No jinak ať neodbíháme od tématu, zatím jsme zvážil a trošku pozastavil výrobu ozvučnic, resp ještě nezačal. Chrochtá mi to hlavou, pročítám si několikrát vaše reakce (a nejen tady v tomto tématu) a také postupně pročítám forum na cihelně...
Spíše teď přemýšlím nad tím, jak vymyslet a zrealizovat věrné měření toho, co bych dělal.
K dispozici (bohužel) jenom měřící mikrofon od Uliho, nemám ho kde změřit jakou má křivku, podle obrazku od Uliho celkem dobrou,ale Uli je Uli... Moc tomu nevěřím.
Měřit přec PC s tím co mám je trošku složitý (z pc výstup do mixu-cross-zesy a mikrofonem přes druhý mix kde mám fantom to hnát zpět do pc). Impedančka, křivka, směrovky, spl,....... Jak mám měřit, aby to bylo pravdivé a alespoň podobné měření z MLSSA od Huberta s chybou max 1%?

Také prostory - venku budiž, ale musí být ideální podmínky, bezvětří, 22°což nejde celoročně. Udělat bezodrazovou místnost, odzvučenou by stálo dost peněz a času.
V okolí o nikom nevím kdo by mi nějak helpnul a nechtěl za to šílené love, gor když budu dělat "prototyp" (a už i kdyby nějakou ověřenou, to už je jedno co...)
Tak i tak, bez měření to jde, ale výsledek zhodnotit uchem je subjektivní a ikdyž se mi bude líbit, nemusím uchem poznat nedostatky, protože v rámci možností jsem slyšel XY repráku, beden s určitým osazením, lepších či horších a to je moje měřítko k tomu, co postavím.
Chci reprosoustavu hrající, vyrovnanou. Ikdyž pokud by se stavěly malé pasivní lineáry, spodky budou chybět, ale koukám-li se na různé 2x8+1,4,2x10+1,4/2 a podobně, jsou i "hořší" parametry na spodku a to i u značkových EAW. Nevím zda to dohání DSP, EQ či děličkama, ale nějaký kompromis by se dal udělat. Jo velikost mobilita má vždy něco proti

Asi budu chtít moc, když chci jednu bednu na stranu kolem 800W aby to zahrálo moc a daleko a přitom se nehádalo se suby (takže NE fullrange!!!) Použitím středbasu a odstřelením od 100Hz zase nevyužiju potenciál repráku a s X-MAX 7mm je mi na středech celkem k ničemu, když se mi bude za 1Khz vlnit charka :/ Také potřebuji srozumitelnost a čistotu právě na vyšších kmitočtech. Lidem to je stejně jedno,ale musí slyšet a rozumnět. Hlavně zvučím mluvené slovo a k tomu podkres hudba z CD, semo tamo diskotéka venku, karneval. A osobně se mi více libí, když právě ty 150-500 jsou trošku "méně"... TAkové hučení, bučení, bouchání nohou do sadroše....ee nechci

Co mi poradite ... help
///12+1,4 2x na straně je krásné...
15+2 ještě klepší
Ale kdo to má tahat, stavět, věšet? Jsme na to sáááám. Potřebuju jednu silnou malou přenosnou do ruky....

Takové snad ani neexistujou. Takže budu muset na nečem z toho co by to mělo být slevit.
Váha? Rozměr? Osazení? Výkon? Citlivost? Směrovost? Kvalita osazení?

Už mi z toho leze hlava kolem,ale ta chuť jít a postavit něco extra malého výkonného za úkor poklesu na spodcích je pořád v hlavě a láká. Jen mě trápí to měření, bez toho stavět nechci, nevím co a jak když dám uhel 20° nebo 30°,repráky do V slotu či do boku "bijou do spodní a vrchní desky reprobedny,... jak se to projeví na zvuku... Můžu hádat, věřít,ale měření a ladění na prototypu bude asi nejlepší, odměřit odzkoušet naladit, otestovat a pak postavit 2 pořádné bedny (resp. 4kusy chci) Jirka