Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bedny??
PříspěvekNapsal: 23 led 2013 23:27 

Kraj: ČR - Středočeský
Milí přátelé. Dostal jsem se do stadia, kdy už nechci nic vylepšovat, co se týká zdrojů zvuku.
Rád bych to zakončil cenově přijatelnými bednami.
Mám cukání si koupit Tannoy Mercury V4. Ale můj dotaz směřuje jinam.
Co si myslíte o takovýchto bednách: http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=8 ... =19&catg=1
Ve srovnání se vším možným, co se tady diskutuje a vyrábí z produkce staré Tesly?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Bedny??
PříspěvekNapsal: 23 led 2013 23:42 
Řádný člen

Kraj:
Za mě nic moc. Sice to spadá k tomu lepšímu co z TVM vylezlo v rámci sériové výroby reprobeden, ale jsem přesvědčen že se z Tesly/TVM dají postavit podstatně kvalitnější bedny. Bohužel ne v rámci sériové výroby ale už se na to musí jít samostatně.

Je to docela smutné protože snad každá firma na světě, pokud se nezabývá výrobou odpadu, vyrobí vždy nějaký model - vlajkovou loď - do kterého vloží to nejlepší co má a co umí. Prostě aby předvedli že na to mají bez ohledu na to že se tohoto modelu zas tak moc neprodá. Ale to je jim jedno, je to pro ně reklama a hlavní těžiště obživy je někde jinde. TVM se pokud vím nikdy o nic takového nepokusilo a tak všechny jejich soustavy byly jen kompromisní. Nechci říkat ojebové, to ne protože na to jsou experti jiní, ale kompromis to prostě je.

Ale zkus si to zajít poslechnout, třeba ti to bude vyhovovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 led 2013 23:46 

Je mi jasné, že jde o porovnání továrního, a za ty peníze možná těžko shánět něco dobrého, ale podle mě oboje dost ŠPATNÝ. Za ty peníze se měli vykašlat na extravaganci a designové aspekty, a osadit to nějak kulturně. dvě ARN 226-07 v prakticky jakémkoli bassreflexu, natož v malém, považuju za průšvih. Tannoy přesně nevím jak je osazený a vyrobený, ale čuju nějaké zlo.
Těžko přetěžko ale navrhovat něco lepšího.

//Thaletova slova můžu jen potvrdit...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 led 2013 16:17 

Tak dejme tomu, třípásmové reprobedny s ARN 664 a ARV161 a ??? podle AR s výhybkou 12/12/18 db by měly jak vysokou míru vašeho hodnocení ve srovnání s moderními výrobky?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 led 2013 17:00 
Řádný člen

Kraj:
Něco jsem na tohle téma sepsal.

http://www.repromania.net/teorie/uvaha- ... -tesla.php

Na basy si můžeš vybrat co chceš, například dva kusy ARN6618/6608/668, ideálně potuněných druhým magnetem (což by ovšem vylučovalo verze v plastu). Kdyby se na to odladila nová výhybka myslím že by to hrálo velmi slušně. S Teslou se dá jít kvalitativně ještě dál, ale to už je drobátko složitější, objemy rostou a do toho by se moc lidem nechtělo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 led 2013 16:55 

Thales: Naprosto jedinečný článek. Už to chápu. To ovšem pro mne znamená si bedny koupit.
Znamená to tedy, že ve slušných dvoupásmových bednách musí (?) být výtečné reproduktory, aby se za to výrobce nemusel stydět. Tedy moderní reproduktory musí zvládat všechny neduhy, které jsi popsal a tím je dána jejich cena? Totiž dosud jsem nedovedl pochopit, jak může bedna stát 10 000 Kč: Vždyť jsou tam jen dva(tři) repráky, trochu dřeva a vzduch. Nebo je vývoj a ladění bedny tak dobře zaplacené?

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]