Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 14:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Reference na cross/DSP pro malé PA
PříspěvekNapsal: 26 úno 2010 20:40 

Zde je: http://www.bvaudio.sk/DS/DS34.htm

Narazil jsem na tento DSP při hledání náhrady za stávající crossover Behringer CX2310, a ta cena je hodně “lidová”. Pokud by někdo na tento, nebo podobný výrobek měl reference, budu za ně vděčný…. Nevadil by i ”obyčejný” crossover.
Od crossoveru požaduju jenom základní dělení pro pasivní jednokanálové satelity(stereo) a suby(mono). Od DSP bych tam ještě využil nějaký slabší EQ, a tím asi celé mé potřeby končí. Z toho důvodu koukám po něčem kvalitním, ale maximálně jednoduchém, abych zbytečně neplatil za funkce co nevyužiju. 10 litrů za analog cross od Rane mi přijde takové cenově neadekvátní….

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Reference na cross/DSP pro malé PA
PříspěvekNapsal: 26 úno 2010 21:36 

Kraj: SR - Trenčianský
Peter ja mám PV23XO a som sním nadmieru spokojný. Základné funkcie, žiadne násobky x10 a Cd horn a pod. ako u Uliho. Naozaj jednoduchý a plne funkčný. Nový teraz kúpiš za cca 85,-€ , ja som zaň dal pred 1/2 rokom 130 ,- € :(

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 úno 2010 22:38 

Tak nabídky na funkční vyhybky by se našly, ale zase minimální dělička pro subwoofer 100Hz už je takovej dost pod-standard.... Každopádně díky za referenci, ono to taknějak možná stejně skončí...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 úno 2010 23:07 

Áno v tom máš pravdu že mohli posunúť deliacu frekvenciu ešte nižšie aspoň na tých 70 Hz, možno by to dakto využil. Ja delím cca od 110 takže mne to vyhovuje. V porovnaní s Ulim ale 100 % spokojnosť. Mal som CX 3400 a po asi 5 akciách jeden kanál začal mať cca o 50 % slabší výstupný signál. A to si s tým nevedeli dať rady ani v servise ( autorizovanom ) takže mi vrátili bubáky a kúpil som to PV.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 úno 2010 00:01 

Toho se nebojím, většinou si s jednoduššími obvody poradím. Průšvih byl, když jsem něco šteloval "na satelitech", a očividně to dost nechutně lezlo i do subů. Takovou vyhybku nepotřebuju. Bůhví co do nich ta vyhybka srala, a zda by suby pak taky nešly srát...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 úno 2010 02:28 

Tu mašinu co prodává BV neznám, já bych šel raději do kombinace cross+kvalitní EQ od renomované firmy, můžeš koupit i něco jetého. Ještě jsem neslyšel levný speaker management, který by hrál opravdu dobře, jestli máš kompakty s (dobrou) pasivní vexlí nebo aktivky, které mají processing v sobě, doporučil bych spíše klasický crossover. Nebo si od někoho vypujč třeba DCXko od behringera a zkus, jestli ti zvuk vadí, uvidíš sám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 úno 2010 12:02 

BV má snad ten samý problém. Nejnižší dělička na 100Hz.
Abych řekl pravdu, pevnou děličku si můžu udělat nakoleni sám, a kašlat na nějaký tovární drahoty. O tom to ale není. Rád bych jednoduchej, relativně levnej tovární přístroj, co udělá to málo co se po něm chce. Zatím vidím, že takový na trhu není, nebo alespoň není viditelný, abych ho našel a koupil. Pokud bych měl obyčejný crossover, tak EQ není nutností. To spíš jen kdyby šlo o nějakej technologicky vyspělejší stroj, jako je DSP...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 úno 2010 12:44 

Tet třeba někdo prodával na PD vyhybku DBX223xl,mám ji a nemohu si stěžovat.já bych taky asi šel cestou,že lepší než levný DSP,tak raději vše analog

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 úno 2010 13:00 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Já mám zálusk na LEM DX24. Cena je okolo 7,5 tisíce. Podle mě by to za vyzkoušení stálo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 úno 2010 13:41 

Vlastním LEM DX24 a som maximálne spokojný ale nemám možnosť porovnania s iným prístrojom, iba s Tesla AYZ040. Tesla je analóg, mala podstatne nižší šum ale na druhej strane rádovo horšie možnosti nastavení a na stereo bolo treba 4U v racku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 úno 2010 13:46 

Kraj: ČR - Středočeský
Toho LEMa má JKL, tak třeba nám k němu něco poví.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 úno 2010 13:46 

Jerry: na PD číhám, jen se mi zatím nepovedlo podchytit včas, a vždycky někdo vyfouknul. Pravdou ale je, že to ještě nespěchá, a tak nekoupím každou "volovinu co vidím".

Lukyss: ano. LEM jsem viděl a slyšel, a rozhodně je to to, co by mi stačilo až až...
To BVaudio je levnější, tak bych ho rád vyzkoušel...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 bře 2010 19:40 

Zatím zvažuju toto:

http://www.bvaudio.sk/DS/DS34.htm
http://www.bvaudio.sk/DS/DS.htm (ten levnější)
http://aukro.cz/item935348252_behringer ... ml#gallery

Ten behringer sice "hoří", ale nebudu ho uhánět. Jsem poměrně vyléčenej z CX2310, takže bych si při dobrejch referencích počkal na další, popřípadě ho "taky koupil". A kdyby nepadnul, tak bych ho zas poslal k šípku...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 00:23 

Ulimu by som neveril, a BV je zatial neodskúšané. Avšak niekto musí byť prvý...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 00:40 

O co ti vlastně jde, proč ti to cxko nevyhovuje? Nevím jak lem nebo ta mašina co prodává pan Bunta, ale třeba DCXko a driverack pa jsou hrozný sráče co se týče zvukové kvality, rozhodně si tím nepolepšíš (cx chodí taky kus od kusu), ale levné speaker managementy jsou prostě průser, ještě jsem neslyšel žádný, který by hrál dobře. Přijatelně hrající jsou asi tak od úrovně DBX 260 a vejš, jestli máš rozpočet 5000,-, kup si obyčejný crossover (poohlídl bych se po značkách jako rane, dbx, ev, zeck,...) a někde schrasti pro začátek EQ, bude to hrát ve výsledku lépe. Nebo musíš koupit hodně výhodně něco z druhé ruky, ale behringer tě asi zvukově nepřesvědčí (jaké máš nároky?), mně se od nich teda víc libí cx než dcx :) - je to můj subjektivní názor, i když je to z bláta do louže, jak se říká. Možná jsem měl povedený kousek, i oba kanály hrály dost podobně, žádný problém.

edit: píšeš: "10 litrů za analog cross od Rane mi přijde takové cenově neadekvátní…." mně to přijde naprosto adekvátní, dokonce docela výhodné. Záleží, jestli dáš přednost zvuku nebo fcím, někdy může být výhodnější prvé, někdy se zase více hodí druhé

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2010 07:14 

Zkusím odpovědět „popořadě“.
CXko nevyhovuje zvukem a funkčností. Popíši níže.... To, jak je na tom Buntův výrobek (DS je nějaká zkratka, našel jsem na ty výrobky nějaký čajna-weby), poznám holt až ho budu mít. V případě nelibosti mám slíbeno, že to můžu vrátit...
Já jsem zas třeba s levným LEMem naprosto spokojený, protože i tak byl namíle daleko od toho šíleného Cxka a prostě pracoval, a to nejen jako vyhybka. Podívej, mám celej aparát z BC a QSC, jsem relativně ochotnej upustit korunu. Ale nejsem ochotnej upustit korunu nějak zbytečně. Kdyby došlo „na tvrdý“ tak si radši sám vyrobim natvrdo nastavený HPF/LPF na 100Hz, a ještě pořád to bude lepší než ten Ulišrot. Rád bych ale něco továrního. Moje nároky fakt nejsou velký.
Jak jsem už psal – jelikož LEM by pro mě pracoval skvěle, je pro mě „obyčejný“ cross za 10 litrů docela neadekvátní.

Teď k tomu Uli. Neřeknu co přesně tam bylo technicky špatně. Popíšu co jsem slyšel a co se dělo při ladění.
První věc byl zvuk hned po zapnutí a „prvním nástřelu“. Jednoduše bída. Zvuk opravdu hodně mdlej, a basy „jak když házíš hovna o stan“, hučák jak prase. Lehce pomohlo snížení děličky na 80Hz, aby tam byly jen nižší basy. ale průser tam zůstal. I Hluchej DJ se nabídl, že cross vypojíme, a nakroutíme to jenom pomocí jeho slušného „EQ“ na mixu – jak to nakonec opravdu muselo dopadnout, protože jsme nic akceptovatelnéhp nenakroutili. Tak zlé to opravdu bylo.

Rozhodl jsem se ještě chvíli kroutit dál. Už ale nebylo čím, tak jsem začal kroutit uplně vším. V tu ránu mě málem vomyli. Myslel jsem, že dělička sloužící k dělení výšky a středobasu, by s basama neměla udělat „ani hovno“. Místo toho, každej její krok (posun dělící frekvence) byl slyšet i v subwooferu. Nemyslím ten pohyb potenciometru, ale to nastavení. Jak se může stát, když něco šteluju na 5kHz, že to leze i do subu? Myslel jsem že by nemělo „vůbec“, nebo jen skoro neslyšně, místo toho, to bylo ale „hrozně moc“! Jako kdyby to nemělo strmost ani 12db/okt, možná ani 6.... Takovou plečku v aparátu opravdu mít nebudu. Nakroutili jsme tedy akceptovatelné dělení z mixu. Pozdeji se dovezlo i to DSP od LEMu, a na první zapojení (nastavení nějakého JBLáckého apára v presetu) to hrálo jak z praku. Basy začly být pevné a decentní, nemotalo se tam nic ze sateliů, a tak podobně. Proto jsem si utvořil názor, jaký mám, a nemám nějak důvod z něj ustupovat, dokud někde neuslyšim obdobný skok nahoru, oproti LEMu.

// No, Behrišrota jsem na aukru propásl (byl jsem v práci, nemohl jsem přihazovat na vtařiny) takže zbejvá zatim už jen ten Buntův stroj, podle toho co pošle.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2010 12:22 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Když jsem byl jmenován,tedy se taky přiznám.
Ano , LEM 24 mám a hraje naprosto normálně.Mám i DBX Driverack a taky hraje normálně.Mám i DBX 260,ten taky hraje normálně.Mám i Sabinu 360tku ,ta taky hraje normálně,ale za ty prachy by asi mohla hrát lépe.
Jediné co mě zklamalo,je LEM 26,ten teda normálně nehraje ani náhodou,ale může to být místními poměry.
Jednomu kamarádovi LEM24 v aparátu simuluje vodopády na Niagáře.Vyměnil ho za DBX Driverack a je po problému.
Resumé bude asi složitější.Nechť si každý vybere, co je mu příjemné.
Nakonec bych chtěl podotknout,že nejsem netopýr , ale normální zvukař.
Výše uvedené procesory byly ,nebo jsou provozovány na PA JKL,osazovaných převážně reproduktory BC,RCF a Beyma.Zesilovače QSC.Mixy Soundcraft.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 bře 2010 21:44 

Tak dorazilo DSP od p.Bunty. Vzhledově nic zajímavého oproti fotce, cena pod 5000Kč i s poštou do Čech, což musí v každém normálním vyvolat pocity obezřetnosti... SW pracuje jak má, z PC se to nastavuje obstojně (přes USB), jen myslím že nastavení na čelním panelu by bylo zlo. Vzhledu a parametrům můsím za tu cenu dát za jedna, uživatelské prostředí 2- (kvůli ručnímu ovládání), a zvuk, ten se vyzkouší pátek/sobota. Jestli to bude aspoň trochu co k čemu, tak bych si dovolil říct, že celej behringer se může jít bodnout. Ale nechvalme dne před večerem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2010 17:23 

DSP už jsme za jakýchsi podmínek vyzkoušeli. Jelikož nedorazila kabeláž od JKL, musel jsem ho nakonec použít jen na pohon subů. Vyhrál jsem si s tím ale dost, abych to sepsal komplet...
ještě zopakuju, jde o tento model: http://www.bvaudio.sk/DS/DS34.htm

S poštou na dobírku a převodem € na Kč to vyšlo na necelých 5000Kč. To je krásná cena.
Všechny psané parametry a jejich rozsahy opravdu fungují jak mají, jediný problém byl se SW, ve kterém se mi stále nějak nedaří nastavit víc než 1 EQ slot pro výstupní kanál. Na přístroji to ale jde, tak budu muset ještě študovat SW. Pro pozorné uživatele je HW i SW ovládání jinak dostatečně intuitivní. Po HW stránce jsem si nevšimnul ničeho závažného, mám jen jednu výtku k ovládání na čelním panelu, kde nastavování hodnot částečně probíhá pomocí pozapuštěných malých otočných trimříků (pod každým in/out kanálem) , na které se rukou hodně špatně hrabe. Nezkoušel jsem a nebudu zkoušet, co všechno můžu zapnout než DSP začne tuhnout. Ani od toho moc neočekávám. Co taky od mašinky za pakatel chtít. Jsem rád že to slušně dělí. Při 18db/okt dělení 1,2 in; 1,2,3 out, Delay, a 1x EQ na každém kanále to pracuje naprosto spolehlivě.
Zvukově to také není vůbec špatné, Výměna za stávající Behringer CX2310 znamenala hodně výrazný posuv nahoru, v náročných prostorách s ozvěnou se mi již povedlo narozdíl od Behrišrotu nakroutit akceptovatelný zvuk. Pokud někdo chce kupovat takovýhle levný čajna low-end, můžu vřele doporučit, hlavně oproti Behringeru DCX 2496, na který přidáte ještě dalších 2500Kč. Dokonce začínám mít strach, aby to pro můj malý aparát nebylo vzhledem k nedostatku financí do dalšího rozšíření definitivní řešení :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2010 17:59 

Nazdar, ja som nedávno skúšal Omnitronic DXO24. Výsledok testu je, že radšej nič ako takéto niečo. Ovládanie bolo vpohode aj bez PC a aj reakcie n zmeny boli okamžité. Čo sa týka zvuku pokiaľ som pušťal CD tak to bolo takmer nerozoznateľné od priameho pripojenia, ale akonáhle som pripojil mikrofón bolo po muzike, výrazné utmenie vyšších frekvencií a to boli vypnuté všetky ekvalizéry len priamy prechd. Peter : neskúšal si to DSP 224 čo ponúkal PeterV? Zaujímalo by ma porovnanie s tym strojom od BV.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]