Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 07:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 129  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co Vás dnes naštvalo?
PříspěvekNapsal: 25 úno 2016 10:56 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Paulus: V manuáli je špecifikácia, aké parametre by mala RAM spĺňať. Podľa toho som RAM-ku kupoval. Bohužiaľ. A žiadny obchod pre mňa nenaobjednáva všetky dostupné 4GB DDR3 RAM-ky, aby som ich mohol jednu po druhej rozbaliť a nastrkať do mojej 100-ročnej MB - so zistením, že asi ani jedna nefunguje. Skúšal som dve...ďalšiu skúšať nejdem. Maximálne by som mohol skúsiť kúpiť párovanú 2x2GB. Nedokážu mi pomôcť ani naši IT-čkári, ktorí sa už sami s týmto problémom stretli. Ideálne vraj zohnať pre MSI s chipsetom G41 staršie DDR3. S 90% týchto nových vraj budem mať problém. Takže kašlem na to...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2016 16:55 

Vyzkoušej jednostranné vs. oboustranné, single ranked vs. dual ranked.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2016 17:33 
Řádný člen

V tom to nebude. Teď tam mám 2GB single ranked a ta nová 4GB je taky single ranked. našel jsem jednu dual channel 2x2GB od Corsair, která prý jede na MSI G41M...takže sa na ni v obchodě poptám, zda by mi to nebyli ochotni vyměnit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 úno 2016 20:06 

No já měl teď taky problém s jedním notebookem, kde se Sandy Bridge jsem zaboha nemohl rozchodit 8GB modul, což by ten procák (řadič paměti je v procesoru) měl podporovat, i když jsem použil přímo branded modul pro Lenovo (je fakt, že u toho notebooku nebyla podpora 8GB zmíněná a taky že ne, což je mi ale divný, když je řadič v procáku).
Každopádně 4GB moduly by u starých Core2 chodit mohly i na lowendu jako G41, leda jak říkám ta organizace paměťových čipů (třeba u GA-G41M-Combo používají single a dual sided terminologii)...

Dál bych ti leda poradil ebay.de, kde za pár šupů ten modul seženeš, rozhodně levněji, než na alze. Taky jsem tak kupoval gigovky DDR1 a bez problémů.

EDIT: Máš samozřejmě poslední BIOS, píšou tam "improved memory compatibility".
Nikde jsem nenašel přímo memory compatibility list k tvý desce, ale dyž koukám na specifikace, tak sehnat nějakej starší 1.5V 1066MHz oboustrannej modul by mělo pomoct. Někde píšou i zvednout napětí pamětí (1.65V) a nepřetaktovávat...

http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/MSI-(Micro-Star)/g41m-p26 :P
http://www.amazon.com/4GB-Memory-Microstar-G41M-P26-DDR3-10600/dp/B009BSIAI6 :ugeek:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 18:36 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Nenaštvalo, ale nasralo.
Před pár dny se nám u dodávky (Mercedes Sprinter 210, zakoupena před šesti roky nová, najeto 50tis) rozsvítila kontrolka oleje a na displeji bylo napsáno, že je oleje moc. Dnes jsme ji vyzvedli v servisu. Před půl rokem měnili olej a včera ho vypustili o čtyři litry víc než kolik nalili.
A vysvětlení? Není to závada, ale vlastnost super ekologických motorů, které musejí splňovat nové, nesmyslně přísné emisní normy.
S takovým motorem totiž musíte po každém studeném startu najet aspoň 50km, jinak se po každém zastavení neohřátého motoru dostává nafta přes spalovací prostor a pístní kroužky do oleje.
Bravo, ekologisti! Zakažte ještě pivo, protože při kvašení se uvolňuje CO2.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 19:22 

No tyvole, se z tej ekologie jedno posereme... Takže zlatej můj volkswágeňáckej AVF (EURO3), ten mi přijde nesmrtelnej a olej skoro nežere (resp. doufám, že se do něj nafta nedostává, dávám mu pokouřit hodně, do otáček, brzdění motorem a tak)...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 20:06 

Kraj: ČR - Vysočina
Ja myslim že to normalni nebude, prostě tečou špatný vstřiky.
Nezačne to po chvilce hulit když to stojí na volnoběh?

Jo ja na starym passatu motor 1,9tdi AFN mám, jak jsem zjistil dle https://www.kontrolatachometru.cz/ najeto cca 750k km ( v roce 2002 měl už 570k :) )a furt jede pěkně za 4,5l/100. Kdy nám tyhle auta zakážou? :twisted:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 20:24 
Řádný člen

U common railu se vitřní netěsnost vstřiku okamžitě projeví jednak tím, že se auto promění v dýmovnici, jednak při prudké akceleraci vyhodí kontrolku řízení motoru a motor zhasne (a taky se na to dá lehce přijít blbým kapilárním testem). Jinak nemají ty vstřikovače s nějakým olejem nic společného. Přes gumičky na tryskách teče nafta do oleje jen u systému čerpadlo-tryska.
A hulení common-railu na volnoběh nemusí vůbec způsobovat vstřiky. Můžou to být klidně vířívý klapky + EGR.
A právě kvůli těmhle problémům mám nejraději klasický atmosférický zážehový motor s jednoduchým vícebodovým vstřikováním paliva, lankem ovládanou škrticí klapkou, klasickým regulátorem volnoběhu (bypass škrtící klapky) a ideálně bez HFM.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 20:49 
Moderátor

Nene, opravdu to není závada. Je to nějaký řízený výplach prostoru nad výfukovými ventily palivem. U horkýho motoru se to palivo odpaří, u studenýho skápne zpátky do válce a samozřejmě jak motor neběží, tak prosákne přes pístní kroužky pod píst. Po půl roce popojíždění po městě se tak dostaly do oleje čtyři litry. Prý to je už známá vlastnost těchhle motorů. Vypatlaná ekologie tedy znamená plýtvání palivem i olejem, pokud člověk jezdí málo. Nebo pojedu na druhý konec České Skalice oklikou přes Rychnov, případně nechám auto během dopoledne na dvorku navrknutý.
Není to jediný ekoprůser. Ten Meďák má například na těch 50 tisících už třetí EGR ventil. Z téhož důvodu - krátké cesty, během kterých se nestihne ohřát motor a výfukový systém. Čím tedy máme podle ekologistů vozit kolem města materiál, lešení a žebříky? Vždyť i to volský spřežení by prdělo metan!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 20:55 

Taky ty nový auta super-eko kolik žerou!
2x víc jak starý tdíčko.
Nejlepší je toyota prius, taková technologie a žere víc jak ten starej pasat :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 21:07 

Aby ne, když váží tolik, jako by sis do kufru toho Passata naložil ještě Golfa :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 21:17 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Já sice auto nemám, ale taky mám nejradši starší atmosferické benziňáky. Sice to oproti dízlu při větším objemu žere i trávu u silnice, ale i jízdními vlastnostmi mi to přijde mnohem lepší. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 21:36 
Moderátor

Nebo třeba elektromobily. Existuje tlak na to, aby do dvaceti-třiceti let skončila výroba aut se spalovacími motory. Dnes má elektromobil jen pár výstředních milionářů. Jednoho znám osobně, takže vím že jeho Nissan Leaf při nabíjení bere ze sítě nějakých 10kW. A teď si představte, že si odpoledne dá svoje auta nabít celá republika. Máte představu, co to udělá s energetikou? Jedno menší sídliště bude mít okamžitou spotřebu jako rychlíková železniční trať.
Takový auto se pyšní logem Zero Emission. Co to je za píčovinu? Co výroba a likvidace akumulátorů? A co energie, která se taky musí někde vyrobit?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 22:03 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
vestik, svätá pravda.
Môj ford focus kombi 1,8tddi 66kw/90koní r.v.2000 predal som ho minulý rok (1500€, bol vyvesený 1/2hod na bazosi) a vymenil ho za kiu ceed sw 85kw/115 1,6crdi bez DPF a s rozvodovou reťazou (to ma presvedčilo ju kúpiť). Kii sa môže iba snívať o spotrebe FF a to nehovorím o tom, že radím minimálne 2x toľko ako pri focuse. Prakticky v meste ani rýchlostnú páku nepúšťam z ruky. Staré dobré 1,9...
Neviem ako dlho nám vydrží Kia, ale ďalšie auto už žiaden downsizing...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 22:15 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
TheLastUnicorn píše:
Tá RAM-ka nie je zlá. V HTPC mi ide. Nechodí na starej G41M. Otázka znie, čo do nej strčiť, aby to šlo.

A co se podívat tady https://www.msi.com/product/motherboard ... pport-test

Kliknutím na tlačítko "memory modules" na stránce "Test report" se Ti ukáže PDF se seznamem úspěšně testovaných pamětí.
Při osazování to chce začít HW, který takto doporučuje výrobce ... :D

Případně se koukni na MSI stránky do diskuse ... to ledacos vysvětluje ...
https://forum-en.msi.com/index.php?topic=258633.0

A nepřidávej jiné k jiným ... to bys musel dodržet spousta detailů, včetně časování pamětí atd.
nejlépe staré vyházet a dát jiné stejné. A do dual channelu použít KIT nebo aspoň paměti ze stejné série ...

BTW: já MSI nemám rád vůbec. Celý svůj IT život (většinu) pracuju s Gigabyte a nemám problém.
Mají mj. i skvělou podporu.

Naposledy upravil Akusta dne 03 bře 2016 23:53, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 bře 2016 23:05 

víte kde má elektromobil výfuk?

tady:
http://aa.ecn.cz/img_upload/e6ffb6c50bc ... 070926.jpg

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2016 08:37 
Řádný člen

Akusta: RAM-ky už mám vyřešeny. A MSI jsem tehdy koupil, protože nebylo na výběr a já potřeboval mít funkční počítač.

Auta a emise: Holt, co si lidi zvolili, to mají. V poddimenzovaných motorech teď mají hromadu zbytečností, které motoru pouze škodí (viz zmíněný EGR, Swirl flaps, DPF atd.).
Btw., diesel není na poskakování po městě za studena vhodný žádný. Každý tím trpí. Takový provoz umí do 150 000km odrovnat agregát, který v dálničním režimu ujede legitimně mega. Je mi však jasný, že benzínovou dodávku jako Sprinter tady asi sehnat nelze...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2016 13:21 

Když už se to tu nakouslo: docela by se mi šikla nějaká deska se S478 nebo 479 (pro PentiaM), ideálně chipset i915P nebo 865/875P/E, páč bych chtěl zachovat funkční jednu konfiguraci XPček, na který pracuju na starejch programech a zatím je to pro mě nenahraditelný. Tak kdybyste někdo měl k odprodeji, byl bych vděčnej...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2016 13:47 
Moderátor

Unicorn: Máš recht. Právě proto nechápu hlad po dieslech u lidí, co najedu do roka 5000 za nákupama do Kauflandu. Já právě z toho důvodu dávám přednost menšímu benzínu (9km do práce a občas 30km do Hradce na šourání po krámech).
Když jsme Sprintera kupovali, tak dokonce i v tom benzínu byl. Jenomže ten benzín dávali jenom do TOP výbavy, takže by stál skoro dvojnásobek. Podotýkám že dvojnásobek proti tomu našemu s automatickou klimatizací, okny na elektriku a otevíráním zadních dveří o 270°.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2016 20:28 

ransom píše:
Nenaštvalo, ale nasralo.
Před pár dny se nám u dodávky (Mercedes Sprinter 210, zakoupena před šesti roky nová, najeto 50tis) rozsvítila kontrolka oleje a na displeji bylo napsáno, že je oleje moc. Dnes jsme ji vyzvedli v servisu. Před půl rokem měnili olej a včera ho vypustili o čtyři litry víc než kolik nalili.
A vysvětlení? Není to závada, ale vlastnost super ekologických motorů, které musejí splňovat nové, nesmyslně přísné emisní normy.
S takovým motorem totiž musíte po každém studeném startu najet aspoň 50km, jinak se po každém zastavení neohřátého motoru dostává nafta přes spalovací prostor a pístní kroužky do oleje.
Bravo, ekologisti! Zakažte ještě pivo, protože při kvašení se uvolňuje CO2.

Tohle ještě není taková hrůza. Horší je to opačně - když se olej dostává do nafty :D To mi vykládal jeden externista, jak dusil přes brzdy Renaulta Master, kterému prdlo turbo a motor nešel zdechnout....
Jak to říkal Unicorn - zlatej starej jednoduchej benzíňák....

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]