Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bowers & Wilkins D 5 high
PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 04:53 

Kraj: ČR - Středočeský
Zdravím, jaký je váš názor, mám do toho jít? Výrobní čísla jdou po sobě. 43 cm x 22 cm x 18 cm. VxŠxH. Místnost na ozvučení: 3,5 x 4,5 m, spíše tišší poslech, dík za názor.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Bowers & Wilkins D 5 high
PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 06:56 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Cena?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 12:31 

Zatím jsou na 800Kč, jsou na Aukru, nevím jaký si stanovit strop a jestli to vůbec stojí za to. Na netu názor sem, názor tam, spíše kladné, našel jsem jen zahraniční recenze.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 16:04 
Moderátor

Jsou dost staré. Viditelně začínají degradovat závěsy středobasů. Se značkou B&W mám jen jednu jedinou praktickou zkušenost a ta říká, že použili relativně dobré reporoduktory, ale příšerně vojebali výhybku, což je samotné srdce beden. Tohle asi byly ve své době slušné soustavy nižší střední třídy. Kdybych neviděl ty zvlněné závěsy, řekl bych že to je kandidát na renovaci a tuning. Takhle jsem ale docela skeptický.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 16:30 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
Ty závesy sú naozaj podozrivé. Na tak starých meničoch by mali byť zaoxidované/šedé/popraskané...
Tieto sa lesknú ako nové... zisti či ich predajca niečím nenapatlal. Tu na fóre známa procedúra renovácie závesov môže pri nedodržaní postupu spôsobiť práve takéto zvlnenie závesu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 17:25 

Jo, jo je lepší se s vámi poradit, nyní to vidím také, děkuji.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 17:41 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Já bych mu zavolal, ať to vyfotí ještě jednou. Podle těch matně-leskle strakatých okrajů závěsů, kterýma jsou přilepený ke koši, bych tipoval, že to před focením čistil nitroředidlem. Jednou jsem takovejhle hokus pokus viděl na vlastní oko a dopadlo to stejně takto pokřivený, jak to svinstvo guma nasákla. Ale po vyvětrání toho ředidla z gumy se to srovnalo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 18:03 
Moderátor

Celý ten postup (nitroředidlo - regum - konzervace) je osvědčený pro onu věčnou gumu, kterou používala Tesla. Na gumu jiných výrobců bych to nezkoušel. Respektive jednou jsem to bohužel zkoušel na 5,25" středobasech Phonar-akustik PWT13/4-2, což není nic jiného než pro Německo brandované vydařené Tonsily GDN 13/40/2,4. Čistit nebylo potřeba, leč po nanesení regumu (z blbosti) se závěsy pokroutily přesně stejně jako na těch fotkách a už tak zůstaly. Jeden kus mám dodnes ve skřínce uložený pro výstrahu.

Kdykoli se mi zkrabatila guma u Tesly při čištění nitroředidlem (u nejstarších gumových ARZ669), vyprchalo to a narovnalo se do původního tvaru do několika minut.

Tady ale jde stejně hlavně o to, jestli vůbec do těch stařečků investovat. Aby se pak neukázalo, že je něco zvetšelé nebo i odbyté z výroby. Většina starších reprobeden beztak potřebuje nějakou základní údržbu - stejně jako je potřeba u staršího auta udělat rozvody a podobné věci.

Můj názor je, že to je spíš záležitost pro sběratele značky než na normální každodenní hraní. Ale berte to jen jako názor. Nejlepší je stejně vidět, slyšet, očichat a ohmatat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 20:58 

Ne, ne, nejdu do nich, moc dík.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]