Pro mě byly obrovským překvapením antracitový TML sloupky s osazením ARN5604 + ND25FW. Opravdu klobouk dolů.
Stejně mě překvapily scarabeovi KEF-y v továrním provedení. Na komerci super, nemám žádný výhrady.
Velmi dobře obstály myslím i Grundig Box 1600 v továrním provedení. Kdo hledá lacinou, dobře hrající soustavu bez potřeby různých úprav, je na správné adrese.
Perfektně hráli také KEF-y s aktivní výhybkou by Blackrider. Velmi neutrální, dlouhodobě poslouchatelný zvuk, na který bych si rychle zvykl. Myslím, že dají každý žánr.
Nejlepší bednou pro metalově laděné posluchače bude jednozančně Taurus. Velká bedna, ohromný basový fundament, otevřenější vršek.
Absolutní TOP byly ILLU3 - a řeknu to nadrzáka - u beden v takové cenovce a laděné jedním z nejlepších ladičů ČSSR se to prostě očekává a pokud by to tak nebylo, tak je něco špatně.
Zklamáním byly VMA-II. Nevím, zda tak hrajou standardně, nebo maj tyhle konkrétní kusy nějaký technický problém. Na středech a výškách to nejspíš doplácí na ladění pro osu, ale kýblovitý basy se mi přišly, že něco není s tou bednou úplně OK. Nevím, neměřil jsem je a nestudoval.
Zvukově nejhorší za mně TVM ARS330, kterým však úspěšně a v těsném závěsu konkurovaly ty velký Canton-y s originální výhybkou. S novou výhybkou od PAF se to však diametrálně zlepšilo.
Nebudu komentovat úplně všechno, vypíchnul jsem to, co mě tak nejvíc padlo do ucha, samozřejmě i s ohledem na náklady a dalšími aspekty. Ostatní bedny hrály imho všechny fajn a uměl bych s nima bez problémů žít a poslouchat je. Žádný vyložený průser se nekonal. Dokonce i origo ARS844 hrály přijatelně.
No a litovat mohou ti, co odešli dřív, než jsme vytáhli hrombedny a 2x400W zesilovač ven.

Závěrem bych chtěl poděkovat ransomovi za skvělou organizaci, za úžasný přepínač (bez kterýho by se opravdu srovnávat nedalo), za ranní kafe a další věci. Jedinou výtkou jsou neprosvětlený budíky u jeho zesilovače.
Taky díky Lukyssovi, že nás nechal trápit jeho skvělého Protona.
Taky všem ostatním, že jsem s váma mohl pokecat a celkově si ten sraz užít. Bylo to podle mně super.
Jo a cesta z z Trenčína do Český Skalice je teda pěkně na hovno.
Pokud jsem někoho tímto textem urazil a šlápl mu na otlak, nebo kopl do bábovičky, tak se neomlouvám a nemrzí mně to.