Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 05:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 110  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zajímavosti na prodej
PříspěvekNapsal: 15 bře 2020 12:09 

Kraj: ČR - Vysočina
Hanz-x píše:
laminat píše:
Ten V 1700 není žádný trhák, prostě obyčejnej zesilovač nižší třídy.
V 3 vlastním, je sice hnusnej ale hraje dobře a je dobře vybaven. S nespolehlivostí mikrospínačů jsem se nesetkal a titěrné prvky pod víkem prakticky nepoužívám - na běžné ovládání (hlasitost, přepínání vstupů a on/off mi stačí dálkový ovladač.

Dík za info, tak že bych ten V3 zkusil?

Někdo byl rychlejší, tak příště...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 bře 2020 15:01 

Jediná položka v kategorii Hi-Fi věže ...
http://hifiland.net/katalog/mini-system ... e~c50.html
akorát nevím, jestli je to spíš Hi-Fi, nebo věž. :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 bře 2020 15:03 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Tak HiFi to rozhodně není, zbývá jen věž.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2020 19:31 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Domácí ´´soustava´´ na Bazoši.
https://elektro.bazos.cz/inzerat/115812 ... ustava.php
Chuťovka....hlavně ta poctivá Tesla upravená!
Prodam domaci audio sestaveno dle rady odbornika, aby vse fungovalo jak ma..reciever auna, popis viz foto(puv.cena 3600), nyni 1500, aktivni sub 100 w rms thomson, made in germany, perfektní-puv cena 3200-nyni 1000,-, 4x show - cbs - 10- puv. cena 2600,-, nyni 1000, a 2x poctiva tesla - co kus tak 35w rms-upraveny-cena 1000,-,prosim pouze vcelku, perfektni kombinace zvuku na stredni mistnosti-sestavu jsem mel v mistnosti cca 10x10 m a paráda. Cena za celek: puv cena cca 10 tis, nyní 4500,-, pri rychlem a serioznim jednani jsem ochoten dovezt do 100 km zdarma nebo zaslat, ale lepsi osobni odber, je to elektronika a nyní funguje vse na 100% a byla by skoda, kdyby se poškodila, nebo slevit na cestu dle dalsi dohody s kupcem..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2020 20:37 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Pecka. :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2020 15:03 

Kraj: ČR - Olomoucký
Tak to je bomba, to bych chtěl slyšet

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 bře 2020 08:29 

Bacha, rarita. :-)
https://aukro.cz/videoton-reproduktor-k ... 6964449707
... v popise, velice ceněná reprobedna, to jsem zvědav na kolik si ji kdo bude cenit ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 bře 2020 08:35 

Retaliator78 má sbírku "nových" starých věcí, nikdy nerozbalených.
Kde k tomu tak člověk přijde?
https://aukro.cz/saba-ultra-hifi-box-45 ... 6964592574
https://aukro.cz/dual-c-809-rarita-nepo ... 6964642931

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 bře 2020 11:30 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Ty maďarské reprobedny ve tvaru knihy byly na našem trhu hojně v prodeji, takže to není až taková rarita. Mám za to, že po těch letech už nejsou moc k použití, protože všechny mají rozpadlé závěsy. Nevím, jak dalece se dá tento malý průměr nového závěsu opatřit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 bře 2020 12:18 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
To je pravda, měl jsem je párkrát v ruce v bazarech. Větší malér než závěsy basáčků (ty se dají vyměnit) je úplné rozbřednutí nátěru papírového závěsu u výškáčů. Takže by to šlo použít spíš jako skelety k vestavbě něčeho vlastního.

Hanz-X:
Takových věcí se pořád nachází dost. Akorát každýho nadšence vždycky varuju, že "nikdy nepoužito, nikdy nerozbaleno" v žádném případě neznamená "zapojím a hraju". Taková věc vyžaduje úplně stejnou péči jako opotřebená, respektive i větší. Elektrolyty, které nebyly třicet roků na napětí, zteřelé řemínky, zatuhlé všechno co se má hýbat...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 bře 2020 13:41 
Řádný člen

Pamatuji, jak jsem onehdá dostal do rukou magneťák CM160...v podstatě poprvé po třiceti letech vybalenej z krabice. Známej k němu přišel při rekonstrukci ZŠ kdesi v okolí BB. Celou dobu ležel ve skladu mezi dalším odloženým harampádím (i 20ks rozhlasů s ARO689, 2ks celkem zachovalých B730, několik gramorádií Dominant a jiných výdobytků). Já sám si vzal tehdy 2ks těch ARO689 a jednu 730-ku, kterou jsem následně daroval.
On si nechal CM-ko, který mi přivezl na kontrolu.
Někde bych možná našel i fotky, jak může vypadat nikdy nepoužitý starý magnetofon vybalený z originální krabice. Obložení mezikol popraskaný, řemínek setrvačníku to vzdal definitivně a našel jsem ho na 2 kusy mezi deskama elektroniky. Přítlačná kladka byla na povrchu ztvrdlá, stejně jako obložení přivíjecí spojky a na některých ocelových částech byly stopy koroze. Otočnými ovladači play a rychlopřevíjení nešlo ani otočit. Skutečnou hodnotu měly jen ty hezký nedotčený dekly. Po technické stránce to potřebovalo normální velký servis, jaký jsem běžně dělal u oběhaných přístrojů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 bře 2020 13:53 
Řádný člen

Na vojenčine dakedy v roku 81-82 sme zo skladu vybrali z originál krabíc magnetofóny B4 (alebo B400) - spojovací náčelník chcel jeden domov.
Všetky mali odleptané nožičky tranzistorov.
Holt - vojenské skladovanie...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 bře 2020 16:51 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
To nebylo vojenským skladováním. To byla vlastnost těch germaniových tranzistorů (a hrotových diod, a prvních integrovaných obvodů, KC 507, KC810, KF517 atd). Ta prapodivná tvrdá a magnetická slitina pozlacených drátových vývodů prostě velice ráda a bez znatelného vlivu okolí uhnívala. Někdy u pájeného spoje (tam by se to dalo svádět na agresivní tavidlo), ale mnohem raději přímo u pouzdra součástky.

Koupi uloženého pokladu jsem kdysi někde popsal takto (v souvislosti s autem, které kdosi inzeroval jako zakoupené a na třicet let zagarážované, takže "vlastně úplně nové, jen nastartovat a jezdit"):

Jóó, tohleto znám z elektroniky. "Prodám legendární magnetofon Tesla B113, rok výroby 1986, v originální krabici, nikdy nerozbalený, takže úplně nový a nepoužívaný kus přímo z přeloučské fabriky. Naprostý unikát pro fajnšmekry! Cena....."
Sentimentem postižený hejl za to vysolí skoro celou výplatu. Donese domů, oloupe z magneťáku věkem přirostlý polystyrén a zastrčí ztvrdlou šňůru se zbytky rozpadlých vázacích gumiček do zásuvky. Zapne vypínač, načež se za hrozných zvuků vysypou zbytky zteřelých řemínků a obložení a větrací mřížkou vylétnou mrtví moli, co kdysi sežrali filc na unašečích. Po pár sekundách se zakouří z vyschlých elektrolytických kondenzátorů, a ještě než shoří trubičkové pojistky, nefiltrovaný brum zničí připojené "sbírkové" reprobedýnky.
Tomu říkám kauf.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 bře 2020 17:33 

Kraj: ČR - Plzeňský
Kdysi jsem měl Škodu 120. Taky v zimě nejetá, garážovaná v teple. Jenže taky nikdy neviděla fridex. Jednou jsem ji lehce uvařil a při pokusu o dolití vody z ní stříkalo husté rezavé bláto.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 bře 2020 22:49 

Kraj: ČR - Ústecký
Já si pořídil v mládí osm let starého Favorita 136L, jeden z těch z prvopočátků výroby, garážovaný, najeto 15tisíc km, motor čisťounký jak z výrobní linky. Během roku jsem musel vyměnit veškeré benzínové hadičky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 bře 2020 08:19 

ransom píše:
To je pravda, měl jsem je párkrát v ruce v bazarech. Větší malér než závěsy basáčků (ty se dají vyměnit) je úplné rozbřednutí nátěru papírového závěsu u výškáčů. Takže by to šlo použít spíš jako skelety k vestavbě něčeho vlastního.

Hanz-X:
Takových věcí se pořád nachází dost. Akorát každýho nadšence vždycky varuju, že "nikdy nepoužito, nikdy nerozbaleno" v žádném případě neznamená "zapojím a hraju". Taková věc vyžaduje úplně stejnou péči jako opotřebená, respektive i větší. Elektrolyty, které nebyly třicet roků na napětí, zteřelé řemínky, zatuhlé všechno co se má hýbat...

To bych si také myslel, podobně jako je to u x-let nejetého auta.
Je to vlastně horší, než když je přiměřeně používáno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 bře 2020 15:15 
Řádný člen

Kraj:
Kdysi jsem si koupil skoro novýho pionýra vizuelně. Dalo to dost usilí dostat ho do kondice. Ale pak jezdil spolehlivě a vypadal moc pěkně. Dokonce tak pěkně, že mi ho v H.K. u hotelu Černigov ukradli. Už jsem ho nikdy neviděl.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 bře 2020 16:26 
Řádný člen

"z ní stříkalo husté rezavé bláto" - po kúpe staršieho-starého auta je snáď prvoradá výmena náplní (prípadne rozvodov atd).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 bře 2020 17:17 
Řádný člen

Kraj:
Myslím, že tohle auto mělo řetěz. U 120LS jsem to moc nehrotil 4-6 litrů vody jako zásobu vozit byla nutnost. Jednou jsem zapomněl doplnit tak jsem ze zofalství nabral vodu z rybníka než jsem ponořil láhem rozhrábnul jsem rukou žabynec aby se do chladícího systému nedostaly nějaké nečistoty. Ono při dolítí studené vody začalo auto vždycky skákat a uvolnilo se i to co tam normálně drželo. Divím se, že to dolévání vody ten motor vůbec vydržel.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 bře 2020 17:21 
Řádný člen

Mala rozvodovú reťaz.
Príbuzní mali š-120ls - tá bola alergická na čistú vodu.
Ak mala Fridex - termostat fungoval normálne. AK destilovanú vodu - muselo sa praštiť po ňom rúčkou veľkého šrobováku aby sa otvoril.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2191 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 110  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]