen

To znamenalo, že vodič pacičiek mieri do zálivu, nie?

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]