Betaron:
Voják se stará, voják má

Když jsi fachman, tak to vždycky nějak seskládáš aby to pracovalo ku spokojenosti ucha, často i peněženky. Bohužel, tady máme situaci jinou. Automechanik si taky udělá hezkou silnou káru. Tady je potřeba to koupit, nebo nechat postavit, a to stojí nemalé peníze.
Thales:
Citace:
Myslím že na frekvencích které se tem vyskytují bys nic neviděl dokud by to nemělo výchylku jak hrom. To ale neznamená že tam není. I výchylka dejme tomu 2mm stačí k tomu aby to zvuk ovlivnilo.
No vidíš, Já tu výchylku třeba vidím. Jsou tu ale "Ti hluší"(já), kteří v tom slyší uplně jiné průšvihy než zkreslení výchylkou, a vůbec pracovní hluk reproduktoru napříč frekvenčním spektrem.
Já s tebou můžu soucítit, ale nikoli souhlasit. Právě proto, že moje uši to "vidí" uplně jinak.
Konec konců když tu půjde o větší SPL, tak ten "nasraný basák" 5cm od středového reproduktoru stejně na tom reproduktoru nadělá nějakou tu paseku. Mohli by jsme tu začít meditovat nad čtvrtým pásmem - subbasem pod třípásmo, a dopilovávat chybičky. Na to ale nebudem mít reálné možnosti, a tazatel se zasekne na nějaké konkrétní míře SPL,zkreslení, kvality a ceny...
Citace:
3p přece neslouží ke zlepšení basů ale ke zlepšení kvality (nikoliv kvantity) středů a výšek.
Nemá cenu popírat, že to vždy bude dokonalé - 2p + sub bude mít "horší zvuk", minimálně papírově, stejně jako 3p bez subu menší SPL nebo frekvenční rozsah. Tedy obojí se dá nazvat kompromisem. Tady musím nadhodit tu variantu 2x10+1.4" nebo 2" popřípadě i 2x12"...
Jukni se na měření těchto driverů, a zaměř se na značku BMS. Možná budeš valit bulvy, jak ty "velké líné drivery" někdy umí jít až k 25kHz.
A to nemluvím o Sinclairovi a dalších, rozplývajících se nad hifi kvalitou LA soustav s GF. Nějak to jít musí