|
Zdravím,
doufám, že pokládám svoji otázku na správné místo, takže k věci. Mám 5.1 soustavu k PC od Creative Labs, je to model GigaWorks G500. Jedná se o dražší sestavu, ale je to stále PC Repro, takže řídící jednotka je v subwooferu a připojuje se přes 3 Jacky.
Nedávno mi ale přestal fungovat úplně zvuk a zvažuji opravu. Nejsem si, ale jist jestli je možná nebo ne, tak než někam budu volat (beru i tipy kam) tak se chci zeptat na nějakém fóru.
Problém tedy je, že z nenadání soustava přestala vydávat zvuk přes repro úplně, ani šum, prostě mrtvé. Napájení je ale v pořádku, pojistka taky a ledky svítí. Taky dálkové ovládání funguje správně (obsahuje jack pro sluchátka a skrze ten zvuk jde). Otevřel jsem i subwoofer, zkontroloval desku s elektronikou a nevypadá nic poškozeně aspoň na oko. V subwooferu jsou, ale na desce 3 větší čipy, na kterých je heatsink a ty normálně hřejí jako menší topení. Od incidentu tyto 3 čipy nevydávají žádné teplo. Moje teorie je, že něco muselo zřejmě přerušit dodávku proudu či dat do těch čipů, jinak by zcela jistě vydávaly teplo. Takže když nefungují čipy, nepůjde zřejmě ani zvuk skrze Cinche na vývodech ze Subwooferu.
Máte na to nějaký názor, je to na první dojem opravitelné, nebo to tipujete na ztracený případ? Popřípadě kde takovou věc opravit. Je to sice PC Repro, ale celkem na svou kategorii kvalitní a nerad bych ho vyhazoval.
|