Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 23:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pomoc s návrhom na subwoofer s repro Beyma SM115
PříspěvekNapsal: 25 zář 2012 19:41 

Kraj: SR - Banskobystrický
Serus chalani som na tomto fóre nový tak by som potreboval poradiť lebo mi Vás poradili na iních fórach. Mám doma spravené reproboxy CT204 a potreboval som k ním nejaký jeden menší subwoofer MAX do 500W ,ktorý by bol z MDF dosky o hrúbke 19mm nakoľko mi ešte dačo ostalo z predošlého projektu. Kamarát Joži z fóra mi poradil reproduktor Beyma SM-115, ktorý mi paramatrami úplne vyhovuje len teraz tu mám konštrukčný problém. Ešte nikdy som nenavrhoval reprobox a potreboval by som to navrhnúť nakoľko sa vy tu lepšie rozumiete do ozvučovacích systémov. Tak Vás prosím ak by ste mi aspoň niekto pomohli v tom bol by som rád za každú radu. A aby som ešte nezabudol subwoofer by som chcel rovno navrhnúť aktívny čiže od zadu by som si spravil submodul na neho. Tak ak môžte poraďte mi Ďakujem vopred za každú radu :)

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Pomoc s návrhom na subwoofer s repro Beyma SM115
PříspěvekNapsal: 25 zář 2012 22:29 

Kraj: SR - Košický
SM115N alebo SM115K? je to dosť rozdiel SM115N sa na subbas príliš nehodí, SM115K áno. Oba by chceli tak 110-120l bednu čiže dalo by sa to hodiť do BC15SUB - kukni projekty.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 zář 2012 09:22 

Beyma SM-115/K som myslel. A ďakujem za pomoc dúfam že to tam bude sedieť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 zář 2012 17:42 

Mali by byt OK. Ta bedňa vyhovuje skoro všetkym 15" strednej triedy. Čosi lacnejšiu variantu by som ešte vedel odporučiť B&C 15PS76, alebo ak to budeš často prenašat najmä sam tak je aj B&C 15CL76 je to repro s neodymovym magnetom a važi asi 6-7kg menej (keď to nesieš sam je to fakt poznať či ma beňa 25 alebo 32kg), no ked spravis bednu stej tažkej MDF tak to bude asi jedno. Ešte jedno upozornrnie pri tej bedni sa nepočita zo zapustenim prednej steny, napr ak chces dať celoplošnu mrežu, ked to tak chces urobit tak musis dat narezat hornu dolnu a bocne steny o 2,5cm dlhsie.

Ešte by možno trebalo súpomeniť akym zosilňovačom to chceš napajať, či by nebolo vhodbnejšie vybrať niečo v 4 ohm prevedení, podom zosilňovač pre to víde lacnejšie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 zář 2012 18:09 

Tak váha ma tak ani neštve chcem hlavne aby to bolo čo najkvalitnejšie spravené a aby to malo ten presný šmrnc. A bedňu chcem robiť aktívnu čiže od zadu hneď bude namontovaný zosilňovač okolo 500-600W/8R... Ktorý, by som si dal potom po čase spraviť lebo najprv si chcem spraviť konštrukčnú časť celého reproboxu a až potom budem robiť zosilňovač. Veď ako som už rátal tak nebude to lacné ale tak potrebujem nejaké bassy a s tým mojich CT204 veľa nevytlačím :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 zář 2012 21:41 

Pokial by si kupil 4 ohmove repro tak by zosilňovač vyšiel podstatne lacnejšie 600W na 8 ohm to už musi byť pomerne vysoke napájacie napätie (cca +-95V) a súčiastky musia byť na to stavané, alebo použité zapojenie v triede H, prípadne použiť mostíkové zapojenie. 600W na 4 ohm tak to je ešte pomerne bežné. Prekonzuktuj to s niekym čo ti k tom u bude v budúcnosti robiť zosilňovač. Aj výrobcovia po väčšine v aktívnych subbasoch používajú 4 ohmové repra.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 zář 2012 21:48 

V tomto máš ináč pravdu lebo sunbmodul by ma vyšiel na 350€ tak ale zase Beyma SM-155/K sa mi dosť pozdávajú parametrami a neviem či aj vyrábajú takýto reproduktor na 4R...

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]