Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 23:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pomoc s nefungujícím subwooferem u 5.1 soustavy.
PříspěvekNapsal: 12 bře 2013 19:48 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Zdravím,

doufám, že pokládám svoji otázku na správné místo, takže k věci. Mám 5.1 soustavu k PC od Creative Labs, je to model GigaWorks G500. Jedná se o dražší sestavu, ale je to stále PC Repro, takže řídící jednotka je v subwooferu a připojuje se přes 3 Jacky.

Nedávno mi ale přestal fungovat úplně zvuk a zvažuji opravu. Nejsem si, ale jist jestli je možná nebo ne, tak než někam budu volat (beru i tipy kam) tak se chci zeptat na nějakém fóru.

Problém tedy je, že z nenadání soustava přestala vydávat zvuk přes repro úplně, ani šum, prostě mrtvé. Napájení je ale v pořádku, pojistka taky a ledky svítí. Taky dálkové ovládání funguje správně (obsahuje jack pro sluchátka a skrze ten zvuk jde). Otevřel jsem i subwoofer, zkontroloval desku s elektronikou a nevypadá nic poškozeně aspoň na oko.
V subwooferu jsou, ale na desce 3 větší čipy, na kterých je heatsink a ty normálně hřejí jako menší topení. Od incidentu tyto 3 čipy nevydávají žádné teplo. Moje teorie je, že něco muselo zřejmě přerušit dodávku proudu či dat do těch čipů, jinak by zcela jistě vydávaly teplo. Takže když nefungují čipy, nepůjde zřejmě ani zvuk skrze Cinche na vývodech ze Subwooferu.

Máte na to nějaký názor, je to na první dojem opravitelné, nebo to tipujete na ztracený případ? Popřípadě kde takovou věc opravit. Je to sice PC Repro, ale celkem na svou kategorii kvalitní a nerad bych ho vyhazoval.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Pomoc s nefungujícím subwooferem u 5.1 soustavy.
PříspěvekNapsal: 19 bře 2013 19:20 

Kraj: SR - Prešovský
To že čipy nefungujú môže byť tým že niesu zaťažené alebo tým že sú odpálené... To by vysvetľovalo aj to že nepočuť ani šum... To či sa prerušil niekde kontakt skús premerať multimetrom. Možno aj zistíš čo je odpálené :)

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]