Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 19:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARO 835
PříspěvekNapsal: 25 zář 2008 15:58 

Kraj: ČR - Olomoucký
Zdarec repromanisti. Mám možnost dostat se k 6ti kouskům ARO 835 (imp.6ohm)s cenou 800 za 3 kusy. Sou novy až na jeden kterej se tomu dotyčnymu válel ve školní dílně a má membránu docela festovně trhlou. Nevím jakou má to repro zhruba cenu tak se ptám jestli se to vyplatí za těch 800kč (2 novy,1 trhlej). A pokud možno do čeho by se nejvic hodily (2pásmo, 3 pásmo). A skvěly by taky bylo kdyby někdo napsal jakej největší výkon přes to ARO můžu prohnat-těch 10w se mi nějak nezdá.

P.S.:Ta nová diskuze vypadá dobře.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARO 835
PříspěvekNapsal: 25 zář 2008 23:25 
Řádný člen

Kraj:
Mno, pokud jsou to originály (tedy neopravované nepřemotávané) pak jsou to dobré repro pro někoho kdo si jich bude vážit a nezničí je. Ono se to nezdá - takhle velký reprák ale papírově mají uvedený povolený příkon 10W. Nechtěl bys mi je spíš nechat? případně výměnou za něco pro tebe třeba zajímavějšího? Co s tím chceš vlastně kutit? A napiš mi ICQ jestli máš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2008 19:51 

Jenom jak sem je viděl tak sem se zamiloval :lol: Jediny co se mi na nich nelíbí je imp 6 ohmů a ten podle mě docela podceněnej výkon 10W. Rozhodně je to origo verze, ale jiná než je tady v sekci tesla odfocená. Koš je z modře smaltované litiny a membrána z šedyho papíru s oranžovým prodyšným vrchlíkem. Měl sem v plánu je koupit a udělat nějaky vetši bedničky k PC..Ty 6614ky mě začinaj nudit. ;) Ještě k tomu výkonu. Ten člověk od kteryho to asi budu kupovat s něma prej doma má udělany aktivní 400W bedny :shock: . Tak jako nevím jestli vedle toho má zaparkovanej aji hasičák nebo jestli to fakt zvládá větší výkony než jaky sou psany. Ono přece jenom v těch dobách "elektronkovejch" 5W drtilo okenní tabulky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2008 21:43 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Choď za predajcom, a kukni ako vyzerajú stredičky. Podľa nich spoznáš, či boli reprá rozoberané alebo nie. Ja si myslím, že boli previnuté. V prípade že sú vinuté na hliníku, tak zvlédnu takých 70W, možno aj sto, neviem. Verzia so zelenými, až tak domodra lakovanými košmi (kladivkový lak) sú tie staršie, novšie sú strieborné s tmavošedým magetom. Fakt prever či sú prevíjané alebo nie. Po previnutí je z nich iný reproduktor, už nemá také dobré vlastnosti ako predtým (citlivosť, ľahká membrána,nízke skreslenie...).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2008 22:23 

sou to 100% origo stary jak metuzalém s kladivkovym lakem...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2008 22:24 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
A mohl by jsi tedy udělat fotky? Že bych je zařadil na web.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2008 23:04 
Řádný člen

Kalvoj, keď myslíš... Mne nejde 400 a 10W nejako dohromady.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 zář 2008 23:07 

Kraj: ČR - Středočeský
kalvoj píše:
Ten člověk od kteryho to asi budu kupovat s něma prej doma má udělany aktivní 400W bedny :shock:.

Ten člověk evidentně kecá...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 zář 2008 14:10 

Spíš on neví že to má 10 W. On je takej magor že když vidi velky repro tak už si nemyslí co to má. S tim odfocenim to není problém, ale já mám přístup pouzek tomu roztrženymu kusu a ten je dost "pohmožděnej". Možna že kdybych požádal majitela tak by to doma odfotil a poslal to mě nebo rovnou tobě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2008 01:21 
Řádný člen

Kraj:
Už spolu jednáme o odkupu tak to pak nafotím kvalitně jako všechno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 říj 2008 10:18 

Kraj: SR - Žilinský
mám doma dva ARO835 4ohm 10W, ale majú poškodené okraje membrány, opravované silikónom, a jeden mal zjavne dole aj magnet lebo je takisto prilepený silikónom. Dá sa to ešte opraviť, vymeniť membrány ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 říj 2008 18:04 
Řádný člen

Uf... Pokiaľ bol rozoberaný aj magnet ako taký (pólové nástavce od samotného AlNiCo materiálu) tak magnet už nieje magnetom. Pokiaľ nie, tak je dobre. Prilepenie magnetu silikónom nevidím ako dobrý nápad. Originálne membrány už nikto nemá, je to totiž atypický rozmer, 13". Dá sa zohnať akási druhovýroba, horný záves (vlnky) sú robené textilom, zaťažiteľnosť je vyššia, kľudne aj 100W a viac. Ale ten zvuk je už úplne dačo iné ako originál. Nová cievka je vinutá na hliníku, je ťažša, reproš nejde vysoko, nemá citlivosť... Takže ja osobne by som išiel cestou zachrániť origo membrány, pokiaľ je to možné. Ak to možné nieje, tak dať spraviť z toho iné reprá. Pripomínam, že potom to ale nebudú 835ky ani náhodou. Tož, rozhodni sa...
Nepofotíš ich?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 lis 2008 20:41 

Ahoj,
co se týče 13´´ palcových Tesla reproduktorů řady K8, tak mi jich prošly rukama desítky. Všiml jsem si, že tu v historii reproduktorů Tesla není ani zmíněn ten nejstarší ARO 814, měl proti novějším ARO 835 větší magnet, stejný byl u 11´´ ARO 711, které také v historii nemáte. Co si vzpomínám, tak originály byly vesměs 4 ohmové, stejnosměrný odpor cívky 3,2 ohmu. Osmičku originál jsem nikdy v životě v ruce neměl, což neznamená, že se nevyráběly. Těch 6 ohmů odpor cívky u měděného drátu by té osmičce skoro málem odpovídalo, ale můj názor je ten, že repro je převinuté a mírně podvinuté, tak aby hrálo více nahlas. Tou oranžouvou kopulkou zřejmě myslíš sítko, které se v originále používalo a neořezávalo tolik výšky jako kopulky z hustšího materiálu. Nutno si uvědomit, že se jedná o širokopásmové repro, nikoli basové. Pokud je membrána šedivá, je asi vybledlá časem. Píšeš, že se jedná o starší verzi s kladívkovým lakem na litém Al koši. Tato repra mívala magnet ( AlNiCo ) k pólovým nástavcům natvrdo přibodovaný svářečkou, nemusíš se tedy bát, že ho někdo rozdělával. Fakt je ten, že by po rozebrání v krátkém čase došlo k demagnetizaci a repro by sotva šeptalo. Dále membrána. Není problém sehnat tu originální, poměrně těžkou celopapírovou, stejně jako se dá nechat vylisovat textilní závěs a dokonce se dají sehnat zahraniční membrány ( odhaduji, že se jedná o AA Crafft - Solton ), které tam přesně pasují. Jsou mnohem lehčí a tím se samozřejmě mění vlastnosti. Znám firmu, která je schopna jakékoli opravy, ovšem nevím, jestli je povoleno ji tu zveřejňovat, aby to administrátor nebral jako reklamu. Můj názor je ten, že je za ty peníze kup. Pokud bys je chtěl použít na basy do nějakých domácích bedýnek, tak si nech dát originál Tesla membránu s textilním závěsem a neprodyšnou středovou kopulkou většího průměru. Po převinutí cívky s textilem se do repra dá pouštět i těch 70W, které tu někdo zmiňoval. 400W je samozřejmě kravina. Pokud bys je chtěl použít třeba na kytaru, nebo i na basu, tak naopak si nech dát lehkou zahraniční membránu celopapír a kopulku spíše menšího průměru a prodyšnou. Jde o to, že v tom případě nepotřebuješ tak hluboké frekvence, ale naopak vyšší citlivost. Jo, pak tu někdo zmiňoval cívku. Tu Ti samozřejmě navinou na kostřičku z hliníku, stejně jako na papír, stačí si říct. Zase jde o to, k čemu repro bude sloužit. Pokud bude v kytarovým kombu cca 30W, určitě bych dal papír, naopak jako basák, do kterého budeš chtít smažit i těch 70W, rozhodl bych se pro hliník.
tak zatím!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 lis 2008 23:12 
Řádný člen

No nezostáva nič len súhlasiť, predsalen som v tomto obore nováčik. Rukami mi prečlo 835oek len 8kusov. Firmu zverejniť môžeš, kontakt sa hodí vždy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 lis 2008 10:34 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
mmjuz: ARO 711 tu uverejnený je, ale medzi širokopásmovými reproduktormi.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 lis 2008 10:58 

ARO 711 samozřejmě mezi širokopásmé patří, já pako jsem ho přehlédl. Co se týče opravny reproduktorů o které jsem psal, jedná se o firmu pana Husáka v Litovli a tel.: 585 342 420. Kompletní repas ARO 835 včetně znovunasycení magnetu, je-li to nutné, přijde do pětistovky i s poštovným. Já si tam jezdím osobně a většinou mám více různých reproduktorů a cenu platím celkově, takže si nejsem úplně zcela jist s jednotlivými položkami, ale mám za to, že repas s původní membránou je cirka za 300,-Kč a s tou zahraniční 400,-Kč. Ale možná to je o pár kaček lacinší, nebo dražší. Psal mi e-mail místní administrátor, že má v úmyslu vytvořit přímo složku na tyto kontakty, pak tam ještě něco přidám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 lis 2008 13:43 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Založil jsem téma, kam se můžou psát kontaktní informace a zkušenosti s opraváři reproduktorů, více zde.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 pro 2008 17:13 

Kraj: SR - Žilinský
noo ja by som skôr chcel tie repra zachovať ako basové do nejakej poriadnej hifi bedne, na basu/gitaru radšej kúpiť nové, alebo celý box..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2008 10:40 
Řádný člen

Tak potom postav KE150.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2008 11:06 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Na KE 150 ale budeš mít docela problém sehnat ART 481 a k nim hlavně to převodní trafo... Občas jsem je viděl tak akorát na Aukru bez trafa, mj. neprotrhnuté a nevybledlé ARO 667 taky už neni na každém rohu. Postavit 150 - 200l almary nebude problém, ale sehnat ty ostatní repra asi jo, jinak to nebudou KE 150.

Taky jsem před cca 8 lety přišel ke 2 kouskům ARO 835 v super stavu ještě v krabici. Prodal mi je bývalý učitel z hudebky tušim za 2 kila, že je chtěl použít jako středobasy do odposlechů, ale vzhledem k nízkému příkonu by mu to bylo na nic, nebo by přišly k úhoně, tak se jich zbavil. Já z nich mám provizorně "suby" k doplnění malých 20l dvou pásem na chalupě a krmim to decentně z TW 40. Už nejednou za mnou pár tzv. kámošů bylo, že to chtěj půjčit na kalbu, tak jsem je rovnou poslal do prdele... :mrgreen: Třeba se na ně taky dostane a budou z nich původní KE 150 8-)

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]