Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 07:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 24 říj 2016 19:17 

Kraj: SR - Trenčianský
Jedna nefunkčná sa nejako dostala k Martinekkovi, ktorú opravil a ja som ju od neho kúpil.
Na druhú som narazil na bazoši ešte v 2/2013, odvtedy je doma.
Apropo na 481ky som tiež náhodou narazil na bazoši od jedného Dubničana, ktorý predával 4ks za 20€ :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 říj 2016 23:13 

Six centuries later: a zítra si děti uděláme exkurzi do Penjova reproduktorového muzea, nejucelenější sbírky dobové techniky reprodukce hudby, co byla nedávno nalezena ve velmi zachovalé podobě při jednom z drobných archeologických průzkumů předgalaktické civilizace. Na této expozici se budete moci přesvědčit, jakou péči dávali dávnověcí lidé prostému poslechu hudby tradičním způsobem (to jsme ještě pár století před vynalezením hudebního generátoru mozkových vln) :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2016 12:09 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
A faraona Federmanna najdou perfektně balzamovanýho. Pohřební komora bude plná jeho oblíbených hraček se speciální topologií a vůkol budou desítky menších sarkofágů s pozůstatky lidských obětí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2016 00:26 

TheLastUnicorn píše:
No dobre...ale čo bude s metličkami? :?
:( asi nič, dneska jsem se přesvědčil, že neslyším nad 16kHz :cry: A to ty Open8 maj nad tímhle pásmem dokonce zdvih v ose (i když asi jen rezonance, ale něco by mělo bejt slyšet až za 20kHz)... To je docela v prdeli, není mi ani 37. Kámoš lehký třicátník to protáh až k 18kHz, což prý oproti několika letům zpět je taky značný pokles.
No zajímalo by mě, jestli je to jen věkem nebo třeba i přehulenýma koncertama, na který ale nechodím často a špunty zapomínám jen občas. Sluchátka nepoužívám vůbec. Filmy si pouštím často, ale ne tak nahulené.
Taky jsem si všimnul, že mi už více vadí vyšší hlasitosti než dřív a hůře identifikuju složité zvuky. Je fakt, že jsem měl nějaký zánět a problémy ve středním uchu a částečně se mi to vrací, trochu i tinitus. Je mi z toho smutno :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2016 06:09 
Řádný člen

Nič si z toho nerob - je to prirodzený fakt.
V 55 počujem kdesi po 12 kHz. Nad tým to skôr tuším akosi.
Za mladi som perfektne dokonale počul riadkový rozklad televízorov na 15625 Hz.
Či a o koľko viac, neviem. Nebolo čím skúsiť.
Dcéra mala na základke "zvonenie" v mobile, ktoré nepočuje žiaden dospelý. Už ho nepočuje ani ona - má 25.
Je to vekom.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2016 08:24 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
Tak... máme teda každý fakticky ušetrené kedže nemusíme kupovať supertweetre, môžme ísť na pivo :mrgreen: Každopádne odporúčam navštíviť nosno-ušno-krčné a nechať si vypláchnuť zvukovody. Ja som sa divil čo mi odtiaľ vypláchli. Tým ušným medom by som si natrel pomaly krajec chleba.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2016 08:50 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Tak tak. Je třeba si uvědomit, že už kolem třicítky začíná klesat obnova buněk a my začínáme spolehlivě stárnout. Za mlada jsem slyšel kolem 18kHz, dnes v 52 už jen do 12.5 na jednom uchu a na druhém do 11.5kHz.
TW ale zatím vyhazovat z beden nebudu, mám je dělený na 2.6k :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2016 09:50 

Super, takže za chvíli budu moct štípačkama odšmyknout ART481, páč si vystačím než s 581? :lol: :cry:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2016 17:53 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Je to špatný no.. taky ve 23 slyším jen do 17khz..Záněty středního ucha jsou svině..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2016 18:45 

Tak to som na tom ešte celkom dobre...v 26tich 18kHz...na DT300WG, ktoré hore celkom padajú...ešte to skúsim (niekedy) na Fountek NeoX3.0 :P
Zorg: ty už nefetuj :D Nemám doma zbierku starých teslákov, len sem-tam niečo, čo sa dá ešte použiť :P Ale momentálne tu mám celkom zbytočné dva ARZ669 a 4ks ARO669 v top stave...ale tie ART581 budú zaručene najstaršie reproše u mňa :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2016 19:03 

Dneska padla celá pixla nitra :shock: plus zítra budu ještě regumovat, jestli se z toho rauše proberu :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2016 19:40 
Moderátor

To jsi s tím čistil koberec? Já zrovna teď dehumusoval dva pěkně zatvrdlý a zajebaný ARZ669. Padl na to tak velkej panák C6000 a za deset minut bylo hotovo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2016 11:04 

Kraj: ČR - Pardubický
A můžu se pochlubit? :?:

Pro vlastní potěšení jsem zrekonstruoval KE20-30. Objevil jsem je za 150 kč před několika lety v bazaru, byla to amatérská výroba, ale truhlařina docela dobrá. Koupil, odvezl. Velikost je přesně mezi KE20 a KE30, osazení KE20. Ale musel jsem předělat schránky pro ARE589. ARE 589 jsem koupil zcela nové, ARV080 tam byl jen jeden, druhý měl "s podivem" odškrábané označení a jinou impedanci, takže jsem sáhl do zásob z mládí. Kondenzátory byly obří krabicáky MP, podle kódů armádní provedení v r. 1967...
Ale až letos jsem k tomu vrátil, nic mě netlačilo, pořídil cívky 2,3mH, co tam mají být a dodělal výhybky a rekonstrukci dokončil.

Vím, že vznášet dotazy jako "vyplatí se to?" je zbytečné. Prostě jsem to chtěl.
Zajímavé je, že co se poslechu týká, jsou docela imunní proti výměnám reproduktorů - znějí skoro pořád stejně.

A proč to všechno?
Je to kus nostalgie. Vzpomínám, jak jsme v poslechovce na kolejích poslouchali tehdy novou desku "V penzionu svět" přes TW140 a KE30. Jen si už nevzpomínám, co to bylo za gramec.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2016 13:23 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Kolejnou sestavu si pamatuji celkem přesně - NC 470 + TW 140 + RS 338.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2016 21:43 

laminat:

jako perličku k té kolejní sestavě, "hifisti" poslouchali desky... Ale TW140 měl, kdo si na něj vzpomene, třetí páčkový přepínač z pravé strany označený "PROVOZ" a polohy byly "NOMO" a "STEREO". ...no a "hifisti" vesele poslouchali v poloze "MONO". Když jsem to přepnul, zněl jen jeden kanál. Tak jsem zjistil, že problém je v gramci. Jednou jsem si přinesl šroubovák, pájku, gramec rozdělal a kablík přiletoval a bylo.
"HIFISTI" mě u toho nachytali a to bylo keců, "co se do toho seru.. " a podobně, oni absolutně nepochopili, co se dělo a kde byl problém.

Jo a RS334, to mi něco připomnělo, taky je mám, ale trochu jsou "zvrhlost v oboru". Ony totiž mají dodělaný "HIFI-bassreflex" u ARN664 a na výškáčích přidělané "akustické čočky". Pořád jsem se nerozhodl, jestli se mám do toho vložit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2016 22:18 

ransom píše:
To jsi s tím čistil koberec? Já zrovna teď dehumusoval dva pěkně zatvrdlý a zajebaný ARZ669. Padl na to tak velkej panák C6000 a za deset minut bylo hotovo.
Já se bojím na to přitlačit, tak to jen tak šudlám :oops: no vemu eště hadr a prstem to natvrdo servu dolů, to hnědý svinstvo je děsně odolný...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2016 22:41 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Tu sestavu jsem kupoval já pro kámoše, který si ji po škole vzal domů (RS 334 má dodnes, gramofon vyhodil a Transiwatta vzal čert - viz dále) a musel jsem mu vysvětlovat funkci fyziologie, protože ji měl furt vypnutou a stěžoval si, že to při tichém poslechu nemá basy. Pak ho už doma s někým "výhodně" vyměnil za nějakou totálně primitivní Toshibu z německého frcu, za kterou mu ještě i doplatil, aby posléze zjistil, že ta Toshiba hraje hůř, ale zpětnou výměnu se už realizovat nepovedlo.
O zlatých uších hifistů vím svoje, co já už jsem potkal hifistů, co poslouchali přefázované repráky, jehly ohrané do naprosté nepríčetnosti, MM vložky zapojené do MC vstupů... hlavně hlavně, že je Valhalla.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2016 22:44 
Moderátor

Náhodou, přefázovaný repráky mají skvělý hyperprostor.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2016 22:47 

..jak krabička od Raye Dolbyho :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2016 23:45 

Ale hifisti jsou fajn, jak si obměňují přístroje, tak alespoň je možnost kupovat vyběhlé kusy, které normálním lidem výborně stačí.

A já něco napíšu k tomu TW140. Ten mám, kdysi jsem ho vyměnil za počítač, TW ovšem funkční úplně nebyl. Ten, od koho jsem ho zíslal, ten z něj chtěl vykuchat konce a použít k ozvučování pódia na nějakých srazech. Ale ono to u TW140 naštěstí nejde. Jak jsem se dozvěděl, ten TW fůru let sloužil ve vinárně a protože byl už starý a měl poruchu, vyřadili ho z provozu a tak k němu přišel ten, co ho pak vyměnil se mnou. TW má různě opravované spoje, co jsou okolo celé desky, ale já jsem do něj dal pouze nepárovaný pár KD607/617, mistři z oboru prominou, spokojil jsem se s nižším výkonem a nesymetrickou limitací a určitě větším přechodovým zkreslením.. znovu proletoval všechna připojení k hlavní desce. Později jsem měnil jeden přepínač a ještě nějakou prkotinu. U mě sloužil skoro 8 let jako podložka pro LCD monitor a zesilovač k PC spolu s 1PF 067 62. Co mi to PC zrekvíroval syn, tak TW byl zapnutý každý den. On ho vůbec nevypínal. Synovi jsem v létě dal jiný monitor se soundbarem a TW je na dovolené. A mám ho rád, odsloužil toho hodně. Výměny za PC nelituju.

A teď ať mi někdo vysvětlí, proč je to tak oblíbený přístroj, když koncepce je stará 50 let, má zastaralé součástky, v porovnání se soudobými zesilovači asi moc neobstojí. Čím to je?

(Jdu spát, dobrou noc!)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]