Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 11:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 129  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co Vás dnes naštvalo?
PříspěvekNapsal: 17 črc 2016 22:14 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
laminat píše:
Co je ekologického na řepce v naftě...

Nic. Já mám někdy dojem, že se u ekologie opakuje stejné schéma jako u mnoha jiných objevů a vynálezů. Zavádí se stejně překotně a bez domýšlení důsledků, stejně jako kdysi pára, spalovací motory, jaderná technika.
Když bylo objeveno rentgenové záření, lidi s ním odstraňovali mateřská znaménka a černochům bělili kůži. Teprve později se zjistilo, že záření působí zhoubně. A teď úplně stejně blbneme s ekologií.
Předevčírem jsem na tohle téma polemizoval s jedním naším zákazníkem, majitelem firmy na polystyrén. On je přesvědčený ekolog. Má auto na elektriku, na baráku soláry, vlastně i jeho podnikání v zateplovacích systémech je ekologií vyprovokované. Snažil jsem se mu vysvětlit, že energetika potřebuje zdroje trvalé, nikoli náladové. A regulovatelné, nikoli upřednostňované. On mi nadšeně vyprávěl, jak se dají soláry a větrníky doplnit dálkově ovládanými kogenerátory. Tak jsem si představoval, jak kdekoli se rozjíždí vlak, po celém blízkém okolí se rozbíhá kogenerace. A co s teplem v létě?
Vykládal jsem, jak se po letech ukázalo, že obří větrné farmy v USA postupně likvidují mikroklima a mění polopoušt v poušť. Že přílivové hrázové elektrárny brání v pohybu všeho živého ke břehu a od břehu. Taky mě zajímalo co se stane, až za pár let odpoledne co odpoledne všichni přijedou z práce domů a začnou nabíjet auta. A jak to vypadá s bezpečností akumulátorů v tom jeho Nissanu Leaf - viděl jsem jednou eplodovat Li-Ion baterku z mobilu a byl to docela mazec. A taky jak budou hasiči za slunného poledne hasit jeho dům, když pro soláry není vidět střecha.
Dozvěděl jsem se pár optimistických vizí. Ale vize nevize, jsem stejně skeptický.

Kodl: Šak já taky mám zásoby a ani se nebojím, že by nám olovnatou pájku zakázali. Tohle jsem zkoušel používat prostě proto, že jsem to dostal.
Ale nebyl by špatný fór zakázat olovo ve střelivu. Kulky by se mohly dělat z recyklovatelného plastu a po boji by se sbíraly a odevzdávaly ve sběrném dvoře.

Xeon: Tak ty svorky odmasti. Ale copak to tam máš za schéma? AUJ635?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 črc 2016 23:10 

Kraj: ČR - Jihomoravský
to není fór, to už je částečně realita - brokový náboje jsou zinkový, stejně jako závažíčka na kolech aut. Nevím, proč z toho olova mají všichni takovou hrůzu, snad stačilo odstranit tetraetylolovo z benzínu, to šlo přímo do vzduchu, ale jinak je to ve sloučeninách v zemi prostě přírodní prvek, nějak to celý nechápu. Už jenom zbejvá zakázat olovo v baterkách...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 črc 2016 00:23 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Bohužel ani v té dopravě to není tak jednoznačné - nám teď těsně po skončení záruky odešly na několika lokomotivách (za bratru 75 mega za kus) trakční alternátory právě z důvodu vyklepání vývodů vinutí z bezolovnaté pájky a taktéž nám na úplně nových lokomotivách odcházejí různé moduly kvůli studeným spojům na tišťákách bezolovnatou pájkou. Naštěstí to výrobci zatím řeší i po záruce na kulanci (asi vědí, že mají máslo na hlavě), ovšem prostoje na opravy nám nikdo nezaplatí a to je taky hezkých 40 - 50 tisíc na den.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 črc 2016 11:19 

A nemoh bys tam nějaký trafo vyšetřit? Potřebuju teď udělat dobře dunící supholver :D

Ale no tak pánové, kulky se samozřejmě mají dělat z ochuzeného uranu :lol:

kodl: že je olovo silně toxické věděli už ve starém Římě :P doporučuju ke shlédnutí 7. díl nového Cosmu s Neil de Grasse Tysonem: http://www.dailymotion.com/video/x2idhlw skvěle poutavě udělaný!

ransom: už i Asimov věděl, jak na to http://en.wikipedia.org/wiki/Space-base ... er#History :P Do Dysonovy sféry je to sice ještě daleko, ale člověk taky hned po vynálezu kola nepostavil auto :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 črc 2016 11:55 
Moderátor

Zorg píše:
kodl: že je olovo silně toxické věděli už ve starém Římě

I Rusové vědí, že je olovo pěknej sviněc (doslova "свинец").

Asimov pokud vím řešil v téhle souvislosti případ, kdy se takové elektrárny na oběžné dráze zmocnil robotí náboženský fanatik. Ale ten viděl za svůj posvátný úkol udržet paprsek zamířený na přijímací stanici. Ve skutečnosti by to dnes asi byla Paříž.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 črc 2016 12:47 
Řádný člen

Zorg: Není problém, mám jedno náhradní skladem - primár 15 kV/16,7 Hz nebo 25 kV/50Hz, sekundár 3 kV, 6,4 MVA, 45 tisíc EUR, paltba předem. Kam mám poslat fakturu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 črc 2016 20:53 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
ransom píše:
Tohle je taky hlína: Dostal jsem před časem kilo bezolovnaté pájky Fluitin 1532. Že rozpouští očka na trafopájce trojnásobnou rychlostí proti SnPb pájce, nad tím jsem mávnul rukou. Očka si beztak dělám z odřezků Cu drátu a mám je grátis.
Dneska jsem na ni ale vzal mikropáječku a ta sviňa mi po hodině práce rozpustila hrot. Poželezněný. Normálně se zažrala do materiálu a rozrušila ho skrz naskrz tak, že se hrot najednou bez varování rozpadl.
Ekologie zasraná.

... bezolovnatá pájka mi nesmí do baráku ... Stačí si udělat zásobu.
V Příbrami tu "ekologii" zase tak moc neprožívají a staré dobré olovnaté pájky vyrábějí furt.
http://www.kovopb.cz/divize-produkty/mekke-pajky/

Naposledy upravil Akusta dne 19 bře 2018 00:36, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 črc 2016 22:01 
Moderátor

Já mám olovnaté pájky taky zásoby. Ale tohle jsem dostal zadarmo a tak jsem se to snažil využít.
Na klempířinu a měděné trubky bude ještě dobrá - tam se letuje horkovzduškou nebo PB plamenem.
Nebo z toho budu odlévat cínové pumprlíky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 črc 2016 08:19 

jestli ta klempířina bude venku na mraze, tak bych bezolovnatej cín nepoužíval ani na tohle - cínová nemoc. Sice je v té pájce nějaká přísada proti tomu, ale není to 60-70 procent olova. Na vojáčky jistě dost dobrý, jinak nevím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 črc 2016 22:27 

Opět to (po)jebal pes, a tak se to i stalo:
Při vykládce nových, nově lakovaných beden od Martina se mi pod nohy zapletl pes - dnes čokl - a mně basová budka sjela na roh (na zem). A tak je růžek zploštělý.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 08:46 

No toto, jebat psa, si dovolil příliš! :lol: Sis pořídil nový obal na 18SW115? :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 09:09 

Psa nikdo nejebal. Pes vyjebal se mnou….
Ano, mám nový obal na basáčik, a nové satelity. Hned jak přijdu domů, tak se do toho všeho s chutí pustím.
Otázkou je, jestli budu mít matroš na vyhybky, speakony, a nožičky nemám určitě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 09:22 
Řádný člen

Takovýmu psovi bych už neříkal čokl ale prasopes neboli Schweinhund.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 11:38 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
Ja som si raz tiež prenášal čerstvo nastriekane bedne na káričke asi 4 kilometre od kámoša a na posledných 4 metroch som si ich držiac u pupku oškrel o opasok na gacoch.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 12:46 

Taky jsem s páskem štrejchnul o bednu, ale mnohem méně, hned jsem si dal pozor, a budka byla zafoliovaná, takže tam je to vpohodě. Ten růžek dneska trošku poopravím. Psi, u nás udělali zevšeho nejvíc škody. Druhý pes mi zas (kdysi) skočil na právě vybalený reproduktor. Prostě viděl otevřené dveře domů, tak se rozeběh, a svou váhou 35kg skočil na membránu/vrchlík reproduktoru. Prostě jen tak. Jako kdyby věděl, že neexistuje nic lepšího, čím by mi mohl zkurvit radost. A pak ještě vrtěl radostně ocasem, aby se pochlubil, jakou pěknou práci udělal. :-D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 13:01 

Kraj: SR - Bratislavský
Je to divné, ale ´náhoda´ vždy presne vie, kde človeka čo najciteľnejšie zasiahnuť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 17:07 

"ten pes má cenu jen těch věcí co zničil" jak řekl klasik.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 17:27 
Řádný člen

To je Betyna pes, co?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2016 10:26 

Petr Berka píše:
Druhý pes mi zas (kdysi) skočil na právě vybalený reproduktor. Prostě viděl otevřené dveře domů, tak se rozeběh, a svou váhou 35kg skočil na membránu/vrchlík reproduktoru. Prostě jen tak. Jako kdyby věděl, že neexistuje nic lepšího, čím by mi mohl zkurvit radost. A pak ještě vrtěl radostně ocasem, aby se pochlubil, jakou pěknou práci udělal. :-D
Na to mý malý PSko? :D Teď teda hraje jak pominutý a jsem s ním spokojenej, bohatě mi to doma stačí, a není na něm vidět nic, ale lupu jsem na to ještě nebral :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2016 12:17 

Ne, to není ono, to bys poznal. Vrchlík šel srát, byl hodně vomuchlanej a vomačkanej, a na membráně 5cm škrábanec od drápku.

Dnes mě naštvalo, že při hledání něčeho konkrétního jsem našel součástky do vyhybky na satelity, které jsem ale včera objednal v Prodance, s tím, že si tam dnes dojedu. No teď už se mi tam nechce. Ale jednou se tam stavím, potřebuju speakony a nožičky...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]