Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Poměřování šulínků v13.6
PříspěvekNapsal: 03 led 2013 22:53 
Řádný člen

Kraj:
Když ty nečteš mě proč bych měl číst já tebe? Jsi jak malé děcko.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 led 2013 23:17 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Marceli, fakt to trochu přeháníš s tou arogancí.
A opravdu si myslíš, že Sony X-Plod s membránou o hmotnosti 400g a Qt=2 naekvalizuješ tak, aby hrála kopák stejně jako stejně velký PA-čko s membránou o hmotnosti 30g a Qt=0,25? Pokud tvrdíš že ano, pak Ti přeji mnoho štěstí...
A klidně to můžeš u obou na vrchu od 300Hz uřezat strmým filtrem.
Je sice pravda, že repráky se stejnou impulzkou, budou mít stejnou frekvenčku a repráky se stejnou frekvenčkou budou mít stejnou impulzku a tudíž budou hrát stejně...ale tohoto stavu v praxi nedocílíš normálním způsobem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 07:27 

ThelastUnicorn:
Teorie je hezká věc. Až mu do membrány kopne odražená vlna ozvučnice, zaflexuje hodně špatná a špatně slepená membrána, zaklepe špatně tvarovaný přívod, jsem zvědavej, jak tohle bude vyhodnocovat. Jak bude hrát jeden a ten samej reproduktor, když bude jednou v uzavřence a podruhé v bassreflexu laděném třeba na hnusných 120Hz, když se impulska nakroutí tak aby to obojí vypadalo stejně… Vždyť jen stačí změnit polohu bassreflexu, impedančka a impulska zůstanou, a výsledek bude úplně jiný. Tady nepomůže nic. Snad jen kříž a česnek.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 10:48 

Kraj: ČR - Středočeský
Berko, nechápu jen, kde bereš drzost psát tu tímhle tónem v situaci, kdy zjevně nechápeš ani základní věci, a k tomu ostatní poučovat o tom, jak tu porušují pravidla.

Můj první příspěvek reagoval na první příspěvek godze ohledně porovnání prvních pár milisekund dvou impulzních charakteristik. Nic víc k tomu nebylo potřeba dodávat a pokud tomu někdo neporozuměl, je chyba na jeho straně. Je neuvěřitelný, jakýma blábolama to zas dokážete rozmělnit a odvést úplně někam jinam. Jste k politování, jestli to nevíte, a nechápu, jak tu může LuKyss trpět takovýhle individua coby moderátory.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 12:08 
Řádný člen

Kraj:
Tak mi vysvětli proč se zabýváš takovými individui? Tak si sbal fidlátka a táhni k čertu. My tě tu máme také rádi ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 12:18 

Proč? Protože nepřestáváte psát ty vaše nebetyčný píčoviny na moji adresu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 12:40 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Proč mi to děláte :?:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 13:20 

Napsal jsem zde, tedy původně ve vlákně k Totemům, naprosto věcný a nezaujatý příspěvek, to je tento, v reakci na godzův obrázek a jeho zcestný výklad, při nejlepší vůli to v klidu uvést na pravou míru, dokonce jsem si dal i tu práci s obrázky. Má-li k tomu někdo jakoukoliv věcnou připomínku, sem s ní. Pokud jsem na něco zapomněl nebo to jde vysvětlit lépe, budu jen rád, když to někdo doplní nebo podá jinou formou, nejsem neomylný, nebo to třeba neumím tak dobře vysvětlit. Jsou to ale naprosto základní věci, o kterých jako takových prostě nelze diskutovat, stejně jako tu s nikým nemá smysl podobně debatovat např. o Ohmově zákonu. Pokud vám bude někdo tvrdit, že napětí je součet odporu a proudu, a přitom se vás dokola snažit sebevědomě poučovat, jak funguje tranzistor (samozřejmě blbě), co s takovým člověkem, když odkaz na základní učebnice nepomáhá? :|

To, co k tomu napsal ransom, bylo bohužel mimo mísu a vesměs špatně (nezlobím se, prostě v tom není zběhlý a jeho pohled na věc je čistě intuitivní, což může svádět k mylným představám - taky jsem mu doporučil, ať se na to ještě podívá nebo aspoň zamyslí). To, že se toho hned chytnou takoví, jako Thales, a začnou vytahovat všechno možný a nesouvisející, co jim ovšem intuitivně připadá náramně relevantní, už je bohužel tak.

Opět jsem se jen přesvědčil, že snažit se tu cokoliv vysvětlit, je jen obrovská ztráta času. Snad už opravdu naposled, ale někdy je opravdu těžký se udržet, když člověk vidí, jaký kraviny by se tu měly nechat ležet jen tak, navíc ve vlákně o bednách, který jsem dělal. To, že se to přesunulo sem a nazvalo tak, jako se to nazvalo, je jen další libovůle Berkova (aneb dejte blbci funkci).

- A pokud někdo stále nechápe, že na těch godzových impulskách není nic, jako doznívání na basech, vůbec vidět (a že perioda rezonance odpovídá její frekvenci, když už jsme u toho), doporučuju ještě jednou pořádně pročíst to, co jsem k tomu napsal. Impulsní charakteristika je odezva systému na signál, ve kterém jsou zastoupeny všechny frekvence stejně. Doznívání na basech na ní typicky vidět vůbec není, pokud je nefiltrovaná, jako to ukazoval godz, jelikož to tam má z principu velmi malou amplitudu (mj.). To, co tam vidíte, jsou vesměs jiné věci, odpovídající mnohem vyšším frekvencím (u odezvy celé bedny tam na první pohled vidíte prakticky jen vejšky, snad něco málo na středech). Proto se taky s impulzní odezvou běžně přímo nepracuje a převádí se na frekvenční cháru, která sice obsahuje tu samou informaci, ale kde je to pro člověka všechno vidět daleko lépe. Zkrátka myslí-li si někdo, že z impulsky něco zásadního vykouká, tak nevykouká, a už vůbec ne chování na basech, jak si to zřejmě představují přinejmenším godz s ransomem. Ale to už jsem opravdu všechno psal.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 19:09 

Protože musím, je to moje práce, nikoli samo-zlovůle. Píše mi dost lidí, každý chce situaci řešit naprosto protichůdně, něco tedy udělám, a nespokojená půlka samozřejmě není spokojena. Veskutečnosti i Ty jsi učinil ten požadavek - "Baví-li vás to, prosím, ale pokračujte si v tom někde jinde" a ještě se tomu divíš a máš tu drzost za provedenou práci někomu nadávat. Problém je ten, že ty jediný jdeš i pro sprostá slova a urážky, což je poněkud podstatnější záležitost, než fakta samotná. Všichni máme právo se mýlit a Ty to máš povinnost respektovat. Odsouhlasil jsi to při registraci do fora, tak to prosím dodržuj. Vytrvalé nedodržování pravidel fora se obvykle řeší banem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 20:41 

Petr Berka píše:
Veskutečnosti i Ty jsi učinil ten požadavek - "Baví-li vás to, prosím, ale pokračujte si v tom někde jinde" a ještě se tomu divíš a máš tu drzost za provedenou práci někomu nadávat.

Čili ty nerozumíš ani slovu "pokračovat". Ale zrovna tohle je něco, co mě může z toho všeho vadit zdaleka nejmíň.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 20:57 
Řádný člen

Kraj:
Hlavně že ty tomu rozumíš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 21:05 

Uvědomuješ si, že se tu tímhle účastníš poměřování šulínků, jak to byl donucen přesunout a nazvat ten chudák Berka?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 21:39 

Kraj: ČR - Pardubický
ja ho mam v klidu 11cm,po precteni teto diskuze se mi lehce smrsknul...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 21:39 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
ach jo, vím že jsem dost mladý a nezkušený na mísení se do debaty ale nemohu to tu nevytknout a příjde mi to dost ponižující pro tento web nazvat dred "poměřování šulínků" a ještě víc to jakým stylem si tu "vyměňujete názory" tato debata opravdu může skončit BANem někoho z nás protože tak jen se budete hájit sami sebe druzí vám to budou vyvracet a furt dokola já být váma tak prostě toto řeším přes SZ. vím že bych tu do toho zasahovat asi neměl, ale mi to prostě nedalo.

LIDI, MOUDŘEJŠÍ USTOUPÍ tím nechci rospoutat další hádku o tom kdo je tu chytřejší a kdo je ale to snad pochopíte ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2013 23:27 

Venouši, nejen s Thaletem jsme se tu dost tvrdě několikrát neshodli, ale všechno funguje dál, protože zůstaneme slušní, a prostě si své názory necháme. Od toho to forum je, aby lidé argumentovali, někdy vtipně, jindy příliš přímo a ofenzivně. Ale nikdy jsme se nesnížili ke sprostým prázdným nadávkám, navíc na několik členů najednou. Když se přijde na to, že jsem pako, budiž. To mě ale jako zaměstnance repromanie nezbavuje základních odborně nefaktických povinností. :idea:

kudlibabka: Ano, stydím se také, je to hrozné. Jediné co člověk může udělat je, opustit ten marast a neúčastnit se. To samozřejmě nemyslím na Tebe, to je obecné. Lepší někde dělat věci pro DOBRO, než jinde opačně a litovat toho.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 led 2013 01:13 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
no... Nechám to na vás.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]