Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 00:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 09:48 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
je to maras no... ve škole jsem pochytil že při kopanci 50Hz se srdce snaží rozkmitat 50x za sekundu.

P.S. jinak osazení těch budek se monacor SP10/4 http://www.ges.cz/cz/univerzalni-reprod ... 04590.html a westra, tedy to moje je westra ale nikde jsem o tom info nenašel, tak kopie... http://reproobchod.cz/visaton-tw-6-ng-8-ohm-p3080

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2013 11:10 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
venouš píše:
je to maras no... ve škole jsem pochytil že při kopanci 50Hz se srdce snaží rozkmitat 50x za sekundu.

Není to tak úplně pravda. A mnohem, mnohem horší a nebezpečnější je SS napětí. Meziobvody v měničích a spínaných zdrojích, zdroje VN v CRT televizích a monitorech, anodové napětí elektronek, nevybité kondenzátory v kompenzacích, galvanizovny, stejnosměrná trakce... Jsou to často velice nenápadné záležitosti, které ale dovedou nejen zabít, ale třeba i při přežití přivodit kruté trvalé následky s nutností pravidelné dialýzy a podobných chuťovek. Konkrétní případy znám. Jednoho, co jezdí každé pondělí na dopoledne do špitálu po zásahu od kompenzace, potkávám téměř denně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 pro 2013 18:01 

jen jeden dotaz... u těch výškáčů mám provrtané koše z důvodu nasoukání vaty, asi bych je měl ucpat že? :?

zvuk se mi zdá příjemňejší i bez výhybky než moje RKčka, ty ale mají zase vyšší vytlivost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2013 01:56 
Řádný člen

Kraj:
Pokud ty výškáče nemáš nijak dále oddělené od basové sekce tak neprodyšně ucpat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2013 11:03 

dobrá, uvažoval jsem o malinkém kastlíku ale myslím si že tři dírky o průměru 3mm jsou nedostačující.

jen mě dneska potěšilo při detailnějším zkoumání zvuku, že to opravdu hraje o cosi lépe než RKčka :-) basy sice moc dolů nejdou ale jsou příjemnější než ten můj subáč, jen se mi zdají trochu uhuhlané. může to být tím že to je nedostatečně vytlumené, nerozehrané, že tam nemám výhybku zatím nebo to je jednoduše špatný reproduktor? víc by řeklo měření ale to jaksi ještě zařídit nemůžu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2013 18:45 

Kraj: SR - Bratislavský
Tak mňa potešila manželka predčasnými vianocami,tak ako je u nej zvykom nesklamala ani teraz a z krabice od tlačiarne som si vytiahol gramo NC470.Kedže máme obaja retro vkus,nebolo ťažké vymyslieť čo pod stromček.A jediné čo mi asi chýbalo doma je gramofón :lol:

Ps: je pekne zachovalý,akurát musím vymeniť (už prerobené) výstupne cinche za niečo nie čínske.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2013 18:49 

Kraj: ČR - Liberecký
Vítej mezi podobně postiženými.... ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2013 19:46 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
swans také vyrábí v číně,jak lidi chválej.činské ještě neznamená smejd,

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2013 20:59 
Řádný člen

Kraj:
Tak takovou manželku ti přeju (a sobě taky - možná v budoucnu).

NC470 (také mám) sice není nějaký technický superhit, ale když je zavřená tak vypadá opravdu dobře díky tomu kouřovému plexi se sraženou hranou. O to hůř vypadá otevřená. U mě gramofon tráví většinu času zavřený tak je pro mě podstatnější spíš zavřený vzhled.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2013 21:05 

Kemo vďaka.Jasné,keby boli cinche ok a boli aj Čínske,nechám ich tam a neriešim.Ale toto sú tie úpne nejšmejdovejšie :roll:

Thales to bude tažké,ale samozrejme že ti ju prajem nájsť.
Tak ako si spomenul gramo nieje žiadny high-end ale,som rád,že vůbec hraje :lol: a důležité je že bol darovaný zo srdca.

Naposledy upravil standape dne 10 pro 2013 21:13, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2013 21:09 
Zabanovaný

Kraj: ČR - Zlínský
vyrábané v stodoli, já tak to vyměnit za kvalitnějše.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2013 10:01 

Ne, kdo ví jakej zázrak to není ale přesto si myslim že tohle gramo má dost výhod. Předně je jednoduché a podle mě i ideální pro začátečníky (neříkám že je to tvůj případ), moc nestojí, dá se pěkne potunit (opět ideál pro začátečníky), zvenku vypadá elegantně a šířkou zapadá mezi poměrně velké množství HiFi přístrojů (já mám odzkoušený Pioneer). Vcelku dobrá věc je i konektor na raménku, protože když chci otřít gramo od prachu nebo vyčistit hrot tak jednoduše sundám celé raménko a pohodlě vyčistím. Já ho zvolil jako svoje první gramo a používám ho doteď. Možná se mnou mnozí nebudou souhlasit, ale podle mě ty výhody co jsem jmenoval překračují to, že to gramo není žádnej highend zázrak. Takže podle mě docela dobrá vstupní brána do vinylu.

Jinak nevim nakolik jsi znalý v úpravách toho gramce, takže kdyby jsi chtěl navést nějakým směrem klidně mi napiš SZ. Ať slouží.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2013 21:11 
Řádný člen

Kraj:
Klidně to napiš sem, mě by to také zajímalo tak ať to nepíšeš dvakrát.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2013 14:17 

Tak ono krom tuningu soklu a cinchů toho moc není. Ten sokl se nejčastěji vyplňuje modelínou (já jí tam narval skoro 3 kg) a nebo jak třeba uváděl Ransom plastbeton. Pokud by se vyrobila taková šikovná ohrádka kolem odpruženého šasí, tak by se tam dali vylejt asi různý hmoty, který by po vytvrdnutí zajistili tuhost a větší váhu soklu. Cinche už má takže k tomu asi není co dodat. Dále se dá diskutovat nad tématem jestli je lepší trubkové české raménko a nebo vývozní pertinaxové.Oboje mají své výhody i nevýhody. No a nevim jaký má tazatel zkušenosti s gramcema, tak můžu přípdně poradit kde sehnat levně oblíbenou AT95E aniž by koupil pajc :)

Co se týče raménka bych měl námět k diskuzi a to ohledně montáže závaží. O tomhle jsem vedl debatu s šeďourem a nakonec jsme oba dospěli ke stejnému výsledku. Myslíme si totiž, že většina český NC470 s trubkovým raménkem má obráceně namontované závaží, a špatně je i zakreslené v návodu. Je to docela troufalá myšlenka říkat, že to v Tesle asi špatně zakreslili. Já svůj názor nikomu nenutim, takže ať se nad tim každý logicky zamyslí, odzkouší a udělá si obrázek sám.
Když si všimnete tak ploché vývozní raménko má většinou opačně umístěné závaží než to české. Přitom celý ten mechanismus závaží s antirezonátorem je shodný. Když ale na českém reménku chci posouvat se závažím tak zjistim, že s ním nejde jít po celé dráze ozubnice, protože se v přední poloze závaží zasekne o tělo raménka. Přitom ozubnice sahá mnohem dál. Když jsem závaží otočil po vzoru pertinaxového raménka, tak závaží jezdí hezky po celíé dráze ozubnice. Z těhle skutečností se domnívám že má být správně obráceně. Zkuste a uvidíte. Mě osobně to čistě logicky přijde lepší, když závaží využívá celou dráhu ozubnice než jen 3/4, jestli to tak je ale správně, to opravdu nevim a ani to netvrdim. Co myslíte?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2013 21:06 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Mě dnes potěšilo, že zejtra snad konečně vyrazím na cestu domů. Nějakých 2300km po Rusku, Ukrajině a Polsku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2013 21:10 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Kemo87:
Tak jak to je, je to správně- u obou. Opačně je to u těch dvou z toho důvodu, že ty dvě ramena mají vlastní rezonanci každý úplně jinde A to tlumení taky funguje odlišně, podle toho, jestli je nádržkou k ramenu, nebo nádržkou dozadu. Domnívám se, že se na to přišlo zřejmě až po vyvinutí výrobních technologií, a proto se ty ozubený hřebeny už nepřizpůsobily.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2013 21:36 

Ransom: tož přeju dobrou, "bez-úhonnou" cestu....

Dnes mě potěšil telekonvertor na právě koupený fotoaparát. Jak říká Přemek "...a mám to zadarmo".

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2013 22:23 

kemo87 píše:
tak můžu přípdně poradit kde sehnat levně oblíbenou AT95E aniž by koupil pajc :)

Kemo to by si mohol poradiť,ale zrejme to bude z ČR?
A predpokladám,že výmene prenosky,bude zapotreby nastaviť ešte kopec iných vecí okolo prítlaku,...!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 pro 2013 09:42 

Sagitarius: O tom antirezonátoru už jsem taky přemejšlel, a to co říkáš má logiku. Každopádně je to celkově docela zajímavá věc na zamyšlení.

Standape: Já beru z německa z osvědčeného shopu William Thakker. Z tohohle obchodu bere dost lidí i tady v ČR a je ověřený že bere přenosky ve velkém přímo od AT a pak je akorát přebaluje. Žádnej polák, je to dost známej obchod v německu co se týče přenosek. Dokonce si nechá i dělat svoje vlastní přenosky, který pak prodává pod svojí značkou. Co jsem tam pochopil jsou to modifikované přenosky AT. AT95E tak stojí 26. TaE, pošta po německu je kostenlos. Takže jestli dobře počítám tak je to nějakých 700Kč. Dostat jí potom z mojí německé schránky mě nestojí prakticky nic. Takže 700 + jí nějak dostat do SR. To bude asi největší problém.

Nastavit se musí nejenom přítlak. Já používám na AT95E nominální hodnotu od výrobce a to jsou 2g. Mám ale pocit že se potom musí i vyměnit šroub v antirezonátoru, protože podle té převodní tabulky v manuálu odpívdá přítlaku 2g jiná hodnota. Je teda otázka jestli máš ty další šrouby. Pokud ne sehnal jsem u Zatloukala za pár kaček. Pak to chce ještě antiskating a možná i dolít olej do tlumení. Tady bohužel vůbec nevim co tam nalejt, aby to mělo nějakej smysl. Konzistence původního oleje je údajně až gelovitá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2013 22:00 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Tak mě potěšilo, že jsem přede dvěma dny zaplatil poslední splátku leasingu na auto- a před dvěma hodinami do mě zezadu nakouřilo 2,5 tunový SUV :twisted:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]