Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 18:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1573 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Projekt TOTEM 100 (dvoupásmo Monacor MRD-34PA, SPP-250)
PříspěvekNapsal: 25 lis 2013 18:00 

Kdysi jsem chtěl spáchat nějakou hromadku, ale dnes už to nemá takový smysl. Každopádně jeden miniDSP 2x4 bych koupil, takže kdyby na hromadný nákup došlo, tak jsem v tom. Jen abych si toho všiml. Kdo by do toho chtěl jít, kontaktujte mě, přidám se k nákupu.
To SW DSP do PC co jsem zmiňoval myslím neumí dělit na kanály.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 lis 2013 23:29 

Kraj: ČR - Středočeský
Je fajn, že se rýsují další zájemci a že by měl zájem i P. Berka, kterého znám (kupoval jsem ty ARN 226-07/4). Jinak zde osobně znám už jenom LuKysse (zatím...)

Dnes jsem studoval podrobnosti a bohužel jsem zjistil, že modul MiniStreamer má sice vyvedenou sběrnici I2S ale ta nefunguje ve spojení se sběrnicí na MiniDSP. Návrháři firmy to doporučují řešit přes SPDIF a vložit modul MiniDIGI před MiniDSP. To se mě ale z principu nelíbí a také to přestává být cenově výhodné. Možná použít MiniStreamer jen jako galvanicky oddělený interface USB do koaxu SPDIF za 35 USD ?

Uvedené nic nemění na použití miniDSP jako digitální výhybky a korektoru, to vyzkoušené je i u nás a nenašel jsem zatím na světových fórech nějaké stížnosti. Jen asi padá můj hlavní důvod proč kupovat jen kit, rozdíl v ceně nestojí za práci s krabičkou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 lis 2013 23:35 

ja chci miniDIGI a svoje DACany. ale asi budu mít prekérku, když budu chtít cca 17 kanálů :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2013 02:30 

Ještě si dovolím uzavřít tohle
5.9.2013 v 09:25 Zorg píše:
Marceli, bylo by pak případně možné - jen pro zajímavost - zkusmo propísknout ten dexoňáckej zvukovod s tou CD131, co jsem ti tam nechával? Sice to nehodlám stavět resp. modifikovat, minimálně ne v nejbližší době, ale zajímalo by mě, jak si stojí ty drivery oproti sobě a jestli to třeba nad 10kHz nebude lepší...

Chvíli jsem slídil a přecijen jsem něco našel - Ve vlákně totemu 80:
20.2.2013 v 10:26 mabat píše:
Obrázek
(Citlivosti vzájemně neodpovídají!)

19.2.2013 v 13:48 mabat píše:
Pro zajímavost, přímé srovnání driverů. Měřeno na Totem 80, tj. s BRX 25/03:

BRT 25/30 | BMS 4524 | BRT 25/20

Obrázek Obrázek Obrázek

BRT 25/20 také není špatný, ale je na to už příliš malý a začíná rychle zkreslovat, potřeboval by dělit o dost výš.
Zapomněl jsem upravit v Xoveru počet bodů ve frekvenci, takže nahoře je to trochu hrubší. Zato je to bez jakéhokoliv dalšího vyhlazení. Ale beztak pochybuju, že to tu někomu něco řekne :)
Řeklo 8-) a mě opět nezbývá než uctivě poděkovat ;)

Můj závěr je tedy ten, že to dexoní 30W driver má trochu problémy kolem 10kHz a ne "03" zvukovod. Tj. možná by si zasloužil lepší driver, aby to bylo tip-top. Třeba by stačil CD131, které ale ještě nemám změřené. Ale podle měření na Prodance to vypadá, že je řádově stejný jako jeho šroubovací verze. Každopádně to malé BMS vypadá fakt povedené a nestojí čerta.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2013 09:16 

"Malé" BMS má nevýhodu v tom, že je dost hluboké a pro malé, jednoduché bedny to nevychází moc příznivě.

Důvod, proč v Totemech nejsou drivery od FANE, ale od Monacoru, resp. Dexonu, je ten, že obchodní podmínky Prodance zřejmě nejsou tak výhodné. Už jsem to psal víckrát, kdyby to záleželo na mně, byly by tam už dávno. CD131 jsem neměřil, ale věřím, že bude stejně vhodnej, možná lepší, než ten Dexon.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2013 11:10 

Jj, lukyss to už psal, prý to naskladňujou třeba 2x ročně, takže pak čekáš na pitomý drivery třeba 4 měsíce, což samozřejmě chápu, že případné zákoše na reproobchodu nezajímá...
V pohodě :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2013 11:19 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Tak samozřejmě jednak je to o tom, že z 10% rabatu nemůže obchod s tímto zbožím fungovat (to už jsem zjistil), a za druhé je to o té dostupnosti. Mnoho lidí i členů zde fóra mají zkušenosti s Prodance, že některé produkty se naskladňují skutečně velmi, velmi dlouho. Příkladem B&C speakers, Fane (tam byly hlavně problémy s ukončováním výroby mnoha modelů a nahrazováním novou řadou), RCF, a další. Však i check by vám mohl napsat, jak nedávno přes měsíc čekal na kondíky bennic, když měli vyprodáno a nakonec byl rád za to, že mohl zakoupit z mé skladové zásoby a pak jsem zas já pro změnu čekal na naskladnění :-D. Je to ale smutné, když firma má na mnoho zastoupení v ČR monopol a naskladňování je zdlouhavé.
Ale je pravdou, že Dexon má aktuálně také dost výpadky co se týče zvukovodů a driverů, což mě mrzí. Monacor SPP250 a MRD34 jsou s dostupností v pohodě, stále v Německu skladem.

Jinak doporučuji otálejícím nakupovat cokoliv hned, i v prodance uvolnili zprávu, že se bude téměř vše zdražovat, což u nákupů např. na "bedny pro megalomany" se může dost prodražit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 pro 2013 11:52 

Kraj: SR - Banskobystrický
tak, a mesiac po reklamacii nepodarku mam doma druhy kus, ktory vyzera tak isto, mozno este o nieco horsie :(
presiel som este raz toto vlakno a ako vidim tak asi nie som sam viewtopic.php?p=46748#p46748 a viewtopic.php?p=49777#p49777
pred cca. rokom som mal ten isty problem aj s SPH-250KE, po reklamacii som dostal bezchybny kus, ale vtedy som si myslel, ze som mal len smolu.
teraz si uz myslim nieco ine, ked z piatich reproduktorov su tri "vybocene" :x

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 pro 2013 13:00 

Kraj: ČR - Liberecký
Mě jenom zaráží, jak u takového objemu stačí dvě předozadní výztuhy a levopravé v podobě hranolů. Na takový reproduktor docela bída.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 pro 2013 18:14 

Až budeš sám vymýšlet jednoduchou a levnou stavebnici, kterou by si doma na koleni snadno postavili i lidi se základním vybavením jako je pilka a vrtačka, můžeš to vymyslet ještě daleko lépe ;)

Proč jsou ty výztuhy právě takhle a ne jinak, má svůj dobrý důvod.
A zdá-li se to někomu nedostatečné, nikdo mu nebrání udělat to podle svého, tj. lépe.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 pro 2013 21:23 

Kraj: ČR - Ústecký
Nemám pocit, že by Totem potřebovat nějaká žebra jako další výztuhy. Alespoň ta moje bedna s dvěma výztuhama je pevná a nerezonuje. Není to zas tak velké a osazení to odpovídá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 pro 2013 23:44 

Kraj: ČR - Olomoucký
Taky s tím nemám žádný problém. Pokud je materiál v dostatečné síle a dobře slepen tak není důvod k rezonaci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 12:29 
Administrátor

Bedna se nechvěje, je to v pořádku.

Teď mě vyrazily dech ceny Prodance po zdražení, příklad kondík 12M svitkový bennic, cena před zdražení 67Kč s dph, po zdražení 83Kč. To znamená že budu muset upravovat ceny na shopu a ceny součástkových setů...zdražení o více než 20%...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 14:21 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Každopádně firmu, která na základě devalvace o cca. 4% zvedne ceny o 20%, bych nakopal s rozběhem do prdele a už bych u nich prostě nic nekoupil. Pokud to nemá hlubší příčiny, jako třeba že deset let nezdražovali.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 pro 2013 02:25 

Kraj: ČR - Ústecký
stiglitz píše:
Mě jenom zaráží, jak u takového objemu stačí dvě předozadní výztuhy a levopravé v podobě hranolů. Na takový reproduktor docela bída.

Ukaž mi podobně kvalitní bednu za srovnatelný peníze, která mě těch výztuh víc.
To co píšeš je kravina...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 pro 2013 07:13 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Já tedy jsem vyztužováním beden posedlej, vlastní bedny mám z dvojnásobku materiálu, než je nutno, ale pokud to není vyloženě z 12mm MDF, tak taky nevidím důvod to přehánět.
A pokud to náhodou z 12mm MDF je, tak výztuhy stejně nepomůžou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2013 12:32 
Administrátor

Pročistil jsem téma.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2013 19:17 

Kraj: ČR - Liberecký
Basstl: Já jsem o ceně ani nepípnul. To je všechno. Nepodsouvejte mi něco, co není pravda.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2013 23:43 

Navazuji na můj příspěvek ze str. 51: "Aktivní verze Totemů?"

Zakoupil jsem zatím jen jeden kus Monacoru SPP-250 abych ho porovnal s mými 12" Heco TC 300 (parametry viz http://wegavision.pytalhost.com/Heco/Heco81/38.jpg ). Nechtěl bych totiž, aby moje nová reprobedna měla slabší basy, než ta z roku 1981.

LuKyss je opravdu rychlík, objednáno ve středu, zaplaceno ve čtvrtek, dodáno v pátek. Dnes jsem to testoval v provizorních podmínkách, něco dorovnáno equalizerem.
Předběžný závěr - Monacor SPP-250 se mě jeví zhruba na stejné úrovni jako ta Heca. Upozorňuji, že Totemy a SPP-250 srovnávám s tím, co patřilo v roce 1981 v Německu mezi nejlepší, stálo 1500 DM (cca průměrný plat) a je to 4-pásmo s 12-ti palcem. Tu srovnatelnost naznačují i simulace v Amplionu (firemní hodnoty, můj rovnou z krabice a pak od uživatele Pet07):

Příloha:
Srovnani_Mo_He_Vi.png

Moje hlavní otázka je, zda se mohu pomocí aktivní ekvalizace dostat dál než jsou moje Heca, nebo zda mám hledat řešení na bázi jiného projektu. Například na bázi Visatonu W 200s a projektu Starlet: http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html . W 200s jsem do simulace dal také, zaujal mě vyrovnanou charakteristikou do 30 Hz při objemu 50 l, což je to, co hledám.

Jinými slovy, je reálné dorovnat ekvalizací ten propad charakteristiky pod 50 Hz a nebo je to lepší řešit bassreflexem a 3 až 4-pásmem? Pořád platí moje omezení, že neumístím bedny o objemu více než 50 l.

Nebo by to chtělo jiný basák do Totemů?

Nebo také mohu nadále používat 4-pásma Heco a SPP-250 mít jako rezervu, kdybych náhodou odpálil kmitačky u Heca, jsou ještě papírové. Je totiž neuvěřitelné (alespoň pro mě), jak se simulace mého Heca TC 300 podobá těm simulacím SPP-250, až na větší citlivost u 4 Ohm repra.

Co si kdo myslíte?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2013 08:01 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
Možná by stálo zato úplně něco jinýho,je toho dost za rozumný peníze.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1573 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]