Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 23:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: EV T 18
PříspěvekNapsal: 05 lis 2012 19:19 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Zdravím chtěl bych znát nějaká fakta o tomto typu ozvučnice . 1, je to vůbec použitelné uvnitř ?2,Podle frek . char to spíš kope asi než basuje ?3, v jáké vzdálenosti je cca k největší tlak ? 4,nutnost beden ve stacku 2 a více ?4 Přibližná váha ? Všechno sem si to tk nějak odvodil tak by mě zajímalo jak jse asi daleko od pravdy , díky ze komenty .

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: EV T 18
PříspěvekNapsal: 06 lis 2012 13:03 
Řádný člen

Kraj: ČR - Vysočina
Takže mám dvě bedny EV T18 osazené 18ps76 připojené k zesilovači BV audio PA2000BM..
1. Bedny používám bez problémů uvnitř i venku(asi hlavní výhoda této konstrukce podle mě)
2. Tohle je hodně subjektivní já si myslel taky že bedna bude víc kopat a půjde míň dolů(proto jsem si jí sehnal) ale výsledek mě překvapil nekope až tolik jak jsem očekával ale taky hraje níž než jsem čekal (tohle ber s rezervou teprve začínám s PA)
3. nedovedu zodpovědět nikdy jsem nezkoumal
4. rozhodně si myslím že jedna bedna na stranu je málo(záleží na samozřejmě na stylu) sám plánuji druhý pár
Nikdy jsem je nevážil a momentálně nemám ani nějakou šikovnou váhu kterou bych to zvážil, zapomeň na to že to utáhneš sám(nejde ani o váhu jako spíš o rozměry) já to řeším tak že jsem si udělal odendávací kolečka..
Můj osobní názor: doporučuji nejlépe přímé porovnání s MT18 osazené stejným repro, dobře budou hrát obě to se klidně vsadím ale jde spíš o to co se tobě bude líbit na tvůj styl víc..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 lis 2012 13:48 

Kraj: ČR - Středočeský
Je to bedna fungující na podobném principu jako MT18SUB nebo ClassA, takový hybrid mezi bassreflexem a hornou, ve vnitř s tím rozhodně problém nebude. Bedna je laděná na cca 50Hz, spodek z toho nepoleze, ClassA nebo MT18SUB bude dole hrát víc a že tam moc nehrajou :-)
Záleží co od toho čekáš, nicméně většinou to chce dvě bedny k sobě, když je to jednoreprákovka. Vážit to může cca jako MT18SUB, záleží na repráku, když to postavíš z 15mm překližky tak oproti 18mm ušetříš cca 6kg.
Nevím na co to chceš, podle mě je to dobrá bedna pro technaře a vcelku jednoduchá na stavbu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 lis 2012 18:13 
Řádný člen

Byli by to spodky pod em 151 ,které mám čerstvě ( zatim pouze součástky driver s hornou , výhybky a středobasy (s čistou deltou ) ty bych ale nechtěl dávat do em 151 jako reproboxu ale spíše do něčeho menšího , na to udělám dalšíi topic nebo když mi někdo porádí již tady budu rád .
Teď k těm spodkům kamárád má MT čko a je problém to vůbec ve dvou tahnout do schodů...
Já bych bal rád ze něco kompaktnějšího a lehčího docela se mi libí petrův a martinův návrh na jednoduché sb 118 (BR) ale moc se mi u něj nelíbí jeho délka směrem do zádu i jeho litráž je na mě docela vysoká tak by mě zajímalo o kolik zkrátit boční stěny abych se dostal na 120 L nejlépe 90 (to by bylo uplně super) při zachování Fr 47 hz ? vyčetl jsem že do takto malého objemu se dá dát dobře Fane 800 ( nepamatuji si přesně to označení )byli by ještě jiné vhodné reproduktory ?zatím by to byli pouze 2 ks na stranu .Použítí zahradní party s tuc muzikou(20 lidí)a djing v malých klubech (max 100 lidí).Materiál by byla 15mm překližka s výstuhami de mi o tom aby to unesl i jeden člověk . Díky

Naposledy upravil Traspik dne 06 lis 2012 20:38, celkově upraveno 2

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 lis 2012 20:01 

Kraj: SR - Košický
B&C 15HPL76W resp. 15NDL76 su uz v 75-80l uplne v pohode aj na fulrange, na malych akciach sa da stoho dostat dostatok basov z nie drastickym pouzitim EQ.
Pokail chces este nieco mensie tak potom skusit nejaky 12" tam vide bedna cca 40-50l, co bude asi o 5-6kg menej nez s 15".
Na subbas klasicky basreflex cca 150l s 18"ND repro, to je take maximum co je schopny uniest jeden clovek. Pokial to mna byt lepsie prenosne tak mas moznost pouzit 15" tomu by stacilo tak 90l pokail by bol repro lepsich parametrov.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 lis 2012 20:15 
Řádný člen

Doma už je D220i + Hm 25-25 a em .delta 15 takže potřebuju ozvučnici čistě pro tyto komponenty . a pod to bych chtěl 18 ku sub.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2012 02:27 

Kraj: ČR - Středočeský
120l si myslím že je na 18" už dost málo. Nemám plánek SB118 u sebe, tady jsou všechy přílohy v háji po pádu serveru. Takže už nevím jak je to hluboké, ale myslím že nijak extra hluboké to nebylo... Ten reproduktor je Fane Sovereign PRO18-800P, doporučoval jsem 150-155l/40Hz. Nabízel jsem že udělám plánek na jednoduchou bednu, nebyl zájem. Když se to udělá z 15mm překližky dostaneš se cca na 40kg. Jestli máš zájem udělám návrh.

EDIT: Tak jsem se rozhodl, že se do toho pustím, diskuze k bedně pro ten Fane zde

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]