Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 244 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: SRAZ 4.9. 2021 V ČESKÉ SKALICI
PříspěvekNapsal: 04 zář 2021 23:49 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Akce proběhla úspěšně a děkuju každému, kdo si udělal čas a přijel!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 05:48 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Počkáme si na hodnotenia.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 07:00 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Já děkuji Ransomovi za to, že to organizoval, všem účastníkům, že se tam tahali s exponátama nebo alespoň viděli. S akcí jsem byl spokojen,

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 07:03 

Kraj: ČR - Jihočeský
Cus, bylo to super. Díky za akci. Myslím že jsem si poměrně dobře udělal představu vzhledem k tomu, že jsem před tím žádné srovnání neslyšel. Btw přepínač byl opravdu výborný, bez toho by to nešlo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 08:14 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Velké díky patří Tomovi-Ransomovi za organizaci a za výborný a myslím bezkonkurenční přepínač beden!
Jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit a tím si rozšířit hifi-obzory, ale i probrat to naše nejen hifi naživo. :-)
Byla velmi příjemná a vtipná atmosféra, zejména ke konci akce.

Největší překvpení pro mě byl tenhle projekt, protože v dané cenové relaci to hrálo velmi dobře.

Ani jsem nečekal, že se sejde tolik různých exponátů a tak bude možnost porovnat opradu dost beden.

Nej záležitosti pro mě byly URS3100,Illu3,KEF R500.

Potěšily mě i kladné ohlasy na mé KEFy v aktivu, aspoň jsem je nevezl zbytečně. :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 09:17 
Řádný člen

Kraj: ČR - Liberecký
Letos mne to znovu nevyslo, doufam ale, ze jedno/dve toceny s Ransomem v Nachode jeste do zimy stihneme...
Muj nazor na Teslu je nemenny (= domu bych to nechtel), nicmene ten Tesmax dole by mne zajimal.....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 10:07 

Kraj: ČR - Olomoucký
Konečně mám za sebou první sraz. Nebudu se vyjadřovat ke každému projektu zvlášť, spíše k těm co mě tam překvapily.

Tome ještě jednou tady veřejně…díky za zorganizování!
Naprostý TOP a podle mě vítěz včerejška je Tomášův přepínač a pak dlouho nic :)

I když jsou to tovární bedny (nebo právě proto?) mě překvapily Scarabeovy KEFy. Co to bylo za model, R500? Maličký úzký sloupky, ale těkžý jak kráva a na poklep mrtvý. Prťavý měniče a přesto se důstojně držely oproti velké konkurenci.
Z BlackRiderových předělaných KEFů do aktivu jsem při poslechu postrádal cosi nahoře. Ovšem chyba byla u mě, byl jsem od nich moc daleko. Jak jsem popošel blíž, paráda! Aktiv má cosi do sebe ;)
Pro mě byly nej Taurusy + dělěnce Yamaha. Jsem na větší bedny no…
Na Illu3 jsem čuměl jak puk :D Kocour to má nafocený jak kdyby to byly 2x tak velký bedny. Moc hezký.
V menší poslechovce jsem bohužel byl jen před zapojením přepínače takže bych byl rád kdyby se tu o tom někdo zmínil jak to dopadlo tam. Slyšel jsem tam jen Tomovy šedivky a VMA.
Vy co máte za sebou několik srazů nebo znáte i od jinud to asi nepotřebujete, ale nějaký jmenovky by se příště hodily.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 10:27 

Taky děkuji za hojnou účast a spoustů pěkných a dobrých beden.
Jak už bylo řečeno pro mě také jednoznačně vítěz Taurus + dělenec od yamahy.
Cestou domů nám do cesty vlítnul náklaďák tak jsem brzdil i očima až ze sedačky sjel zesilovač a spadnul na jednu vyhýbku od Cantonů. Je jemně pocuchaná ale přežila :) Už teď se těším na další sraz.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 10:39 

Sraz byl perfektní,dík Ransomovy,jenom malá připomínka jestli by v budoucnu nešlo vyřešit aby bylo vidět které bedny hrají např.ledka na výborném přepínači nebo jinak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 10:57 

To už jsem taky říkal přímo na srazu. Já bych natáhnul ledku přímo k bedně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 11:06 
Řádný člen

UMM380 boli? Ako obstáli?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 11:27 
Řádný člen

Kraj:
Taky se připojuji s poděkováním hlavně za logisticky ransomem skvěle zvládnutou akci. :twisted:
Nevěděl jsem kde mám dřív velka nebo malá ;) Ve 23 h když jsem jel domů jsem si uvědomil, že mám děsnou žízen od oběda jsem nic nepil...
Taurusy výborný ale vzhledem k velikosti nemohly mít v téhle třídě ani konkurenci.
Illu3 výborný! V malé poslechovce jsem je někdy sotva dokázal rozlišit od svých KEF R 500.
URS se ukázaly jako jasná referenčí soustava hlavně v setu s Teslou, hrombednami, tam by to člověk rozlišil s jistotou i kdyby byly za závěsem.
To označení těch beden je možná dobře že, není aspoň se ukáže jak jsou někdy mezi dobře hrajícími bednami jen minimálnín rozdíly a jakou to dá práci poznat co právě hraje.
Cantonům jsem nikdy nepřišel na chuť ale tady s Pafem upravená výhybka z nich udělala velmi dobrý bedny.To samé Riderovi aktivní KEF též výborné.
Kdyby se hlasovalo o o skokana roku a nejvetší překvapení tak bych jednoznačně volil ransomovi sedivé sloupky. Na dané repráky luxusní záležitost!
Snad jsem na nikoho nezapoměl. Kdyžtak upravím... ;)
Už se těším na příští sraz kam nic nepovezu a pojedu na motorce. :) Snad mi to vydrží to jsemm na jaře tvrdil i letos. Byla i prča a bylo to splenditní !!!AAA+++ :twisted:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 12:15 
Moderátor

Ty LEDky k bednám technicky žádnej problém. Chápu. Vy prostě chcete hned vědět, jestli máte spokojeně přikyvovat nebo se tvářit odmítavě, že jo. Počkejte, já je přehážu a bude teprv sranda.

Jsem velmi rád za otevření malé zasedačky. Pro menší soustavy s jedním 6,5" opravdu není ten sál fér. Kdyby pro nic jinýho, tak že by se do nich musely tlačit neúměrné výkony, aby byly vůbec slyšet.
Pro představu: Večer jsme si my poslední poslední vytrvalci vynesli ozvučení ven. Citlivost beden cca 91dB, PA zesilovač 2x400W (sinus) buzený na hranu clippingu, a bylo to právě tak akorát, že se u toho dalo i mluvit. Tak si představte bedýnky s citlivostí kolem 82dB ve velkém sále.

Mně se líbilo všecko, pouze VMA mi opakovaně něčím vadily.
Doufám jen, že se mi nepodařilo někoho urazit. Občas se se srandou nekrotím.

Ještě jednou díky všem, rád jsem poznal nové lidi, a teď mi zase všichni můžou aspoň na rok políbit prdel.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 14:02 

Kraj: ČR - Zlínský
Každé bedny nějak hrály. Nějaký byť i malý průser bych hledal marně. Nezkoumal jsem detailně osazení beden, ale snad je dobře, že se tu neprosazuje čínská cesta. Hledal jsem něco na poslech studiových alb a našel. UE 380 varianta dvě od TLU je pro mě tím pravým ořechovým. Takže díky Tomášovi za organizaci a TLU očekávej SZ.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 16:10 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Já si myslím, že nějaké ledky jsou přesně proti smyslu slepého testování.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 16:19 
Řádný člen

Kraj: ČR - Liberecký
K tem LED jsem mel na mobilu rozepsano (ale neslo to poslat, asi kvuli smajliku) neco v duchu: naopak zakryt vsechno zaclonou, a pekne poslepu :) Az tam priste privezu bedny s Bliesmou T34b za a' 400 EUR, kazdej bude hned dopredu nastavenej, ze bud to MUSI bejt super referencni kvalita a hned bude souhlasne jimovat a prikyvovat drive nez to zacne hrat anebo opacne : "za ty prachy nic moc, Tesmax hraje podobne dobre". Snad jsem se nikoho timto prispevkem dopredu nedotknul :) Ale psychoakustika je sfine.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 17:07 

Pokud chcete slepě testovat a hledat nejlíp poslouchatelnou bednu v tu chvíli a na tom místě a na tom železu, pak jsem pro plentu a je to v cajku. Je ale druhá strana mince. Při tom přepínání tě zaujme konkrétní zvuk, ale bohužel nevíš čeho. A to je smysl té signalizace.
Včera jsme to řešili cestováním k bednám, aby jsme si ten či onen zvuk připřadili ke konkrétnímu páru a pak už to bylo jedno :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 17:37 
Moderátor

Já osobně si nemyslím, že na poslechovce musí být test slepý. Jde o prezentaci konkrétních beden. Takhle vypadají, takhle hrajou.
Nevšiml jsem si, že by někdo šel do poslechu s nějakými předsudky a plánoval si předem co se mu bude líbit a co ne. A pokud jo, tak mu dáme do držky, hodíme ho do náhona a bude.
Takže si z toho sice dělám prdel, ale napříště tu signalizaci nachystám. Bo myslím, že to je dobrá připomínka. Kontrolky budou na těžkém stojánku s filcem. Není problém.

A nebo se někdo obětujte a udělejte infosystém s velkým panelem, a ten pověsíme pod strop. Nebo někdo přivezte lasérovou šou, a na právě hrající bedny bude mířit mihotající paprsek. Nebo se kolem nich bude svíjet nahatá mulatka, kdyby ji někdo dovezl.

Tatko: UMM-380 neboli.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 17:56 
Řádný člen

Hlasujem za mulatku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 19:02 
Řádný člen

Pro mě byly obrovským překvapením antracitový TML sloupky s osazením ARN5604 + ND25FW. Opravdu klobouk dolů.
Stejně mě překvapily scarabeovi KEF-y v továrním provedení. Na komerci super, nemám žádný výhrady.
Velmi dobře obstály myslím i Grundig Box 1600 v továrním provedení. Kdo hledá lacinou, dobře hrající soustavu bez potřeby různých úprav, je na správné adrese.
Perfektně hráli také KEF-y s aktivní výhybkou by Blackrider. Velmi neutrální, dlouhodobě poslouchatelný zvuk, na který bych si rychle zvykl. Myslím, že dají každý žánr.
Nejlepší bednou pro metalově laděné posluchače bude jednozančně Taurus. Velká bedna, ohromný basový fundament, otevřenější vršek.
Absolutní TOP byly ILLU3 - a řeknu to nadrzáka - u beden v takové cenovce a laděné jedním z nejlepších ladičů ČSSR se to prostě očekává a pokud by to tak nebylo, tak je něco špatně.
Zklamáním byly VMA-II. Nevím, zda tak hrajou standardně, nebo maj tyhle konkrétní kusy nějaký technický problém. Na středech a výškách to nejspíš doplácí na ladění pro osu, ale kýblovitý basy se mi přišly, že něco není s tou bednou úplně OK. Nevím, neměřil jsem je a nestudoval.
Zvukově nejhorší za mně TVM ARS330, kterým však úspěšně a v těsném závěsu konkurovaly ty velký Canton-y s originální výhybkou. S novou výhybkou od PAF se to však diametrálně zlepšilo.

Nebudu komentovat úplně všechno, vypíchnul jsem to, co mě tak nejvíc padlo do ucha, samozřejmě i s ohledem na náklady a dalšími aspekty. Ostatní bedny hrály imho všechny fajn a uměl bych s nima bez problémů žít a poslouchat je. Žádný vyložený průser se nekonal. Dokonce i origo ARS844 hrály přijatelně.

No a litovat mohou ti, co odešli dřív, než jsme vytáhli hrombedny a 2x400W zesilovač ven. 8-)

Závěrem bych chtěl poděkovat ransomovi za skvělou organizaci, za úžasný přepínač (bez kterýho by se opravdu srovnávat nedalo), za ranní kafe a další věci. Jedinou výtkou jsou neprosvětlený budíky u jeho zesilovače.
Taky díky Lukyssovi, že nás nechal trápit jeho skvělého Protona.
Taky všem ostatním, že jsem s váma mohl pokecat a celkově si ten sraz užít. Bylo to podle mně super.
Jo a cesta z z Trenčína do Český Skalice je teda pěkně na hovno. :lol:

Pokud jsem někoho tímto textem urazil a šlápl mu na otlak, nebo kopl do bábovičky, tak se neomlouvám a nemrzí mně to.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 244 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]