Čau všichni , trápím se s odladěním vyhybky na dvoupásmu a potřeboval bych pár věcí upřesnit . Ve zkratce popíši osazení bedny :
předělaný ARM 9408 , na : 4R , 500W , 40 Hz - 3200Hz , 98,5db , Fs-38 Hz.
Výškáče mám super bullet titanum tweeter ( dva 8R paralelně , takže 4R ) - 104db , 2 -22KHz
No .... jedná se mě oto že se nemůžu nějak sladit pásmově mezi basákem a tweetrem , skoušel jsem různé návrhy vyhybek , ale všechny jsou navrženy na óhmáž 8R , takže udělal jsem to , že jsem zdvojnásobyl hodnoty součástek , což si myslím že je logicky správně na poloviční R , ale není to ono , na eqaliseru musím stahovat pásmo 1,5KHz dost dole aby se to dalo poslouchat , zní to jak plechovka a z toho zvuku spíš bolí hlava jakoby byly přepólované fáze měničů a nad tým jsem se taky pozastavil , jak fázovat tweeter . Zapojil jsem výšku v protifázi dle schéma a zdálo se mě že mě chybý pásmo od cca 3-12KHz , prostě bud -cink

, a když jsem fáze dal pospolu + na + , tak se mě zdá že se protínají freqence mezi sebou a bolí z toho hlava . Prosba zní : má někdo schéma na dvoupásmo vyhybku 4R ! dělenou na cca 3KHz ? S úplnou přesností vyhybky bych si nelámal hlavu , když vemu v potaz co tam mám teď

Jinak co se týká ozvučnice a podobným diskusím , tak to předem vylučuju , ( vyskoušeny všechny varianty ) . Díky .