Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 17:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Yamaha DSR 118W vs dB tech SUB 18
PříspěvekNapsal: 12 říj 2012 21:41 

Kraj: SR - Košický
Zdravím. Kamoš by chcel poradiť. Ma bedne Yamaha DSR 115, na menšie akcie cca 30-40ludi použiva samostatne, je to OK. Na väčšie potrebuje doplniť subbas.

Yamaha k tomu odporúča subbas DSR 118W , jedna sa o 800W pri 10%THD s 18" reprom čo ma 3" cievku, v reále odpovedá výkonu cca 600W pri skreslení 1% (ako väčšinou ostatný výrobcovia uvádzajúcu výkon). To sa mi podla posluchu kolega aj potvrdzuje nakoľko ku 2ks DSR 115 sa mu 2ks 118W zdalo malo, chcelo by to 2-3 na stranu, no to kamošovi z priestorových dôvodov 4 či 6ks v aute na prevážanie nevyhovuje a bude to vláčiť sám čiže by sa riadne uťahal, potrebuje ničo čo by hralo dostatočne silno a adekvátne tym DSR115 aj pri 1ks subbasu na stranu.

Cenovo čosi drahšie sú DB Technologies 18SUB majú 1000W a repro s 4" cievkou a podla katalógových parametrov to nevyzerá že by mali hrať viac ako DSR118W (majú 134dB čomu neverím) a rozmerovo su iba o čosi väčšie. Problém však nastal že predajcovia resp. odborníci v predajni mu v žiadnom prípade neodporúčajú brať bandpas pre DJ-a, že jedine basreflex, no nevedeli mi povedať konkrétny dôvod. Plánuje s tým DJ hrať stužkové, svadby, oslavy a bežne disco party, čiže bude to na reprodukovanú hudbu. Najhoršie je to že neviem zohnať nikoho kto by mal na predajni alebo vlastnil oba a vedel som si to porovnať.

Je bandpas nepoužiteľný resp. nevhodný na hranie zabav pre DJ-a alebo robí to nejaký problém, tie konkrétne som nemal odskúšané no iné bandpasy napr dB SUB 05D zneli normálne dokonca sa mi zdalo že to viac kope ako BR a mne to zvukovo celkom sedlo. Ak áno, tak prečo?

Odporúčate ostať pri Yamamahe a zobrať 118W alebo kúpiť aspoň podľa mňa lepší a výkonnejší dB 18SUB aj napriek mu neodporúčaniu subbas bandpas konštrukciu.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Yamaha DSR 118W vs dB tech SUB 18
PříspěvekNapsal: 13 říj 2012 12:16 

Kraj: ČR - Středočeský
jedna 18" na straně s 3" cívkou a 600W zesilovač toho asi opravdu moc neuhraje.
Bandpassu bych se na tohle nebál. Nicméně furt to DBčko má slabej zesilovač, 1kW na repro s 4" nic není, ideál je 1,5-2kW, a otázkou jestli ten výkon co udávají je trvalý, nebo jen špička.
Moje zkušennost s mými SB1080 (jeden ks na straně a hrálo se venku) živeno FP10000Q nadělá tolik zvuku, že na akce jaké popisuješ to musí úplně stačit. Nicméně ne každá basovka by si tím tak dobře poradila a dalších 50% úspěchu je určitě zesilovač.
Jinak na tohle použití by vůbec nemusela být špatná řádná živená 2x12, nějaký otevřený bandpass nebo clamshell. Dělal jsem kopii SBX220 od EAW - 2x12" clamshell, hraje to moc hezky, na to že to jsou 12" tak jde pěkně odspoda.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 říj 2012 20:41 

Kraj: SR - Košický
Jednoznačne chce aktivny subbas. Ja som mu odporúčal RCF 4pro8003 alebo JBL PRX618-XLF ten mali aj na predajni vykonovo by mu vyhovoval no cena je u oboch 2800€ za par, čo je pre ňho už veľa v planje mal tak 2000€.
Ešte by tu bol EV ELX118P no ja mam pocit že to ďaleko od tej yamahy nebude, cena je tam veľmi priazniva. Raz som ho poču, na danú cenu nehral zle no nenadchol ma ani nezahanbil...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2012 01:41 

Kraj: ČR - Středočeský
4pro 8003 by mohla být ok, zvukově bych řekl vcelku slušné a něco to uhraje.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]