Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 20:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: subwoofery scoop
PříspěvekNapsal: 12 lis 2008 19:07 

zdravicko panove chtel bych se zeptat dostal jsem hotove scoopery na 15palec ale bez repro mohl by mi nikdo poradit cim je osadit?a k jakemu druhu hudby se nejvic hodi?predem dekuji za rady

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: subwoofery scoop
PříspěvekNapsal: 12 lis 2008 19:22 

Kraj: ČR - Středočeský
Jestli se nemýlím tak tenhle plánek je od Fane. Je to dost staré . Kolik bys chtěl do reproduktoru investovat?
A pokud je to možné piš s diktaturou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2008 19:41 

jo je možný že je to od fane já mám víc plánků ale májí stejné rozměry.investovat sem ochotný docela dost.dostal jsem nabídku na repro top music pa15220bl ale vubec nevím co je to za repra.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2008 20:13 

No nevím kolik je pro tebe celkem dost, já bych to viděl na PD 1550. Určitě by tam šlo RCF LF15G401, LF15X400 nebo BC 15TBX100. K top music pa15220bl jsem nic nenašel, neznám to, nic dobrého to asi nebude. Případně se zkus poradit na prodance.cz čím to osadit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 lis 2008 20:26 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Ten reproduktor mi taky nic neříká. A dle mě pokud by byl "dobrej" tak by jsme o něm věděli dost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 09:48 

je to repro francouské vyrobý má 800w 8ohm 100db včechách nejsou k sehnaní.odpoledne pridám fotku.váží 16kg a to si myslým že je na 15 palec dost.na jaký stil hodby se scoopery hodí?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 11:39 
Administrátor

Dance, D&B.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 12:03 

a na tekno ne?vím že je používají hlavně sound systemy.tohle je novejší verze toho repra top music: Power : 1000W
Bobine : 100 mm
Fr : 43 hz
Bp : 40-3000 HZ
db : 99
QMS : 11.2
QES : 0.33
QTS : 0.32
VAS : 152 L
Xmax : 9.2
Poids : 16 kgs.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 16:50 

Nenašel jsem o nic na internetu ani zmínku. Váha nemusí vůbec nic znamenat. Jestli je to dobré nebo špatné říct nemůžeme. Já bych do toho nešel, 1) to vůbec neznám 2) bude problém sehnat náhradní díly (náhradní membránu).

EDIT: tak něco jsem našel na http://www.music-force.fr/ ovšem o těch tvých nic. jinak co jsem tak viděl tak odvětrání cívky mají celkem odflaknuté - malé větrací otvory.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 17:28 
Administrátor

Píšeš, že jsi dostal nabídku. Z toho soudím že jsi ty reproduktory ještě nekoupil. Pokud tomu tak zatím je, tak je ani nekupuj. Ber to jako radu, jak ušetřit do budoucna peníze.

Poohlídni se po reproduktorech v čr dostupných a ověřených. Viz. to P.D., RCF, BC..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 17:34 

Kolik těch scoopů je? Jestli je jich méně jak 4 kusy, tak to nebude mít cenu dělat, a ozvučnice někomu zas dej nebo prodej. Stavěl bys drahý, a hlavně těžký a velký aparát, co za tu cenu zas tak moc hrát nebude.

K reproduktorům - na dobré reproduktory jsou také dobré reference, a je jich dost. Tohle vypadá, jak nějakej ďábelskej mix Beymy a JBL. Rozhodně je to velká neznámá, a jen kvůli hmotnosti bych ho nekupoval. Taky parametry reproduktoru dávají najevo, že nejde o nic exkluzivního, a tyto parametry dosahují velmi známé a používané reproduktory, na který tu v čechcách je slušná podpora a servis. Navíc mají hmotnost od asi 6 do 14kg. tedy dokážou to samé a lepší, s nižší hmotností. Ceny cca od 4 do 7 tisíc na kus.

Pokud to budeš opravdu stavět (v malém počtu ne moc ekonomické), tak bych to viděl na nějaký silný reproduktor s dostatečným zdvihem - tedy přesně jako shot.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 18:03 

ten co mužu mit vipadá takle. na chlazení má z boku velké otvory.ten typek co je má tak řikal že jsou výborný akorád nejsou v čechách známý.a stim servisem to je v pohode nikdo to děla ma i naký opravovaný.

Naposledy upravil magnetron dne 13 lis 2008 18:54, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 18:24 

Podívej, nemám proti tomu reproduktoru nic. Ale myslíš si snad, že google nedokáže najít věci které nejsou psány česky nebo snad jenom v čechách, že ne? Ten reproduktor prostě nemá reference. Není známý nikde. nejen v čechcách. Ale ty máš svou hlavu....

napsal ti alespoň kolik za něj chce?

//něco jsem o tom našel. Stačí do googla napsat senon audio, a jsme doma. Neznám cenu, ale neznám taky lepší způsob, jak koupit šestnáct kilogramů hoven. To je slušná hromada.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 18:37 

Chlazení na boku je detail, je zapotřebí pořádná větrací otvor uprostřed magnetu, ten co tam je celkem srandovní. Ty naleštěný poláky vypadají pochybně, zadní polák není vyboulený takže to bude celkem malý x-damage. Kup si co chceš ale já bych tohle nekoupil ani omylem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 18:43 

Tak ja nevím proto se ptám.stim google si to nemyslim on by je našel ale už se asi bohužel nevyráběj nebo co.ty repra co ste mi doporučily se mi neliběj.jinak jsem ten scooper skousel s eminenci delta fl a hralo to docela slusne tak nevim.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 18:48 

I na reproduktory co se neprodávají jsou slušné reference, a firmy co je prodávaj maj "product archives" kde takové reproduktory a datasheety na ně jsou, a google je najde a zařadí do deseti prvních odkazů, néli rovnou do prvního.

ÍÍ ÁÁÁ!

Proč se ti doporučená repra nelíbí? cenou? zjevem? můžem doporučit jiná, ale pokud vím, tak ve scoopu stejně na koš neuvidíš, a stříbrnej koš opravdu nehraje, to mi věř!

DeltaLF je absolutně ekonomický reproduktor. Tuším tedy, že neomezený rozsah financí bude tak do 2-3000kč/ks? :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 18:53 

to ne.tu deltu jsem dostal mám ji spíš jako skušební repro.zase si myslim že ty scoopery maj pekněj zvuk akorát zvolit dobrý repro

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 18:55 

NE! Google totiž najde prdlajs o celém Top Music. A je to asi takto: Senon je oem výrobce, Top Music to od nich kupuje a lepí na to svoje nálepky. Vyrábějí i nějaký autohifi který jsou až moc nápadně podobné těm shitům co tady prodává Tipa. Takže sečteno podrženo budou to pěkný šmejdy.
Jestli se ti nelíbí prakticky nejlepší reproduktory, tak to máš blbý.
No a když se ti tam líbí Delta15LF tak nakup Delty a máš to. Píšeš že to hraje dobře ne? Tak co řešíš? Pořád je to lepší než ty sráče od Top Music.

Kreši nevím co by jsme ještě doporučovali, možná nějaký Fane, případně Selenium by se dalo najít vhodný... Nic méně pokud pohrdá PD.1550 tak tu není co řešit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 19:02 

delty tam nechci dát stou sem to pouze skouše myslel jsem že ty scoopery mají dobrej zvuk.fane maj dobry repra treba Colossus 15B ale nevim jestli by se tam hodil.a mam 2 ty scoopery

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 lis 2008 19:04 

To je jako vzpoura bohu :lol: , já vím... No, nějaký rozumný důvod "nelíbit se" se najít dá, ale tady ho očividně někdo navedl na hroznou lumpárnu, a že nemá tolika zkušeností, tak na to hamstnul. Neprobouzej tu ponorku, chudák za to nemůže.

Dá se doporučit Fane, jiné PD, jiné Eminence, DAS...

magnetron: Teď jde o to, co hledáš. Pokud se ti zvuk těch Delt líbí, tak proč je tam neprásknout. Pravda je taková, že bez silných reproduktorů s rozumně velkou výchylkou ten scoop bude hrát abnormálně málo. Budeš mít velký almary, který nepřehrajou vůbec nic. To je nelogické, stavět velké bedny co málo hrajou, od toho tu jsou bedny menší. Pokud to máš někde nadoma nebo na nějakou místní párty, tak budiž, třeba s tím uděláš dojem. Taková Eminence Kappa15LF Pro hraje příjemně. Jen jsme se ti snažili nabídnout opravdu dobré řešení. Kvalitní zvukově, výkonově, s rozumnou cenou. Ostatní názory budou muset logicky mít někde nějaký kompromis, stejně jako ten náš - kompromisní. To je jeho kompromis.

//col15B jsou dost slušné reproduktory, některé jsem měl možnost slyšet. Pokud nevadí vyšší cena, tak už zbývá snad jen malá výchylka, která způsobí nedostatek výkonu nebo přetěžování kolem/pod 40Hz...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]