S tím rozdílem, že když jsem začínal před 20 lety hrátky s bednama já, tak jsem měl jen městskou knihovnu a v ní pár starých knížek, kde byli info ohledně repro ještě dosti zkreslený...Moje první vyrobená "bedna" (měl jsem v dětským pokoji i tovární ARS808) byl ARX130 a ARV089 přes kondík 5uF v krabici od bot.

Pak různý kombinace jako ARO411+ARO389 v 5L bedýnce z překližky a další jiný hrátky se starými širokopásmy a další šílený kombinace....a když jsem začal chodit na průmyslovku, splnil jsem si sen a postavil 25L dvoupásmo s ARN6614 + ARV104 a výhybkou vypočítanou ze vzorečků.

Pak jsem s bednama na nějakou dobu přestal, když jsem začal trochu rozuměji vydělávat, tak jsem si koupil regálovky Chario Reference 200...po těch různých bastlech hráli pro mý ucho skvěle a řekl jsem si, že nemá cenu něco stavět, stejně to nikdy nebude hrát tak, jako slušná tovární bedna...
Po pár letech jsem objevil Audioweb a Repromanii...a četl a četl a četl...pak hledal po internetu různý informace a zjistil, že dobrý bedny postavit lze...Chario jsem prodal, postavil 3-pásma s ARN734, ARO689 a výškou Peerless DT-100. Chvíli se mi zdálo, že to hraje celkem dobře, ale furt tomu něco chybělo...no jo, neměl jsem pořádnou měřenou výhybku. Tak jsem se rozhodl, že to udělám jinak...postavil jsem bednu z monacorů (skelety z ARS844) a poprosil godze o změření...udělal jsem výhybku, ale furt mě lákalo naučit se měřit. Obdivoval jsem godze, jak umí s ARTA-ou a taky nezapomenu na zvuk jeho beden s monacory...
A tak jsem se začal učit měřit a pracovat s repráky...díky patří někerým lidem zde z Repromanie a Audiowebu, kteří byli ochotni odpovědět na hloupý začátečnický dotazy...především Godz, MaBat, Check, Milan, Thales...no a taky Martinu Kurpelovi za zapůjčení měřicího mikrofonu, který okupuju dodnes...
Omlouvám se za tenhle výlev a OT...jen jsem chtěl říct, že Ti starší si tím projít museli, protože vlastně ani neměli na výběr...ale dneska je to jiný, tak proč vyšlapávat ty chodníčky furt dokola?