Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 15:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Reciever Onkyo TX-DS595 - Žeby mŕtvy predzosilňovač?
PříspěvekNapsal: 21 srp 2014 20:43 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Zdravím, tak aby sme sa nenudili tak otcovi sa dnes pokazil receiver, predpokladám, že je v háji predzosilňovač. Chová sa to takto:
Ak sú repro zapojené vo výstupe A, tak je ticho, občas troška zachrčí, výnimočne aj pár sekúnd hrá ale s veľkým skreslením.
Ak sú vo výstupe B, tak hrá, občas skresľuje.
Tá vec má výstup na dvoje front bedne (A a B) a potom surroundy a center. Má to 10 výkonových tranzistorov, čo odpovedá piatim kanálom, čiže na front A a B sa používajú len po jednom kanály na 2 bedne takže keď to na B hrá a na A nie, tak zlý koncák môžeme vylúčiť, dával som pozor aj na teplotu chladičov a nič sa nepeče, čo zase naznačuje, že konce sú v poriadku.
Ale čo teraz? Na nový teraz neni peňazí a nejaká odborná oprava by stála viac ako nový stroj... Poprípade ak by sa v okolí napr do 30km od považskej bystrice našiel niekto, kto by sa na to vedel pozrieť, tak by som bol veľmi vďačný. Mám k tomu aj servisný manuál ak by to pomohlo...
EDIT: Tak som obišiel všetko čo sa dalo a vstup som pichol rovno na vstup hlavného predzosilňovača. A výsledok je:
Surroundy hrajú, predky nie, ani v móde A a ani v móde B (zistil som, že A a B sú aj tak paralelne spojené a oddelujú ich iba samostatné relé...)
Teraz sa pokúsim zistiť, či je niečo na výstupe predzosilňovača, ak nebude, tak hurá viem kde je problém, ak bude, tak je asi v prdeli koncák a to by bolo dosť smutné.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Reciever Onkyo TX-DS595 - Žeby mŕtvy predzosilňovač?
PříspěvekNapsal: 22 srp 2014 09:50 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Ja by som šiel po tých výstupných relé...nedávno som opravoval kolegovu Yamahu RX-V620, ktorá sa chovala podobne. Po výmene výst. relátok OK. Ak by to bol samotný koncák, bude to hrať úplne rovnako na svorkách A aj B. Porucha preampu je dosť nepravdepodobná, aj keď nie vylúčiteľná.
V najhoršom prípade bych sa na to vedel mrknúť, ale časovo som dosť zle...musím dorobiť jeden Pioneer SA-7800, čaká má Akai GX-77 na ktorom blbne autostop a vyfunený Harman Kardon, ktorého typ neviem...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2014 12:05 
Řádný člen

Nad relé som rozmýšľal a asi sa na ne aj pozriem ale ako som tak zisťoval tak som zistil, že B sekcia je iba paralelne spojená so SURROUNDMY, čo to kurva? Takže pri napichnutí rovno na predzos mi preto B nehrali lebo som to púštal do frontu, na surround vstupe mi B hrajú, čiže jediné, čo nehrá je front (A), no pokúsim sa pozrieť na tie relé...
Od veci: Sranda, že keď som tie moje ARS9204 napojil na ten receiver namiesto toho TDAčka s poddimenzovaným trafkom, ktorým ich krmievam, tak tie basáky začali aj nejako hrať :lol: Basuje to síce stále tak isto, ale znie to oveľa lepšie :D

Naposledy upravil neclovek dne 22 srp 2014 13:02, celkově upraveno 2

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2014 12:27 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Škoda, že vôbec nerozumiem, čo píšeš. Nie si náhodou príbuzný s TomášomK? Tam mám ten istý problém.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2014 12:58 
Řádný člen

No obaja sme z toho istého mesta ale jemu občas nerozumiem ani ja :D A čomu z môjho príspevku nerozumieš? Vysvetlím.
EDIT: Troška som upravil tú "od veci" časť, malo by to začať dávať zmysel, to občas sa mi stane, že píšem o niečom, čo je pre mňa samozrejmosť ale ostatní netušia o čo sa jedná...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2014 16:58 
Řádný člen

Tak nakoniec je to relé pravdepodobne v poriadku. Skúsil som zmerať jednosmerné napätie na výstupe a niečo tam je ale celé je to divné
Surround L - 18mV - Hrá
Surround P - 0mV - Hrá
Center - 2mV - Hrá
Front L - 7mV - Nehrá
Front P - 8mV - Nehrá

Takže chybu v relé týmto asi môžme vylúčiť, či?
A je dobré keď má každý kanál takto divoko rozličné j.s. napätie na výstupe?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2014 18:19 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Jednosmerné napätie na výstupe vypovedá akurát tak o offsete. Všetky namerané hodnoty sú v norme.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2014 18:54 
Řádný člen

Super, tak to by bolo o problém menej. Ešte sa musím nejako pokúsiť odmerať, či z výstupu predzosilňovača leze nejaký signál a potom budem vedieť či je problém tam alebo niekde inde...
Ešte otázočka - z výstupu toho predzosilňovača idú 3 vetvy B+ NF B- Medzi B+ a B- je permanentne 2,22V na každom kanáli (medzi B+ a NF je samozrejme 1,11V) Otázka znie: Ako zistím, či na tom výstupe je nejaký "zvukový" výstup? len tak hocičo tam pripojiť asi nemôžem a merákom prd zmerám...
Najlepšie by pre mňa bolo ak by sa z okolia našiel niekto, kto by sa na to za dákych 10€-20€ pozrel. Je to veľmi jednoducho riešené, jednotlivé moduly sú odpájatelné, všetko je tam dobre označené, v servisnom manuále (dodám) je tiež všetko pekne značené, proste radosť s tým robiť, ešte k tomu 3 funkčné kanály môžu slúžiť ako predloha pre opravu tých 2 nefunkčných, verím, že niekto, kto s tým vie by to mal diagnostikované na počkanie za pár minút...
TLU?

https://www.mediafire.com/?9r7dxnczhb79b2i - Servisný manuál

EDIT: ZÁZRAK!!!!! (snáď) Potom ako som to celé zase poskladal s tým, že to vzdávam a niekomu zo dám opraviť som sa rozhodol, že tomu dám ešte poslednú šancu a čo to nepočujem, predné kanály hrajú! Tak som strašne rád a ostáva už iba poďakovať zúčastneným za cenné rady a čakať, kedy sa to zase posere :D

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]