Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 19:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 15 lis 2014 17:15 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
ransom píše:
Blbej kdo dává, blbější kdo nebere.

... a když si to chce nechat, nepsat to do diskusí včetně všech detailů .... :lol: :lol: :lol:
Měl by se kouknout na "Hoří, má panenko" ... taky počkali, až zhasnou ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2014 20:08 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
No nevím, uvidím, divný že jim dva dny nechybí 14k :D

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2014 21:41 

Kraj: ČR - Olomoucký
Dnes jsem dodělal konečně přepínač vstupů pro magneťáky - tři smyčky plus dva vstupy. Nic složitého, ale nemusím konečně přehazovat kabely mezi DATkou, minidiskem a Revoxem :-) A s čelním vstupem, protože pořád něco připojuji.

Naposledy upravil libor-audiotechnika dne 15 lis 2014 23:09, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2014 21:58 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
scarabeo píše:
Já mám stříbrné knoflíky jen na Onkyu,ale to teda moc nehraje.... ;)

Na Onkyu máš čudlíky stříbrné barvy, nikoli vyrobené ze stříbra (Ag). Stříbro je totiž v audiotechnice magický materiál.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 lis 2014 22:31 
Řádný člen

libor-audiotechnika píše:
Dnes jsem dodělal konečně přepínač vstupů pro magneťáky - tři smyčky plus dva vstupy. Nic složitého, ale nemusím konečně přehazovat kabely mezi DATkou, minidiskem a Revoxem :-) A s čelním vstupem, protože pořád něco připojuji.

Dobrý, jen si přidej mezeru ... taperecorder -> tape recorder :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 08:50 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Kde je taperecorder? Já tady žádnou fotku nevidím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 11:33 
Moderátor

Ona po tom Akustově rejpnutí zmizela. Docela pěkný to bylo. Já tedy myslím, že taperecorder je zkomolenina v rámci snesitelnosti, jakou sotva kdo zaregistruje.
Mě by zajímala použitá technologie bílých písmenek na černém podkladu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 11:58 
Řádný člen

Co by pak Akusta říkal na dlouholetý soňácký výraz "tape-corder"? Ostatně zrovna Akusta nemá co pindat, označit si vstup pro zesilovač jako vstup pro vysavač (a až změní značku zesilovače, tak bude dělat nový čelní panel) :mrgreen: .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 15:13 
Řádný člen

laminat píše:
Co by pak Akusta říkal na dlouholetý soňácký výraz "tape-corder"? Ostatně zrovna Akusta nemá co pindat, označit si vstup pro zesilovač jako vstup pro vysavač (a až změní značku zesilovače, tak bude dělat nový čelní panel) :mrgreen: .

a) SONY jsem nikfdy nebral vážně :lol:

b) moje nápisy:
Lux = Luxman mne v mém věku přežije - změna nehrozí. Jak je Ti známo (taky máš doma manželku a jiné členy rodiny), pro Tebe i mne by stačilo třeba INP1, INP2, INP3, INP4, INP5, INP6, INP7, INP8 ... ale kdo by to doma furt vysvětloval, co zmačknout, když chci pustit TV přes bedny ?
Nápisy ještě nejsou (to byl jen návrh v hlavě) - máš pravdu, že LUX tam asi nebude, ale třeba obecná 3 znaková zkratka AMP apod.

takže třeba :
MG1 ....... Magnetofon Tesla B116 QT (čtvrtstopý) - kotoučový
MG2 ....... Magnetofon Tesla B116 HT (půlstopý) - kotoučový
CAS ........ Kazetový magnetofor AIWA AD-F800
CD ......... CD přehrávač Denon DCD-1500II
TV ......... Linka od TV a BlueRay přehrávače Panasonic
RES ........ Rezerva
AMP ........ Luxman (zpětná smyčka od zesilovače, sloužící k nahrávání atd. z dalších vstupů, které jsou přímo připojeny k Luxmanu - gramofony, tuner a AKAI GX-630DB). Tato poloha je s vřazeným korektorem Baxandall)
DIR ......... Direct (zpětná smyčka od zesilovače, ale bez korektoru Baxandall)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 16:42 
Řádný člen

Já bych se třeba držel nenápaditých a dlouhá léta zaužívaných TAPE 1, 2, 3..., místo RES obvyklé AUX...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 17:07 
Moderátor

A já bych konečně na Akustově místě přestal zatvrzele psát BlueRay, když to je Blu-Ray.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 17:42 
Řádný člen

laminat píše:
Já bych se třeba držel nenápaditých a dlouhá léta zaužívaných TAPE 1, 2, 3..., místo RES obvyklé AUX...

Jj, mně se to taky líbí víc, ale je to dlouhý ...

ransom píše:
A já bych konečně na Akustově místě přestal zatvrzele psát BlueRay, když to je Blu-Ray.

No máš pravdu ... když to píšu, něco mi v oku říká, že je to špatně, ale obvykle jsem byl línej si zkontrolovat, jak je to dobře ... dík.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 19:02 

Kraj: ČR - Olomoucký
Mě potěšilo, že už mám za sebou light design v našem projektu prototyp. Jednalo se o první ročník světelnyho festivalu, kdy se na nás spousta sponzorů vysrala, kvůli tomu že se jednalo o první ročník. Nicméně ROBE se na nás nevykašlalo a půjčilo mi světla v hodnotě několika milionů :) ( a to jsme jim ani nesměli dělat promo, protože to neměli v marketingovým plánu)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 20:59 
Moderátor

Tak já se dnes večer kouzelně zhádal s babou, která vypustila z baráku psa na volno a pes mě a manželku začal obíhat v těsných kruzích a při tom ječel jak o život a chňapal nám po nohách. Psovi stačilo jednu vrazit, ale s paničkou jsme na sebe řvali jak o život. Prima jsem si to užil. Škoda že jsem nemohl jednu vrazit aj jí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 21:06 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Bol to aspoň pes alebo len malá chlpatá somarina?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 21:15 
Moderátor

Cosi mezi. Pokousat by to už umělo. Kdysi mě kousnul Yorkshirský teriér, to bylo podobné jako od cvrčka. Poslední, co udělal před smrtí. Chudáček. Stál dvanáct tisíc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2014 22:18 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Ja by som tak o tom nehovoril...tie krpaté žebráky sú úplné svinstvo, nevypadá to ako pes, nechová sa to ako pes, je to neskutočne agresívne, uštekané, motá sa to okolo nôh, už pri pohľade na to sa pokúšam odhadnúť, aký zhruba veľký je majiteľ tej veci kokot, že si to dobrovoľne kúpil za tie nehorázne peniaze...Mne už sa tiež stalo, že som šiel pekne pomaly na bicykli a hentaká somarina krpatá sa začala okolo mňa motať a stále to štekalo a snažilo sa mi to pokúsať nohu tak som troška zašlapal a čo sa ti nestalo, tá kokotina mi vbehla pod predné koleso. Nielen, že som spadol ešte mi aj ten dementný majiteľ začal nadávať. Jediné čo ma tešilo bolo to, že tá vec už nevstala aby ma zase bežala obštekávať, ale len zavíjala a pískala na zemi tak som šťastne zdvihol bicykel, nasadol som a šiel som preč a zrazu ako dobre sa počúval ten krik toho idiota, že som mu zrazil to čudo...dúfam, že mu to ešte v ten deň zdochlo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 lis 2014 18:29 
Řádný člen

Dnes radost převeliká.

Na nějaké DIY práce jsem si za velice dobrou cenu pořídil tento stupňovitý vrták. A radost je dvojnásobná, protože jde o velice kvalitní TUZEMSKÝ vrták s příměsí kobaltu a musím výrobci hlasitě poděkovat - je úžasný. Už jsem s ním vyvrtal kde co a vypadá, jako přinesený z obchodu. Myslím, že při slušném zacházení vydrží dlouho.
http://www.nastrojecz.cz/index_cz.php

Příloha:
radost.jpg

Dříve vrtat otvory např. 18 mm do 1,2 mm tlustého Fe plechu byla noční můra ... šišaté, hnusné ... spousta pilování potom. Dnes ? Pohoda. :D

Příklad práce s tímto vrtákem - 4 otvory 18 mm a 12 otvorů 12 mm za pár minut ...

Příloha:
parada_m.jpg

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 lis 2014 18:56 
Moderátor

To přeci není vůbec nic novýho, tyhle vrtáky používám už přes dvacet let a dostaneš je v každém železářství...

Mimochodem, existuje stará prajednoduchá zámečnická finta, jak vyvrtat poměrně velkou díru do poměrně tenkého plechu (běžně jsem ji používal až do průměru 22mm v plechu 1,3mm). Díra se předvrtá vrtákem kolem 5-6mm a pak se použije úplně obyčejný, správně naostřený spirálový vrták, který se podloží kouskem kůže z rukavice nebo nadvakrát složeným kouskem látky z montérek (vrtáš skrz podložený materiál). Vrták pak v díře nekmitá, nekouše se a plynule odebírá krásnou šponu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 lis 2014 19:50 
Řádný člen

ransom píše:
To přeci není vůbec nic novýho, tyhle vrtáky používám už přes dvacet let a dostaneš je v každém železářství...

Mimochodem, existuje stará prajednoduchá zámečnická finta, jak vyvrtat poměrně velkou díru do poměrně tenkého plechu (běžně jsem ji používal až do průměru 22mm v plechu 1,3mm). Díra se předvrtá vrtákem kolem 5-6mm a pak se použije úplně obyčejný, správně naostřený spirálový vrták, který se podloží kouskem kůže z rukavice nebo nadvakrát složeným kouskem látky z montérek (vrtáš skrz podložený materiál). Vrták pak v díře nekmitá, nekouše se a plynule odebírá krásnou šponu.

Taky nevtrdím, že je to něco nového - jen, že mám radost ...
Jj, přes hadr znám - jen se používala na menší vrtáky. Než přišly tyhle stopkové kuželové, kuželové stupňovité, případně nejlepší varianta s tou spirálovou drážkou na odvod třísky ...
Vrtačky měly a mají poměrně malé max. upnutí - cca 13 mm a osazených vrtáků zase tolik není.
Včera jsem zrovna ve kšeftě koukal na vrták se stopkou tak 10 mm a tělo bylo 16 mm max.

Taky je rozdíl, co je to za vrtačku - bytelná stojanovka je o něčem jiném. Já mám třeba novou Narexku max. 13 mm (tu předchozí jsem měl cca 40 let) a litinový stojan S2 z Havířova s redukcí ... Proti těm dnešním hračkám je to rozdíl, ale na veliké průměry je stejně nejlepší stacionární velká stojanovka ...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]