Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 05:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dvoupásmové reprosoustavy s ARV3608
PříspěvekNapsal: 12 srp 2014 14:55 

Pochybujes na zaklade coho? dojmu?
Do 20 rokov tie bedne aj 3x vymenis.

Preco to odsudzujeme? lebo jej posledne modely su cca 15-25rokov technicky stare. Iba preto.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2014 15:11 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Já nevidím důvod, proč by současný reproduktor neměl vydržet 20 let..
Btw. tesla toho zase až tak moc nevydržela...Tesla B73 byla při běžném provozu každý půlrok v servisu a furt to pořádně nejelo. V dnešní době je většina z nich v neprovozuschopném stavu. Akai GX-630D se jednou za 10 let trochu očistí, nastaví a vymění se řemínky na počitadle. A jede to dál. Tak nevím, co si kdo furt myslí, že je na tesle tak skvělého a že vydrží...
Monacor ma fůru velmi slušných měničů, které jsou daleko před teslou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2014 15:34 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
Tiež je pravda, že málokto prevádzkuje ARV3608 v dvojpásme s výhybkou adekvátnej strmosti. Ja vždy videl max 12dB/okt. A ono to chce naozaj skôr tých 18dB/okt. Takisto aj tie ARNká, ktoré majú nad 2KHz nepekné prevýšenia. Inak mne sa vizuálne to ARVčko vzdy strašne páčilo...ale len tie čierne verzie.

EDIT: S ARV3608 je este taký problém, že ak ho niekto použije a následne ho v budúcnosti chce vymeniť (nutnosť znova odladiť výhybku) tak mu po nom ostane v bedni diera velkeho priemeru do ktorej nepasuje žiadny iný výškáč bez nutnosti inštalacie nejakého medzikružia.....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2014 17:29 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
hlinkamartin97 píše:
Nevím, proč všichni Teslu tolik odsuzujete... Pochybuji, že ty dnešní výrobky vydrží třeba 20 let...

To není odsuzování, jen trpká zkušenost, kterou si milovníci značky holt musejí chtě nechtě projít. Já s Teslou vyrostl. V osmdesátých letech člověk sotva dostal do ruky něco jiného, takže k ní mám značně sentimentální vztah, sbírám její repráky, zesilovače, šťourám se v nich, zprovozňuju a vracím do života. Ale že by to byla nějaká byť průměrná kvalita, to ode mě tedy neuslyšíš.
Proti nějakým spotřebním bedýnkám za pár šupů k domácímu kinu jsou Teslácké reprobedny dělané solidněji - některé. Nic to ale nemění na tom, že některé reproduktory, zejména ty novější typy nestojí za nic. Což je právě případ ARV360x. Aby ten reprák neměl typicky protivný sykavkový zvuk, potřebuje dělit třetím řádem, co už tu bylo zmíněno, ale zároveň se musí dělit stejně vysoko jako páskáč. Což znamená, že se už nedá použít do dvoupásma a že ve trojpásmu musí pod ním být hodně slušný střeďák. Jenomže nad hodně slušný střeďák nemá zase smysl dávat nekvalitní zastaralou výšku. A všechny kombinace beze zbytku, kde je ARV360x (nebo některý z jeho následovníků) použitý ve dvoupásmu, hrajou blbě. Takže má smysl použít ho na opravu nějaké staré bedny ze sentimentu, ale nemá smysl s ním dělat něco nového. Výsledek prostě neodpovídá vložené práci a nákladům.
Ovšem proti zmiňovaným ARV265 jsou ARV360x pořád ještě špica špic. Tyhle staré papírové výšky dnes nepatří jinam než do historických elektronkových rádií, kde se kdysi používaly. Už v době jejich výroby se vědělo, že ukrutně zkreslují, směrují a musejí se dělit tak vysoko, že se hodí jen jako doplněk k širokopásmovým reprákům a to ještě jen při malých výkonech.
Ty tvoje repráky jsou takový dobový poklad, jejich hodnota je hlavně historická. Na opravdové hraní už to ale fakt není. On si to člověk ale většinou uvědomí až když má srovnání s něčím lepším.

Naposledy upravil ransom dne 12 srp 2014 20:35, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2014 19:54 
Řádný člen

Tomáši, nebol by dobré si takové texty (jaký si před chvílí napsal) někam uložit jako texťák a pak je sem jen vkládat Ctrl+C, Ctrl+V...vždyť tady pořád dokolečka melem to samý. Já už se cejtím jak obehraná kazeta, Ty ne?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2014 20:04 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Mi to zatím nevadí. Kdybys dělal učitele, taky budeš omílat pořád dokola dokola totéž. Nejlepší by bylo udělat konečně novou repromanii, kde by to bylo někde na úvodní stránce.
Já jsem amatérský spisovatel, tak mi klofání nevadí. Radši odpovím každýmu osobně, než jenom kopírovat. Jen bych se potřeboval naučit víc než dvěma prstama, ale maximálně devíti.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2014 20:13 
Řádný člen

Já právě proto učitele nedělám...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2014 20:50 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
ransom píše:
Nejlepší by bylo udělat konečně novou repromanii, kde by to bylo někde na úvodní stránce.

Možno by stačilo keby sa na úvodnú stránku dorobili všetky projekty z fóra a pod to by šlo niečo na spôsob:
"V prípade, že vlastníte meniče tesla iné ako uvedené v tunajších projektoch a chcete z nich niečo stavať, predajte ich a postavte si niečo, čo sa bude dať počúvať"

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2014 21:03 

Kraj: ČR - Olomoucký
O nové repromanii se mluví, co repromanii znám... je nějaký předběžný termín?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2014 21:25 
Řádný člen

Možno keby sme začali namiesto novej reprománie riešiť jej termín, tak do pár rokov by sa snáď našiel niekto kto ten termín navrhne...to je tak keď web treba naprogramovať a to dnes nikto zadarmo nerobí alebo ak hej tak na to nemá čas...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 srp 2014 23:12 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Za současného stavu jsem rozhodnut nový web netvořit. A to z několika důvodů:
1) finanční podporu posílá JEDEN jedinný člen, pomáhá tak platit alespoň současný hosting za což patří poklona, děkuji
2) já nemám čas, a to není výmluva
3) nikdo jiný se toho zodpovědně neujmul, ztroskotala aktivní spolupráce s Thalesem, ...
4) z vlastní kapsy nebudu celou novou RM dotovat, není důvod

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 srp 2014 00:15 
Řádný člen

Lukáš: Jasne, ja ťa plne chápem, keby som vedel robiť weby tak by som repromániu spravil s radosťou, žiaľ, nemám ako.
EDIT: ak by nebol problém keby web prešiel na wordpress tak s tým by som možno aj vedel pomôcť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 srp 2014 18:02 

Nazdar hlinkamartin, pokud si ještě neztratil chuť do práce, tak by bylo vhodné vyrobit nejprve ozvučnice. Pro tvé záměry se z basových reproduktorů hodí nejlépe ARN 568, resp. ARN 5608. Ozvučnice si udělej přesně takové, jaké jsou navrženy pro soustavu TM265, t. j. s osovým rozestupem reproduktorů 170 mm, viz výkres v příslušném vlákně. Pro tvé kvalitativní nároky, jaké jsi uvedl, je možné použít výhybku z AR_B 4/84 str. 130. Později, v případě, že budeš chtít hrát kvalitněji, upravíš ozvučnice a osadíš je reproduktory a výhybkami podle návrhu TM265.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 srp 2014 02:06 
Řádný člen

Kraj:
Co se týče toho ztroskotání - já na to teď mám velmi málo času i když mám připravené opravdu nemalé množství materiálů. Jenže jsem myslel že ten systém který tu pro novou RM vznikl je dle mého názoru značně těžkopádný a nepřijde mi že by tu práci nějak podstatně usnadňoval. Ano, jistě je to lepší než statický web, ale na práci s ním to chce daleko více času než byla má původní představa. Také příprava materiálů zabere více času než jsem myslel pokud se to nedělá průběžně a systematicky. To neznamená že na to definitivně kašlu, jen to že si na to musím najít víc času v jednom kuse.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]