Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 07:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2183 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 110  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Autá a všeličo okolo
PříspěvekNapsal: 26 srp 2020 13:57 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Tiez dve sady a oznacene sposobom LP, LZ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 srp 2020 13:59 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Však ja mám tiež dve sady aj s diskami ale skladujem ich v pneuservise. Za tie štyri stovky ročne sa mi to oplatí výrazne viac, než si zamrdať s tým garáž, keď tam miesto toho môžem mať "elektrošrot".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 srp 2020 14:12 
Řádný člen

Aj pri (...pred) domacom prezuvani je dobre (podla najazdu) dat vyvazit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 srp 2020 16:02 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
laminat píše:
Ja mám na nich vždy po prehadzovaní kriedou napísané LP, PP, LZ, PZ.

Pro srandu bych na rezervu napsal "centr".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 srp 2020 16:05 
Řádný člen

Vidíš, to ma nenapadlo. Ani neviem, kam ju, ako piate koleso na voze - namontovať.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 srp 2020 18:10 
Řádný člen

To můžu ale to si nespletu - centr je širokopásmo (dojezdovka).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 srp 2020 18:12 
Řádný člen

LP, PP, LZ, PZ, ŠP - tak je to správne?
Ako univerzálna náhrada všetkých meničov?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 srp 2020 18:42 

Kraj: SR - Košický
Keď center, tak center:
Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 srp 2020 18:44 
Řádný člen

Aký objem ozvučnice je pre neho optimálny?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 zář 2020 13:48 
Řádný člen

Len tak medzi rečou:

https://www.auto.cz/zaver-dlouhodobeho- ... uci-135973

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2020 10:35 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Autor se snaží neduhy auta prodat jako výhody tak okatě, až je to pro normálního člověka, který se trochu zajímá o auta, nečitelné. :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2020 12:12 
Řádný člen

Kraj:
jj je to článek k neuvěření...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2020 12:33 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Bravo 1.4T má táta. To auto je velmi bytelné, dobře odhlučněné, nerezne a drtivá většina komponent jsou od firmy Bosch. Ale jak uvádí článek, drobnosti to má. Některé studené starty motor běží neklidně, někdy je potřeba startovat nadvakrát. Tohle prostě Bosch na ME7.9.10 nevychytal. Posilovač TRW je elektrický jako u všech nových aut a zpětná vazba je horší. A pokud budete kupovat starší, je nezbytné se věnovat stavu převodovky Getrag M32, která měla konstrukční vadu (viz také problémy u Opelů), tak nějak vyřešena v 2012. Také odchází serva (potenciometr) klapek HVAC, když budete shánět náhradní, tak zjistíte, že identické včetně stejných problémů jsou v Porsche Cayenne. Takže celkově to dopadá dobře, vlastně to není ani Ital, ale z většiny Němec. Ty články dost závisí na biasu autora, tenhle poctivě vyjmenoval problémy (ne všechny), jiný je zas nadšený https://www.auto.cz/video-nejlepsi-auto ... ika-128769
http://dfens-cz.com/cmon-baby-drive-your-fire/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2020 13:27 
Řádný člen

Já jsem ten článek četl už dávněji v tištěné verzi a obratem jsem ho zařadil mezi produkci vymaštěnce, který neví o autě ani tolik, jako zkušenější průměrný řidič. Fascinuje mě antiasistentský boj, plný klišé jako "přetahovat se o volant s asistentem jízdních pruhů". Asistenta mám v autě od roku 2013, nikdy jsem ho nevypnul a nikdy jsem se s nim nemusel přetahovat o volant. Ale to bude asi tím, že zpravidla jedu rovně a nekličkuji mezi čárama. Takže se mi spíše občas ozve pípnutí s hláškou " věnujte se řízení", protože vedu vůz stejně, jako by ho vedl ten asistent. Ještě nikdy si nespletl čáry se zálivkou spár. Má občas problémy na dočasném značení zlutou, kde je těch čar prostě moc. Ale pokud má někdo problém s překonáním mírně zvýšeného odporu volantu, může si to vypnout. To samé protinárazový asistent. Ano, občas to zahamtne, když vám tam někdo vjede. Je to jen blbý stroj a nemůže vyhodnocovat, jestli to dotyčný po mocném zahoukání strhne zpátky, jeho úkolem je zabránit nehodě. Co se ohrožených chudáků za takovýmto autem týče, za prvé, mají dodržovat bezpečnou vzdálenost. A za druhé, brzdění protinárazového asistenta se deaktivujem sebemenším ťuknutím na plyn.
Takže všechny takovéhle rádobytesty ve mně vyvolávají pocit, že vznikají pouhým opisováním a kompilováním od jednoho prakokota.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2020 13:57 

Kraj: ČR - Jihomoravský
To laminat: Z vlastní zkušenosti můžu říct, že volvo a mercedes má ty asistenty celkem "lidský" ale třeba u Forda (mondeo 2015) je to hnus, počínaje protiprokluzem a konče asistentem jízdy v pruzích a automatickým brzděním, tam je lepší to vypnout, třeba kvůli chybnýmu vyhodnocení překážky, která je mimo dráhu auta, a i ty čáry to nedává s jistotou, hlavně na zalátané silnici s částečně smazanejma čárama, jichž je u nás většina . U koncernu nevím, nemám osobní zkušenost. Naposledy jsem se svezl s nějakou O3 a jestli tam tohle všechno bylo, tak krom protiprokluzu jsem si ničeho nevšiml. A tuším zrovna tohle komentoval autor, že ford je na tohle problematickej ostatně asi jako většina "nízkorozpočtovejch značek"... Jo a super je i čidlo únavy řidiče, stačí se podívat na dvě vteřiny někam směrem k popelníku a už to vřeští a vibruje volantem. Tohle bych nechtěl ani zadarmo, já se raděj zabiju sám, bez použítí asistentů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2020 15:22 
Řádný člen

Ani mamzelke nedovolim pi....t mi do riadenia, no skoda, ze aj ona neide obcas deaktivovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2020 15:34 

Kraj: SR - Košický
Ja autam velmi nerozumiem, ale vyzera, ze autor clanku ja asi tento clovek.

https://www.youtube.com/watch?v=z65HyJEMQ8E

Z viacerych jeho videi mam pocit, ze asi ma trochu jasnejsie a ked nieco komentuje, trochu to zovseobecni na celkove svoje skusenosti a nie na 2,3 modely auta.

Ale mozmo je to len menovec.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2020 15:44 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Jje to on. A asi taky spíš "stará škola" - zajímáho, jak auto jezdí a funguje, a ne jaký má propojení s mobilem a jestli de měnit grafika na displeji co je místo budíků...
Ostatně nechtěl bych řešit u auta staršího deset let ty slavný "asistenty" , stačí, když musím řešit třeba ABS, který mě už taky párkrát poslalo do prekérní situace...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2020 15:46 
Řádný člen

Osobne za mna - ani obrazovka a ine pikoviny, vylucne ABS.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 zář 2020 16:48 
Řádný člen

Asistenty, které lze vypnout mně v zásadě neobtěžují. Krom toho, jak píše kodl, na něčem fungují líp, na něčem hůř. Ze všech asistentů mám nejraději ESP. Nebudu se vůbec tajit, že mi ta věc několik krát zachránila prdel. Samozřejmě, zase není ESP jako ESP. V Accordu jsem s jeho funkcí moc spokojený nebyl (VSA). V Mercedesu a AUDI to funguje výtečně. A ano, s autem, co má ESP není ani zdaleka taková sranda, jako s autem, co má jen samosvor. Ale taky je pravda, že za volantem se bavím čím dál, tím méně a drtivá většina cest je spíš z donucení. Pak ten "fun factor" začíná jít stranou a zajímá mne pohodlí, provozní náklady a bezpečnost. Pak volím S211 nebo i novější auto raději, než W124 (kterou zase volím v případech, že se chci opravdu svézt). Distronic jsem nechal přes počítač trvale vypnout, protože v generaci vozů jako W211 byl ten ještě dost nedokonalý systém fakt na obtíž. Nechal jsem to jen ve funkci speedtronic, čili klasický tempomat, co umí udržet rychlost i z prudkýho kopce.
Co se týče konektivity...možnost HF přes bluetooth a navigace Waze je třeba fajn. Nevyžaduji to od auta, ale není to špatné a vůbec to neodsuzuji.
Display místo budíků - tak na to si budu dloooouho zvykat. Působí to stejně lacině, jako kdysi LED VU-metry, místo klasických stěračů.
Šmatloobrazovka místo klasických tlačítek - Tak za to bych nakopal někoho do řiti. Chápu, že se tím hodně ušetří, protože kvalitní mechanickej spínač je drahá záležitost. Ale je to neskutečnej opruz. Jsem zvyklej, že na všechno mám tlačítko, nebo kolečko, který má svůj definovaný tvar a umístění. Tím pádem nahmatám výhřev sedaček nebo ovládání topení rukou bez toho, abych odvrátil pohled od situace na vozovce. Dotykovka mi to tím pádem nenahradí.

Když to zesumarizuji, mně v zásadě plně postačoval vůz, jako byla moje bývalá W210 E220CDI. To auto bylo dostatečně pohodlný, rychlý, bezpečný, spolehlivý, jezdilo to zadarmo (celoročně do 6L/100km) a z výbavy to mělo všechno, co jsem vyžadoval (poloautomatickou klimu, výhřevy, webasto, ESP). Ale doba jde dopředu, masařku pochovala koroze a já se už pomalu ohlížím , za co vyměním S211...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2183 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 110  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]