Rozdíl mezi 312A a 315A bude minimální. 12" bude o něco lepší na středech, 15" zas na basech. K subooweru je podle mě zbytečné dávat 15".
Názor na obě sestavy je takový že jeden subwoofer je málo. Snažíš se z malého rozpočtu vytřískat maximum, což není vždy nejlepší. K té druhé sestavě: RMX2450, v tomto případě, je k satelitům až zbytečné, zcela postačí zesilovač s 200-300W na kanál. Nezapomeň že EM151 je pouze skládačka - je třeba vyřezat veškeré otvory pro reproduktory, madla, konektory a složit bednu + další výdaje: za lepidlo, krycí mříž, šrouby a narážecí matky, povrchovou úpravu. Jinak více méně proti EM151 nic nemám, jen moc nemusím drivery od Selenia - mají takový lehce nakřáplý zvuk. MT18SUB, těm není co vyčíst, jen jak už jsem psal, když subwoofery tak 2. Ale chybí ti jedna podstatná věc a to výhybka, aby jsi mohl rozdělit signál pro satelity a subwoofer, pokud použiješ zesilovače Crest CPX, jak jsem doporučoval, tak ty mají výhybku integrovanou. Jinak cena slušné výhybky by byla tak od 5000 nahoru.
Posílal jsem Ti kalkulaci k několika možným sestavám, tak se na to podívej