Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 29 říj 2023 22:14 

Kraj: ČR - Středočeský
martin11 píše:
Nie som odborník na slúchadlá, ale myslím, že prevedenie zodpovedá cene.Na ušiach sedia dobre. Na slúchadlá nie som zvyknutý, takže po polhodine sa už začínam v kresle vrtieť. Doma mám ešte nejaké slúchadlá Sony v rovnakej cene, a s nimi to je ako by som mal hlavu vo zveráku.Tieto Superluxy majú prítlak oveľa príjemnejši. Pre mňa na občasný posluch úplne postačujúce.Môj názor je, že posluch na slúchadlá sa nevyrovná posluchu cez repro.Myslím, že takýto názor má väčšina.

Tak dobré sluchátka hrají lépe jak reproduktory vydržím poslouchat klidně 4-6 hodin ale zdůrazňují dobré sluchátka např.Audeze LCD 5 nebo DCA Stealth.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2023 08:37 

Kraj: SR - Košický
lada5:Je možné, že s dobrými slúchadlami mi padne sánka a budem prekvapený čo dokážu. Len som prekvapený, že pre DOBRÉ slúchadlá treba ísť s cenou až tak vysoko. Ak máš skúsenosti, môžeš prezradiť pri akej cene začínajú DOBRE slúchadlá?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2023 10:29 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Dobrá sluchátka mají dobrý zvuk. Samozřejmě se lépe ladí těch pár kubických centimetrů kolem ucha, než pokaždé jiná místnost. Ale ten zvukový obraz "v hlavě" mi prostě není příjemný.
Takže si poslechnu muziku přes sluchátka, když z nějakého důvodu nemůžu poslouchat přes bedny, třeba ve vlaku nebo když rodina čiumí na debilizátor ale nanapadlo by mě nasadit si sluchátka, když je zrovna možnost poslouchat přes bedny.
Inak som užívateľom len rôznych vintage typov AKG.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2023 10:57 

Co znamena "dobre" sluchadla je napr. tento set Focal - samotne sluchadla su za 1200eur.
Viacmenej zakladna podmienka, aby mali sluchadla velky zvuk ako z reprakov je, aby boli otvorene.
Vsetko ostatne hra nejak utlmene, akoby padali steny na usi.
Kazdopadne "dobre" sluchadla po skusenostiach sa daju najst od cca 400-500eur, pod tym je to velmi vynimocne, skor nahoda.
Co je zaujimave, ze BT ANC hluchadla hraju uz lepsie ako byvale oblubene a kvalitne modely, napr. Senn HD25 a HD-280pro preskoci hravo BT model za obdobne peniaze Senn ACCENTUM Wireless. Toto boli na vystave fakt dobre sluchadla za tie prachy. Ale dlhodoby posluch by mi tiez vadil, kedze sluchadla nemam v oblube. Aktivne hluchadla maju uz aj DSP a to zamedzi aj typickemu zafarbeniu zvuku.
Viac hluchadiel som toho roku neskusal, lebo nebol cas. A to tam mali take pekne Stax-y, co som sa na nich chystal.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2023 14:19 
Řádný člen

Kraj: ČR - Zlínský
Občas si pustím hudbu přes otevřené magnetoplanáry Hifiman Sundara.
Ale beru to pouze jako z nouze cnost, kdy nemůžu poslouchat bedny. Párkrát jsem si zkusil pustit něco z beden a to samé vzápětí přes sluchátka a rozdíl byl velký, ale ve prospěch beden.
Hlavně se ty sluchátka nedají poslouchat hlasitěji, když je v místnosti více lidí, protože jinak jsou ostatní nuceni poslouchat taky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2023 16:05 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Sundary, co jsem tak před časem šmejdil po příspěvcích uživatelů (ne recenzentů, ti odkývou cokoli), nemají, zdá se, pověst kdovíjak dobrých sluchátek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 lis 2023 22:39 

martin11 píše:
lada5:Je možné, že s dobrými slúchadlami mi padne sánka a budem prekvapený čo dokážu. Len som prekvapený, že pre DOBRÉ slúchadlá treba ísť s cenou až tak vysoko. Ak máš skúsenosti, môžeš prezradiť pri akej cene začínajú DOBRE slúchadlá?

Minimum považuju od 50000kč nahoru ale spíš víc a za další musí k tomu být adekvátní aparatura a zdroj muziky a pak to hraje líp jak reprobedny a samozřejmě to musí mít dobře udělaný crosfeed a pak to má i prostorové podání jak z reproduktorů.Já vím že se tady tomu většina lidí vysměje ale na to jsem si zvykl a je mi to jedno protože to hraje podle mne super. :D Jak tady někdo píše ve své cenové kategorii jsou lepší otevřené sluchátka mám oboje tak mohu posoudit.Mám bohužel starý barák s příšernou akustikou kde to nemá moc řešení a ještě manželku takže jsem skončil u sluchátek i když mám i docela dobrou velkou sestavu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 lis 2023 07:30 
Moderátor

Nevysměje.
Já tedy prozatím zakotvil u sluchátek levnějších a dodnes nechápu, jak se to Philipsu povedlo. Asi pánbu dopustil. Ale pravda je, že najít i v dražší hladině něco, co by vykouzlilo blažený úsměv na ksichtě, je docela fuška. Jako netvrdím, že Fidelia jsou highend, ale zdá se, že do 15 nebo 20k se opravdu nic podobně hrajícího nenajde.
Naopak najít v určité cenové kategorii naprostý šunt, je hračka. Takové bezdrátové Sony WH-1000XM4 (uvedené za cca 10k, dnes jsou levnější) to hraje až neuvěřitelně na hovno. Jako nějaký laciný pártybox. Nebo Airpody, to snad ani nebudu komentovat.

Ona ta cena pouze vypadá třeskutá. Dobré DIY bedny umíme udělat za kolik? Dvacet tisíc plus fůra práce? Kolik by ale takové stály hotové z krámu? Kilo? K tomu zesilovač, a bez přizpůsobení místnosti to stejně nepředvede všechno. Možná, že pak sluchátka za 50k a odpovídající krmení vyjdou pro někoho jako nejlevnější a nejpohodlnější cesta.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 lis 2023 21:36 

Vyjde mě to levněji než přestavovat starý barák nebo stavět nový a ještě se rozvádět.Ransom to vystihl přesně. :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 lis 2023 08:30 
Moderátor

Kdyby nekdo chtěl dobrá sluchátka za rozumnou cenu:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic ... &t=1332690
Je to vývojový vzorek DIY sluchátek, která nejspíš půjdou do malosériové výroby.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 lis 2023 22:17 

Jsou za ty peníze dost dobré za poslední cca rok je Filip hodně vylepšil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 lis 2023 19:15 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Ty repráčky uvnitř jsou tyto?HPD-50N25PR00-32 Peerless by Tymphany.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2023 10:16 
Moderátor

Vystřídal jsem všelijaké notebooky (stolní PC nemám a nechci). Nějaké 14", mezi tím taky 10" netbook. Teď mám nový 16", a ten displej je fakt větší!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2023 11:32 

fakt 16"? ne 15,6" jako mají ostatní smrtelníci? P.S: s věkem nastupuje slabozrakost, už mám u pc 32" monitor a asi i to bude brzo málo. SMD bez hodinářské lupy už taky nedávám...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2023 11:58 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Na stole mám dva 32-palcové monitory ale samotný noťas musím mít co nejmenší, takže na rozdíl od kolegů, tahajících sedmnáctky, já při každé obměně bojují o co nejmenší ntb. Naštěstí jako celoživotní krátkozračec s postupujícím věkem vidím stále lépe a lépe.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2023 21:26 
Moderátor

Jo, 16".

Líbí se mi poměr stran 16:10 (nativní rozlišení je 1920x1200), který dělá ten rozdíl proti 15,6". Nepotřebuju žádný zvětšení. Naopak, používám mrňavý ikonky i písma, takže i menší okna. Webová stránka mi zabere jen malinko přes 1/2 šířky monitoru.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2023 06:19 
Řádný člen

Kraj: ČR - Liberecký
No to je spis do rubriky opacne, ale ok. Mam novy soukromy ntb (Dell Latitude 5431 - 14ka) taham to s sebou, auta, mereni....staci. Nicmene ma to v sobe i7-1270p. V praci delam na Ntb od Hp, nejaky Probook 430, stari asi 6-7let, nejaka i7-8550u. Mno a zjistil sem, ze kompilace projektu v CubeIDE+TouchGFX na tomdle mi trva 50s, na tom mem privat Dellu 14.6s a na stolnim PC s Ryzenem 7 5800x jen 8.4s. Takze je vam jasny, jak se tesim vzdycky do prace, jak si zase pekne zakompiluju.... Poslal sem sefovi vysledky "mejch testu", uvidime jestli mi koupej novou lopatu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2023 06:49 

mě strašlivě překvapilo před cca rokem, že poměrně zásadní vliv na rychlost PC má SSD. Ale ne že ho máš nebo nemáš, ale jak mizerný SSD ti dokáže dát HP do nové mašinky. V novým značkovým minipc od HP byl SSST ssd, a podle testu to bylo pomalu horší než mechanickej disk. Mě by to nedapadlo, ale měl jsem vedle sebe HP s i510500T 16GB RAM, ssd "solid state technology" a vedle toho postarší NUC 8i3 tj i3 8th, 16GB RAM ale SSD nvme tuším intel 520, a ten starší PC byl na stejné úloze výrazně rychlejší. Hned jsem koupil Samsung 970 nvme a najednou to bylo tak jak bych předpokládal od samýho začátku. Prostě obchodníci to zabili kvůli pár dolarům. Tj nejenom rychlost procesoru, ale pokud je potřeba načíst hromadu malejch souborů, tak rychlost ssd je to zásadní, co dělá výkon PC. Jo a v NB mi onehdá odešel intel blue nvme ssd, cca po roce, tj v záruce. Tímto odešly všechny wokna z mýho domu, a asi se hned tak nevrátí...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2023 03:56 
Řádný člen

Kraj:
Pořídil jsem ARS 824 v krásném origo stavu. Tak ještě sehnat redukci na DIN a může se hrát.
Pro jistotu jsem objednal ještě 6 Jantzenu. Vzal jsem jen standart superiory mi přišly už moc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 led 2024 11:19 
Moderátor

První dny provozu S.M.S.L. C100 na dílně:
Dobrý zvuk. Funguje okamžitě po připojení. Jede bez chyb i po 5m kabelu, právě tak přes OTG z telefonu.
Bluetooth je spíš jako doplňková funkce pro občasné použití. Za jedno nepoužívá HiRes kodeky, za druhé je to napájené přímo z USB-C, což je zároveň připojení k PC. Na druhou stranu výhoda - zapínám a vypínám jen notebook. Pro tuhle konkrétní konfiguraci dobrá volba, ale kdo by chtěl střídat USB a BT, ať si raději pořídí něco s APTX HD/LDAC a nezávislým napájením.
Domů jsem si nakonec po hodně dlouhém rozmýšlení objednal samostatný USB DAC a samostatný BT přijímač. Přeci jen BT používám poměrně často.
Tip, kdyby náhodou někdo...
https://www.l-e.cz/xduoo-xq-50-pro-2
Je to ještě nepatrně levnější než z Číny, poštovné zdarma, a k tomu záruka. Se značkou mám dobrou zkušenost.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]