Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 14:20

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jaký 40w zesilovač
PříspěvekNapsal: 18 zář 2014 17:50 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Nitram3 píše:
Převážně poslouchám mp3 stažené z internetu, a proto bych potřeboval bedny, které ten zvuk trochu přikrášlí.
Proto nechci bedny s nějakým analytickým zvukem, ale spíš aby měly dobré basy a výšky. Já vím, že mp3 nemá s HiFi nic společného, ale v dohledné době asi nebudu poslouchat nic jiného. Nanejvýš nějaké cd, ale teď stejně nemám žádný slušný cd přehrávač.

Pokud to jsou slušné MP3, není co, proč a jak přikrašlovat. Pokud jsou slyšitelně zdegradované malým datovým tokem, nic jim už nepomůže. I MP3 hraje na dobré aparatuře líp než na mizerné - v tom rozdíl není. Bedny které přibarvují a přikrašlují, naopak případné nedostatky vytáhnou do popředí. Já třeba proti MP3 nic zásadního nemám, pokud to je na běžný trochu roztržitý psoslech. Sám mám v MP3 dost velký archiv. Horší je, jak jsou některé nahrávky dokurvené už ve studiu a v tom stavu pak vydané na CD. Tomu pak nepomůže sebelepší aparát.
Dobré bedny mají dobré basy a výšky jaksi samozřejmě. Dobré basy ale neznamená, že to nesrozumitelně duní a dobré výšky neznamenají, že to syčí jako ucházející tlaková nádoba.

Když to tak tady procházím, jako nejlepší nabídka se mi zdá ta Unicornova. Je to sázka na jistotu a za ty prachy dobrý výsledek, lepší než jakákoli bazarovka. Ty bedny znám, stavěl jsem jejich kopii a líbí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 zář 2014 19:01 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Nechtěl jsem je původně prodávat...ale doma nemají žádný využití a na hraní po chatách je toho škoda...přeci jen to nejsou reproduktory určený na dělání kraválu. Na kravál si postavím něco odolnějšího. Takže je nabízím k prodeji...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 zář 2014 21:22 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tu Unicornovu nabídku určitě zvážím, když jsou tak dobré.
Ještě se chci zeptat, co říkáte na ty Grundigboxy, které tady byly zmíněné?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2014 20:26 

A co třeba tyhle? http://aukro.cz/tesla-ars-1034-vynikajici-tripasma-v-super-stavu-i4619292007.html Vypadají celkem hezky a cena se mi taky líbí. :)
Ještě se chci zeptat, jestli by mělo nějaký výrazný vliv na zvuk, když bych bedny otočil naležato?
I ty z odkazu i ty Unicornovy jsou totiž hodně vysoké a nevešly by se mi na skříň. Mám tam rovných 50 cm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2014 20:55 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Ty 1034 by za to pětikilo šly, ale je to aukce, takže počítej, že se vyšplhají podstatně výš. A to raději ty od TheLastUnicorna- tam máš jistotu kvality za slušnou cenu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2014 20:58 

A nevadí teda když je otočím naležato?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 zář 2014 22:06 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Nitram3 píše:
A co třeba tyhle? http://aukro.cz/tesla-ars-1034-vynikajici-tripasma-v-super-stavu-i4619292007.html Vypadají celkem hezky a cena se mi taky líbí. :)
Ještě se chci zeptat, jestli by mělo nějaký výrazný vliv na zvuk, když bych bedny otočil naležato?
I ty z odkazu i ty Unicornovy jsou totiž hodně vysoké a nevešly by se mi na skříň. Mám tam rovných 50 cm.

1) Tyhle Tesla sestavy mají jedna jako druhá dost jedovatej zvuk. Já bych si rozhodně nedovolil je vychvalovat tolik jako někteří prodejci. Pro mnoho lidí to je ale sentimentální záležitost a nedají na ně z toho důvodu dopustit. Z toho důvodu se i tyhlety asi prodají za docela nesmyslnou cenu.

2) Celkově vzato poslouchání z vejšky je dost nešťastné. Jediné, co normálně zní zeshora je bouřka, vítr, letadlo, ptačí zpěv a Boží hlas. Reprodukovaná muzika by se měla poslouchat zepředu, z výšky posluchačovy hlavy. Pokud tedy pomineš tuhle dost důležitou zásadu, otočení už bednám zas tolik neuškodí. Kdo to ale myslí s poslechem vážně, hledí si prostor upravit tak, aby co nejvíc vyhověl z hlediska rozmístění aparatury.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]