Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 842 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 43  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3-pásmo "URS3100"
PříspěvekNapsal: 16 bře 2021 07:32 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Odlepený závěsy?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 bře 2021 07:35 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
slidel: Vem jeden basák do ruky, aby kolem něj nebylo nic a zkus ho změřit tak. Taky mi podle toho videa přišlo, že spíš něco rezonuje v bednách, ale ty impedančky se mi nelíbí. Tam za normálních okolností žádný takový schod není.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2021 11:37 

včera jsem to změřil s basákem v ruce a tentokrát byla křivka čistá, bez hrbu. Původní měření bylo na podlaze(měkkým koberci). Měřil jsem to tak i tak několikrát, pokaždé se stejným výsledkem.
Takže basáky to asi nedělají
Za normálních okolností by to byla dobrá zpráva, ale spíš mě to zklamalo. Chvíli už jsem věřil, že to mám vyřešené
Nezbývá, než se vrátit zpátky na začátek, celý to znova rozebrat a hledat a zkoušet
zatím díky všem za pomoc

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2021 11:52 
Řádný člen

Kraj: ČR - Zlínský
Dotaz z kategorie debilnich, ale nemuze neco rezonovat i v mistnosti? Zkousel jsi bedny nekam prenest a pustit to idealne v uplne jinem objektu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2021 14:20 

Kraj: SR - Košický
Ak si to mal položené na magnete, tak si upchal otvor v jeho strede. To by mohlo spôsobiť tie "schodíky".
Lepšie je reproduktor "postaviť", aby membrána bola približne zvislo. Jednoduché je podložiť magnet napríklad knihami.

Mal by si zmerať aj impedanciu celej reprosústavy. Tá Ti tiež môže ukázať rezonancie. Isté to to nie, lebo sa meria "slabým" signálom, pri ktorom by sa rezonancia nemusela prejaviť. Ale meranie je dosť citlivé, takže pravdepodobnosť tu je.

Nemáš pri reprodukcii nejako "prehnane" nastavené korekcie, ktoré by mohli spôsobiť skreslenie?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2021 14:51 
Řádný člen

Tohle už bude muset najít sám. Pokud jsou měniče v pořádku, už jen prolézt z mechanický strany od spojů bedny, až po montáž měničů a terminálu. Někde se to najít musí. My to rady asi nevyřešíme.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2021 15:41 

Kraj: ČR - Olomoucký
Když nedělají basáky venku pazvuky - vytáhni ven výhybky, protáhni dráty basreflexem k reprákům a pusť to. Když to nebude bzučet, jsou zdrojem těch pazvuků výhybky. Pokud ano, bude to něčím ve skříních samotných.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2021 20:28 

Len pre zaujímavosť, kedysy sme používali také veľké kravy hĺbkové bedne Tesla,samozrejme pôvodné repro(myslím 200W) zhoreli tak sa osadili nejaké RCF a šup to na nejaký 2kW to potom"hrao" presne ako tebe! Rezonovala snáď aj ta koženka ktorou bola bedna potiahnutá!Takže sme došli k záveru že pravdepodobne rezonuje tá laťovka z ktorej to bolo vyrobené(tie prkýnka medzi tou dýhou)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2021 20:36 

v místnosti to nerezonuje, jde to přímo z beden,
korekce nepoužívám, všechno zásadně na flat
mám v plánu ještě změřit celé soustavy, předpokládám, že stejným způsobem jako ty basáky? (problém je, že se to opravdu projevuje až od určité hlasitosti, ale za zkoušku to stojí)

že by to mohly dělat výhybky, to mě doteď nenapadlo, zkusím to taky

Jinak bych rád ještě zmínil, že když to není moc nahlas (asi jako na tom videu), tak je to slyšet nejvíc z prostoru za basákem. Ale když to vytočím hodně nahlas, drnčí to tak, že to spolehlivě přehluší hudbu, i o patro níž to je slyšet víc než hudba samotná. Podle toho soudím, že to prostě nemůže dělat nic malýho, jako volný konektory, nebo šroubky nebo plácající kabely, což mě vede k úvaze, že to můžou být jedině skelety. Ale tady si myslím, že takové drnčení by na těch skeletech muselo když ne fyzicky vidět, tak alespoň na omak cítit, nebo ne?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2021 21:42 
Řádný člen

Pravděpodobně by se to mělo ozvat i při silnějším poklepu na bednu. Jak jsem napsal, budeš to muset prozkoumat kompletně všechno. Někde se to najít musí. Měření impedance celý bedny by mělo taky něco ukázat...i když nám to asi moc nepomůže. Prostě z bedny všechno postupně demontovat a zkoušet, co to bude dělat. Na dálku fakt nic víc poradit neumím. Ale tohle není žádný rocket science, aby to nešlo najít.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2021 21:50 

Už som to raz písal, ale mne sa fakt ten chemoprén nepáči.
Zmontuj bedne do hotového stavu a stiahni všetky spoje svorkami...ako počas výroby. Mne to stále vychádza na drnčiace skelety.
Na margo toho, chemoprén by som nikdy nedovolil použiť na skelety. Používam bežne dostupné disperzné lepidlo na drevo a výsledok? Tie spoje sú pevnejšie ako samotný materiál. Za celú dobu, čo sa tomuto venujem, som vyrobil snáď viac ako 20 párov skeletov, od maličkých do 5l, až po 185l obludy. Rezonovanie, ani drnčanie sa nikdy nekonalo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 bře 2021 22:00 
Řádný člen

S tym chemoprenom sa priklanam ku penjovi, chemopren ma pruzny spoj.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 bře 2021 09:00 
Řádný člen

Hej, včera sme to s penjom trochu rozoberali a zhodli sme sa na tom chemopréne. Síce sú tam skrutky, ale aj tak. Stále to odkazuje na ten skelet.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 bře 2021 10:30 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Aj ja som kedysi trpel úchylkou lepiť všetko chemoprénom. Dnes mám plnú zásuvku špecializovaných lepidiel.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 bře 2021 13:34 

slidel píše:
mám v plánu ještě změřit celé soustavy, předpokládám, že stejným způsobem jako ty basáky?

Áno, spôsob je rovnaký. Káble pripojíš k terminálom reprosústav a meriaš.
Však to nie je nič zložité?

A takto si môžeš presne zmerať aj kapacity kondenzátorov a indukčnosť cievok. Len si zmeníš vhodne frekvenčné pásmo a po meraní stlačíš "tlačítko" RLC.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 bře 2021 21:09 

chci o víkendu ještě jednou celý bedny stáhnout svěrkama, tentokrát na všech spojích najednou. To by snad ty skelety mělo definitivně potvrdit nebo vyloučit
Mám dojem, že te chemoprén někdo na diskusích doporučoval. Nebyl to můj favorit, ale tam kde jsem kupoval Mdf desky jiný na výběr neměli, tak jsem to moc neřešil. I když mě práce se dřevem živí, lepidla téměř nepoužívám a chemie není moje silná stránka. Moje chyba

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2021 07:19 

Chemopren je dobrý na boty, ale na lepení MDF/HDF ne. Lepí se to disperzním lepidlem D2, D3. Když by řezy nebyly 100% rovné, tak polyuretanem D4. Není možné ty bedny rozebrat a předělat? Nemyslím, že by ten Chemopren nějak extra držel.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2021 21:40 

Já nevím, jestli ten chemoprén je zas tak mizerný lepidlo, že by to nutně musel být ten důvod
Obecně moc lepidlům nevěřím, takže jak už jsem psal, je to celkem důkladně sešroubovaný ve všech spojích, a laminát na spojích by to měl taky zpevnit. Tím rozhodně nechci tvrdit, že to skeletama není, protože už si nejsem jistý vůbec ničím
Včera jsem jednu bednu stáhnul vším co jsem doma našel

Příloha:
IMAG03080.jpg

a s tím pazvukem to nehlo ani o píď
změřil jsem celé soustavy, ale když to porovnám s grafem od TLU, nic zvláštního jsem tam neviděl
emge: měření nakonec nebyl tak složitý, ale jedna věc je to změřit a jiná pak umět z toho udělat nějaký závěr ;)
Příloha:
IMAG03120.jpg

zkusil jsem obejít výhybku a zapojit basák napřímo, taky nic
zkusil jsem přemístit obě výhybky ze zadní strany na boční, zbytečně
Když to poslouchám s uchem u bedny, vsadil bych si na skelety, když je otevřu a prohlížím, vsadil bych si že to skeletama není. Buším do nich rukou i gumovou paličkou, zevnitř i zvenku a nic nenacházím. Bohužel nemám moc představu, jak velký fyzický tlaky se v tý bedně generují a co se uvnitř děje.
Pořídil jsem ještě jedno video s mobilem u bedny, kdyby si to někdo chtěl ještě poslechnout, je to nahrávka s odpojeným středovým a výškovým měničem, a je to ještě mnohem drsnější
https://www.youtube.com/watch?v=LLB7-wBj-y8
a zeptám se jen: je v tý bedně něco jiného kromě skeletů, co by mohlo takový zvuky vytvářet?

Já bych se i smířil s tím, že skelety budu muset předělat, ale rád bych se předtím ujistil, že problém není někde jinde

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2021 21:48 

Ďalší pokus: vytiahni výhybku von a znova pripoj len basák.
Potom ostane vnútri len kastlík pre stred a výstuhy. Ak to teda nerobí skelet, už ostávajú len tieto možnosti.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2021 21:50 
Řádný člen

Basové repro, vybrané von to nerobia?
Opatrne s výkonom do nich mimo ozvučnice.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 842 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 43  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]