Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: prosím o radu - reprobedny
PříspěvekNapsal: 14 srp 2014 16:30 
Řádný člen

Kraj:
Nejdříve bych chtěl uvést ,že jsem tu nováček a hlavně laik a omlouvám se tak za případné neodborné vyjadřování.Chtěl bych nějaké regálové bedny v ceně tak 5.-10.tis ,které by alespoň trochu slušně hrály.
Letos jsem jsem svuj receiver Technics dal do kuchyně,protože jsem koupil také starý,ale vynikající zesilovač Akai AM-57 jak se později ukázalo od uživatele těchto stránek,kterému tímto ještě jednou děkuji.Zesík je perfektní.
Chtěl jsem zesíku a hlavně mě dopřát lepší repro,tak jsem koupil BaW DM110 z roku 84 jel jsem pro ně do Brna a poslech byl přes nějaký kouzelný Vintage zesilovač a bylo to dobré.Opravdu hrály DM 110 lépe než BaW 601 a 602.
Doma,ale při porovnání s Pioneer cs 3030 někde z roku 90 to nebyla,ale už žádná sláva dokonce mě připadalo,že Pioneer hraje lépe což potvrdila i má manželka kterou zvuk nijak nezajímá.To byl první šok.Pioneery na které už bylo v tu dobu přihozeno se prodaly za směšnou cenu na Aukru a opravdu velmi nerad jsem se jich zbavoval.Pak jsem zkusil ještě Tesla ARS 9218 také žádná sláva.Ze zoufalství jsem koupil znuvu Pioneer CS 5030 ještě vyráběné ve Francii.Nemají vyloženě špatný zvuk ,ale jako by kvalit cs 3030 od 2O let starších už nedosahovaly.Jen nechápu jak může být zvuk Pioneer cs 5030 v kterých nejsou ani výhybky vlastně tam není vůbec nic a oproti BaW mají směšné repro v některých ohledech stejný nebo lepší než zvuk BaW DM110?Mrzí mě že jsem se nikdy nepodíval do cs 3030 byly opravdu výborné.Mám ještě doma téměř nové 2.pasma Tesla 10W 4ohm nesnesou samozřejmě velké zatížení ,ale zvuk je pěkný a věrný.Ještě jsem zkusil z legrace plastové širokopásmové repro Sony od starého dvojčete z 80.tých let a někdy ztrácím přehled jestli to hrají tyto plastové bedínky nebo Pionnery.Mám z toho všeho slušný zmatek.Zvažuji koupi nových regalů např.Cambridge audio S30,JamoC601,a vím také o KEF C3 za 4,5tis za pár nové.Co myslíte má něco ze jmenovaného smysl ? pro Akai - AM57? Nebo čekat na něco zajímavého starého?Canton CT 1000 a pod.?Budu vděčný za jakoukoliv radu.Nebo na odkaz,kdyby jste někdo někde viděl nějakou zajímavou nabídku.Díky ;)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: prosím o radu - reprobedny
PříspěvekNapsal: 14 srp 2014 16:46 
Řádný člen

Kraj:
Omlouvám se za vložení do špatné sekce a prosím tímto admina o opravu pokud je to možné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2014 01:24 
Řádný člen

Kraj:
Pokusím se dotaz zjednodušit.
Je možné,že by nějaké regalové repro např.Cambridge audio Sx-50 nebo sirocco S30 případně Wharfedale Crystal CR-30.3 nebo Jamoc601 či KEF C3 a jim podobné regálové bedny mohly hrát se zesilovačem Akai AM 57 lépe než Pioneer cs 5070.Díky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2014 08:44 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Kupoval si bedny od hifiklubu Brno? :lol:
Celý Tvůj problém nejspíš vězí v návyku. Byl si zvyklý na určitý typ "zvlněné" frekvenční charakteristiky. Zkrátka jsi se naučil poslouchat uvřískané bedny, což asi dokazuje i obliba nějakých 10W tesel (znáš typ?). Neutrálně a přesně hrající bedna Tě tím pádem nenadchne a bude se Ti to zdát takový tupý, nemastný a neslaný. A proč to tak je? Protože je ves skutečnosti taková nemastná-neslaná samotná nahrávka a dobrá bedna jen odmaskovala zfušovaný mastering. O to lépe však na ní hraje skutečně kvalitní nahrávka a na to si člověk velmi rychle taky zvykne. ;)
Když jsem kdysi přešel z Tesly na Chario, začal se měnit i můj repertoár muziky...ale až s příchodem odladěných beden jsem zjstil a rozeznal, která nahrávka je opravdu kvalitní a která ne. Nevýhodou je, že jsem přestal poslouchat některé kapely...na druhý straně jsem ale objevil nové a přišel na chuť stylům, které jsem do tý doby nemusel.

Btw. CS3030 žádnou výhybku nemají. Je tam jen kondík před střeďákem a před výškou. Samotné měniče jsou ale natolik sladěné už od výroby, že to při takovém zapojení nedělá až tak katastrofický bordel a dá se to nějak se zatnutím zubů poslouchat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2014 10:03 
Řádný člen

Kraj:
Na tvou otázku ano.Proč ten smajlík :?: předpokládám ,že toho prodejce tady asi znáte. ;)
Ty tesly jsou RS 824 měl je otec u gramo použité byly jen několikrát.Hrájí opravdu myslím celkem slušně.Dík za vysvětlení u cs3030 a i jinak musím ač trochu nerad s tebou souhlasit,ty staré cs 3030 jsem měl téměř 20 le.Vím ,že BaW hrají v určitých detailech opravdu lépe i co se týče podaní basů jen jim podle mě jako by chybělo střední pásmo,ale je to opravdu asi jak píšeš.Mám hodně nahraných kazet ze studiového magnetofonu a opravdu až s koupí Akaie jsem přišel na to jak dobře jsou nahrané někdy mě přijde ,že hrají lépe jak cd nebo prostě nějak jinak.Poslouchám vše kromě dechovky :D Ty BaW jsi opravdu nejsem jistý jestli chci prodat mrknul jsem se dovnitř repro vypadá ok a jsou to opravdu mohutné a těžké kusy.Byla utřžená jedna cívka která byla měněná protože ta původní v druhé byla zalitá tavnou pistolí,tak jsem ji přilepil a jen jsem u výškových repro vyčistil kontakty byly úplně černé a pak se zvuk o dost zlepšil.Nevím jestli by tu pomohlo nějaké proměření jestli je vše jak má?Jsou z roku 1984.Co si prosím myslíš o nových regálech jak jsem psal někde 5-10.tis?Můžeto být krok do předu a nebo si mám zatím radši ty BaW nechat.
Díky moc za odpověď ahoj Pavel ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2014 12:15 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Měl jsem chuť napsat prakticky to samé co Unicorn, včetně dotazu na vyhlášeného mluvku (prodejce).
U beden žádná značka není zárukou výsledku. Značky musejí především prodávat a kdyby do vypiplání každého typu vrazily tolik práce a času jako nějaký hračička amatér, nikdy by nebyly konkurenceschopné. Takže v uvedené cenové relaci sotva koupíš něco extra.
Osobně bych se v první řadě ptal na poslechové návyky, protože lepší bedny často zpočátku znějí zdánlivě fádně - nic nepřikrašlují. Otázka, jestli tyhle konkrétní BW jsou opravdu tak dobré a pokud ano, tak co se s nimi na cestě od výrobce přes několik majitelů k tobě stalo.
Každopádně ty Pioneery jsou spíš napodobeninami beden než bednami a Teslácká dvoupásma rozhodně nejsou referenční soustavy (ikdyž ARS824 není zdaleka nejhorší). ARS9218 je nevydařený zmetek - typická ukázka jak udělat z použitelných repráků nepoužitelnou soustavu.
Pak se ještě přidává stárnutí součástí ve výhybkách (hlavně bipolárních kondenzátorů, které tam výrobci serou kvůli výrobním nákladům) a mechaniky reproduktorů.

Na co bych se ale zeptal především: Když napíšeš, že se ti bedny zdají horší nebo lepší, tak tedy v čem konkrétně? Protože pod tím si lze představit kdeco.

Za uvedené prachy nové relativně slušné bedny postavíš, ale v žádném případku nekoupíš tovární.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2014 12:38 
Řádný člen

ransom: No psal, že mu chybí střední pásmo...co by odpovídalo těm CS3030, kde bude střední pásmo silně vytažený nahoru (min o 6dB), jelikož před basákem není cívka a v zásadě i ARS824, kde není plná kompenzace bafflestepu, takže opět středy +x dB. A pokud jsou ty BW-čka naopak "lavór", tak máme příčinu, proč mu to "nehraje". No a když se do těch beden ještě i někdo předtím vrtal...to ani nevíme, zda je výhybka tak, jak má být.

scarabeo: "HiFi klub Brno" je tady celkem proslavená "celebrita", obrázek si můžeš udělat sám: viewtopic.php?f=32&t=4642&start=20
Mně stačí ten jeho prodražený tovar a hlášky typu "doživotní servis pro váš klidný spánek", nebo co to tam vypisuje, k tomu, abych si od něj nic nekoupil.
Pokud chceš vědět, jak na tom ty BW-čka skutečně jsou, můžeš mi klidně jednu bednu dopravit...změřím, případně Ti navrhnu jinou výhybku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2014 16:44 
Řádný člen

Kraj:
Moc děkuju za rady, uchránili jste mě asi před dalším zklamáním při nákupu někde na netu.Tak nějak jsem si to myslel,ale ty Cambridge bych asi býval zkusil,když mají tak dobré recenze v Anglii otázka jak moc se tomu dá věřit.U nás už nevěřím ničemu,myslím recenzím.
Ty Pioneery 5070 mají prostě jako by lepší podání hlasu,zpěvu silnějšího,zřetelnějšího hlavně při menší hlasitosti a působí před BW jakoby zvuk celkově víc naplnil místnost.
BaW ,ale mají lepší podání nástrojů a i basy které nejsou sice tak mohutné jako Pioneer ,ale jsou přesnější věrohodnější.BaW snesou větší zatížení bez zkreslení než Pioneery které mají pak až nepříjemný zvuk i když by tomu podle udávaného výkonu u obou beden mělo být přešně naopak.
Jak tak koukám tak na tuhle část jsem si teď odpověděl sám.Takže jsem zatím BaW díky Vám stáhl z prodeje. ;)
Přemýšlel jsem i Totemech ,ale co vím,tak nazory na ně se také různí.Věřím ,že se dají postavit velice kvalitní bedny,ale při mých zkušenostech,bych si na to asi netroufal.
Trochu bych se pana Dvořáčka zastal,mám s ním celkem dobrou zkušenost.Jasně ,že s tím kšeftuje ,ale to dělá u nás spousta lidí se vším bohužel.Koupil jsem u něj ty bedny i když vím,že by se daly jinde koupit o 1-2.tisíce levněji hlavně proto,že bylo možné porovnat si jejich poslech s BaW 601 a 602 a případně i jinými repro a mohl jsem se až pak rozhodnout co a jestli si vůbec něco odvezu.Tyhle BaW 110 byly v tomhle testu zvukově jasný vítěz.Taky ještě proto,že kdyby se s nimy něco stalo,tak by prý pomohl.Vlastně ani nevím jestli jsou u nás prodejny kromě okay a elektroworldu kde je možné před koupí poslouchat.Když jsem kupoval před 20.lety ty Pioneery bylo to v krámku Pardubicích měly tam zapojeno asi 20 párů byl jsem tam celý dopoledne prodával tam kamarád a pak koupil.
Jinak LastUnicorne myslím,že tvou nabídku bych velmi rád využil,protože se mě ty BaW líbí hlavně i potom co jsem viděl uvnitř.Nevím jestli bych ti měl případně poslat tu bednu o které si myslím ,že tam byla ta cívka měněna nebo tu co se zdá původní od výrobce.Nebo si udělat výlet s oběma a zjistit v jakém jsou stavu a jestli by jim nějaká případná investice pomohla.Pokud ano rád bych bych do toho šel.
Zatím Vám moc moc děkuji. ;)

Naposledy upravil scarabeo dne 15 srp 2014 17:02, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2014 16:52 
Řádný člen

Nemám s tím problém...no pokud mají ty cívky stejnou indukčnost, tak stačí jedna bedna a je jedno, která...
Můžeš se stavit i osobně, ale do Trenčína to asi budeš mít dost daleko.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2014 17:39 
Moderátor

Jenom ještě k těm recenzím: Tam je zásadní problém, že při poslechu jde naprosto zásadně o věc vkusu, nikdy o absolutní objektivitu. Navíc recenze jsou dělané v podstatě na zakázku výrobce nebo prodejce. Na druhou stranu recenze většinou čtou laici, jimž jsou přizpůsobené jazykem a vyjadřováním. Většinou nejde ani tak o posouzení, jako spíš o jakýsi básnický opěvný výtvor. O tom, jak to doopravdy hraje, se nedozvíš skoro nic. Tady pomůže jedině osobní poslech a porovnávání plus nasbíraná zkušenost. Jeden obecný princip ale platí: Čím větší hlasitosti můžeš dosáhnout v běžné obytné místnosti aniž by začal zvuk být něčím protivný a čím déle při větší hlasitosti posloucháš, aniž by to bylo únavné, tím méně zásadních chyb bedny mají. Při porovnávání (nebo předvádění) se začíná těmi, u kterých je předpoklad lepšího přednesu. Pokud budeš půl hodiny poslouchat a přepneš na horší bedny, změna je mnohem citelnější než při opačném postupu. Potom se klidně může stát, že při přechodu z nějakých vyrovnaných (a tedy na první poslech méně atraktivních) beden přepneš na ty, které se ti líbily dřív - a najednou si teprve uvědomíš, kolik nepatřičného kontrastu a nadbytečných barev do zvuku přimíchávají, a že to vlastně ječí. To je podobné jako příliš doostřená a dobarvená fotka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2014 22:32 
Řádný člen

Kraj:
LastUnicorne nevím jestli jsou cívky stejné udělal jsem dvě fotky ,když jsem to měl rozdělané nevím jesli by ti tohle foto nějak pomohlo?Jedno je ke všemu trochu rozmazané.Ty kondíky jsou popsané pěkně na cívkách myslím já nic nezjistím.
Nedávno jsme byli v Trenčíně s partou skutrú na Hradě a v Čachticích bylo tam moc hezky ,ale pokud by ti stačila jedna bedna a šlo to poštou tak by to bylo asi lepší.Jinak kdyby jsi to po domluvě dokázal proměřit na počkání nebo řekněme během dne ,tak bychom třeba i přijeli a vzal bych obě,aby jsi je zkouknul,ale to bychom ještě dohodli.
Tady se pokusím to foto
Příloha:
repro B a W výhybky 15.7.2014 001.jpg

Příloha:
repro B a W výhybky 15.7.2014 002.jpg

Ještě k foto ta první rozmazaná je podle mě origo zatavená na druké fotce nebyla ta tavná hmota a cívka vysela utřžená na drátku.
Ransome díky.
Když je to tak jak píšeš,tak určitě neudělám chybu když si ty BaW zatím nechám a jsem zvědav co bude po návštěvě u pana doktora :)
Jinak ty poslední tři věty co jsi napsal jsou naprosto přesně to co jsem si dnes uvědomil ty BaW ležely nějakoudobu ve skříni.Ale s tím,že začít s porovnání beden s těmi lepšímy jsem nevěděl i když u těch BaW jsem to vlastně tak nevědomky udělal nejdřív jsem poslouchal 601,602 a pak až starší a vzhledově ne tak atraktivní 110 a téměř ihned jsem byl rozhodnut.
Zatím moc dík ;)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2014 23:25 

Kraj: ČR - Liberecký
Tak, to co vidím, je typické, vyhybky děsné, ale pro masovou výrobu vyhovující.
Já osobně jsem už pár beden, nebo soustav slyšel.
Mám problém s tímhle: Obecně se má za to, a je to tedy asi správně, že zvuk může být neslaný, nemastný, třeba i bez detailu, hlavně že to má charku jako podle pravítka. Co na tom, že se mi zvuk nelíbí, subjektivně to hraje na hovno, že už to tak napíšu, hlavně že podle přístrojů je to o.k.
Takže mám bedny, kde vím že je asi díra, a asi i hrb, ale mne to nesejří, protože vychvalované komerční kusy strčí do řiti, a subjektivně o třídu, i o dvě.
Ale mám své bedny, které mne baví, a miluju je, a těším se, až si je pustím, a co si na nich pustím, protože o tom je diy.
Oni mnozí z těch, kteří tu tolik hledají zvukovou pravdu, nakonec, když vezmou do ruky fotoaparát, potom v editoru zvýší kontrast, potahají za křivky, doostří, případně to hodí do HDR, ale věrná fotka už to nikdy nebude, a není.
Protože je neslaná, nemastná.
A oni ji chtějí mít hezkou. Ať si sáhnou do svědomí.
A teď se na mne sesypou. Sleduj.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2014 00:04 
Řádný člen

Kraj:
Proč by se na tebe sesypali :?: Náhodou je to tu fajn ,a už teď asi vím,že mám výhybky na..... o to víc bych přemýšlel o jejich výměně pokud by se ukázalo,že repráky jsou ok a má to význam do nich investovat.
Závidím ti tvé bedny s kterými jsi,tak spokojen.To bych taky rád.
Jinak ten tvůj zesilovač je opravdu zatím to nejlepší co jsem doma kdy měl. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2014 00:49 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
stiglitz píše:
hlavně že to má charku jako podle pravítka. Co na tom, že se mi zvuk nelíbí, subjektivně to hraje na hovno, že už to tak napíšu, hlavně že podle přístrojů je to o.k.

No tak to je somarina. Jasné, že je to OK, lebo ono to JE OK. Keď sa ti to potom nepáči tak to je ako tu už skôr niekto spomenul chyba autora pesničky. Keď majú bedne rovnú cháru tak hrajú to čo do nich naozaj púšťaš. A ako už tu tiež niekto písal, na kvalitné bedne sa navykne ľahko a ja verím, že to pravda je.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2014 06:35 
Moderátor

Už jednou jsem tady napsal, že kuchyňská váha není od toho, aby ti buchty chutnaly, ale abys správně nadávkoval základní ingredience. Právě tak měření.
Taky jsem tady nahoře napsal, že poslech je záležitostí vkusu, ne absolutní objektivity.
Protože mému uchu kupodivu nejvíc vyhovují bedny, co měřením prošly, poslouchám takové. Ne proto, že mi to někdo řekl, ale proto, že jsem po čase odpírání dost neochotně přiznal, že na výsledku opravdu něco je. A protože na bednách, které se mi nelíbí, měření vždycky nějakou zásadní vadu odhalilo, připisuju mu důležitost. Ale ne absolutní diktát. Měření neurčuje, co je pěkné, spíš by mělo zamezit tomu, o čem se i z poslechu ví, že beztak pěkné není. Pokud se mi něco nelíbí, měření k tomu podává vysvětlení, ukáže objektivní a odstranitelnou příčinu.
Aj slovutní měřiči-ladiči se rádi dopustí takové sprosté neobjektivnosti, jako že napíšou "jestli máte málo výšek, zmenšete odpor tenaten".
Ani jsem tady snad (pokud vím) nemluvil o měření, ale o rozdílech mezi dvěma výše zmíněnými komerčními soustavami.
Takže já se na Stiglitze rozhodně nesesypu. Jenom mám chlape dojem, že metrofilům a jejich zákazníkům cosi podsouváš. Každopádně naprostý souhlas s tím, že DIY se musí LÍBIT. No jo, ale co dělat, když se jak na potvoru někomu zalíbí zrovna ten pro tebe nemastnej neslanej zvuk? Máme se kvůli tomu sežrat? Ženský se nám taky každýmu líbí jiný. Aspoň zbude na všechny.

Scarabeo:
Ve výhybce bych v první řadě zkontroloval bipoláry, které podléhají stárnutí. Respektive alespoň ve výškách bych ho vyměnil za kvalitní svitek. Bipolár nemá co dělat v přívodu ke slušnému výškovému repráku, protože prostě projev výškáče ohrožuje minimálně svými časově nestabilními vlastnostmi. V basech to zdaleka tolik nevadí (kondenzátor je paralelně k repráku a zpracovává nižší kmitočty).
Na pohled výhybka nevypadá, že by se s ní výrobce nějak nimral. Komerční bedny vznikají zpravidla tak, že se vezmou repráky, co samy o sobě hrají slušně a sednou k sobě a výhybka se pak zjednoduší na nejnutnější minimum - tohle je typický výsledek. Většinou a většině uživatelů to vyhoví. Doladěním se to pak dá v detailech vylepšit. Někdy míň, někdy dost zásadně. Mrňavá cívka na basech má značný potenciál basy rozpliznout. Přeladěním výhybky se dá pomoct projevu ve středech. Jsou to drobnosti, které někomu nevadí, někomu se líbí a jiného serou. Co konkrétně bude vyhovovat tobě, na to musíš přijít sám a každý by to měl respektovat. I kdybys časem skončil u nějaké bizarnosti.

Neclovek:
Opravdu máš tak velkou potřebu vyjádřit se úplně ke všemu, i když vlastně nemáš co říct?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2014 08:57 

Obojí je velmi potřeba. Jen mě drtí, jak někdo může poslouchat rovně změřený setup, když měření a poslech má totálně jiné parametry - už třeba proto, že při měření se eliminuje měřící místnost a všechny objekty kolem. Pak je jasné, že v reálu, kde je všecko jinak, chce člověk nejen s charkou trošku zakroutit,jinak, než pravilo měření. Pořád je ale dobré mít ten zdravý základ, viz Ransomovy váhy :-D

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2014 09:00 
Řádný člen

stiglitz: Vím, jaký máš názor na měření beden. Navážet se do Tebe nebudu, je to Tvůj názor, já ho respektuju...
Mě by jen zajímalo, kdyby měl někdo doma magnetofon, který by při záznamu po přepnutí ze "source" na "tape" vytáhl středy o 10dB (a to jen určitý spektrum), nadělal v charce díry tak, že něco by nebylo slyšet vůbec, něco by vřískalo atď....jestli by někdo takovej magneťák hodnotil pozitivně. Podle mě ne. U toho se bude každý chlubit tím, že ten magneťák je naprosto perfektní a perfektně zkalibrovaný, protože při přepnutí ze source na tape není slyšet žádný rozdíl (samozřejmě jen u jednoho druhu pásku)...Tomu se pak řekne, že to je magneťák třídy hifi a hraje naprosto věrně. Zrovna případ Revoxe, který si do signálu opravdu nic nevymýšlí a hraje jenom to, co tam původně bylo.
Ale u beden je to z ničeho nic jinak...tam už se pro zakrytí a omluvení nedokonalosti používají barvitý přívlastky, jako muzikální, že to nemá hrát podle pravítka, ale tak, aby se to líbilo apod. U beden už nevadí, že si vymyšlí...už je to z ničeho nic hodnoceno pozitivně...
Můj názor je zase takový, že hifi zařízení má hrát to, co ve zvuku je a ne to, co tam není. Vytažený některý pásmo sice totiž může krásně zdůraznit třeba zvuk houslí, nebo trianglu (co pak někdo hodnotí jako detailnost), ale na úkor toho, že zanikne zvuk kontrabasu, který pak nejde vlastně rozeznat od elektrický baskytary...já osobně se přesvědčil, se s dobrou nahrávkou hráje nejlíp právě ta bedna, co má vyrovnanou výkonovou, dobrou směrovou charku, je dobře sfázovaná a má nízký zkreslení...

scarabeo: V tomhle případě stačí jedna bedna...pro mě je nejlepší, když jí můžu mít chvíli doma. Jednak mám rád při měření klid, jednak po případné simulaci a úpravě výhybky nejradši postavím prototyp výhybky, změřím a poslechnu...Ani kuchař by neměl dát svý jídlo na stůl před tím, než ho sám ochutná. :-) Pokud bys tedy opravdu chtěl, tak SZ.

Petr Berka: Já ale nemůžu do měření zahrnovat svou místnost. Dotytčný to asi nebude poslouchat u mě doma. A pokud má někdo poslechovku vyloženě špatnou, bude tam špatně hrát všechno. Je úplně putna, zda budou bedny odladěný, ze vzorečků, nebo úplně bez výhybky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2014 10:28 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
ransom píše:
Neclovek:
Opravdu máš tak velkou potřebu vyjádřit se úplně ke všemu, i když vlastně nemáš co říct?

Asi ho to baví ...
Vzpomínám si na úsloví, co jsme za mlada v podobné souvislosti říkali ... "H...., řekl Švejk a nenápadně se tak vmísil do debaty ..."
Ostatně to neskutečné vlákno o Koss Porta viewtopic.php?f=32&t=5757 je toho důkazem. 100x mu zkušení radí fakta, on si vede svou ...
BTW: On tu nekompatibilitu má už v nicku :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2014 14:18 

Kraj: SR - Košický
:lol: Já jsem si zase vzpomněl na přísloví: Kdo to ví ten to dělá, kdo to neumí, ten to učí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 srp 2014 14:26 
Řádný člen

Kraj:
Navštěvuju i jiná fóra,ne tedy tohoto zaměření a někde se nedočkáte odpovědi ani v chatu natož v tématu a to většinu lidí znám osobně.
Moc Vám děkuju za všechny rady.
Zkusím asi nejdřív udělat to co doporučuje ransom a pro mě je v tuhle chvíly asi nejjednoduší.
Pokusím se tada vyměnit asi všechny ty kondíky a případně všechny ty zvonkový drátky uvnitř za kvalitnější kablíky.
Opráším pájku,jako malej kluk jsem stavěl rádia.Podle plánku tedy :lol:
a byla funkční ,min.jedno je dodnes. Tak to snad nepodělám.
Jen poprosím pokud můžete ještě někdo poradit jakou značku těch svitků vybrat a případně jaké hodnoty mám použít?Koukal jsem i tu na ty Monacor co se tu nabízí,doporučili by jste je?
Pokud to zvládnu dám vědět jak to dopadlo.Kdyby to nepomohlo obrátím se pak už na pana doktora LastUnicorna nebo pak třeba zkusím ty Totemy.
Pro zajímavost,takhle vypadají ty repráky,zdají se byt snad ok.
PS ta poznámka o kychyňské váze je perfektní :D
Příloha:
repráky BaW 16.8.2014 002.jpg

Příloha:
repráky BaW 16.8.2014 004.jpg

Příloha:
repráky BaW 16.8.2014 005.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]