Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 23:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jakou zvolit ozvučnici pro B&C 18PS76
PříspěvekNapsal: 26 úno 2012 16:10 

500kW auto nekoupíš manželce na nákupy, ani kdyby bylo levnější než 50kW.....

Podobné to sice je, podobná je i cena, podobná je velikost a barva, to máš jako u aut. Stejně si ale z nějakého důvodu koupíš přesně to ono jedno auto, a není jedno, že jiné je podobné. Jsou tam dost velké rozdíly na to, aby podobost nestačila. Ano, lepší aparát stojí o kousek víc, a třeba o dost víc úsilí. To je přirozený. Pokud se tedy ještě na něco ptáš, je to asi proto, že tě ještě zajímají další možnosti. Ten červíček nedá jenom to tak odfláknout, obzvláště když to děláš pro sebe :-). Musí to hrát pěkně, a pokud to nemá bejt nějaký utrpení jednou za měsíc, setsakramensky bych se snažil, aby se mi ten zvuk líbil.
Jak jsem psal, za stejnou cenu a jednoduchost už nic lepšího asi nevymyslíme.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 úno 2012 16:58 

Kraj: ČR - Ústecký
Je mi jasný že se jedná spíš o jednoduší bednu, která ale splňuje ten kompromis, že v jednom budu mít jak "subwoofer" tak i satelit. Sám nevím co od toho čekat, Měl jsem vždy možnost slyšet jen bedny typu Omnitronic za 3000,- tak doufám že sestavenim těchto repro se uroveň kvailty reprodukovaného zvuku o dost zvedne. Když těch 3500,- dám pouze za basák. Jak jsem psal, nemusí se jednat o high-end, ale slušný poslech si taky nenechám ujít. Myslím že ale tato bedna by mohla mé představy splnit ... a líp než Pronomic z činy, by to hrát mělo každopádně ... ne?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 úno 2012 17:18 

To by mohlo...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2012 11:20 
Řádný člen

Kraj: ČR - Vysočina
Připadá mi že tu většine je OT. Mohu malý dotaz? 18PS76 v bedně MT 18 SUB(http://www.repromania.net/projekty-pa/s ... 8pzb46.php) VS BC 18Sub (http://www.repromania.net/projekty-pa/s ... 8pzb46.php) VS EV T18 (viewtopic.php?f=22&t=2861)
požadavky:
Dělení aktivní výhybkou 90-120Hz (nespíš to bude 100Hz max asi 110)
Univerzálnost (multistylová i když asi většinou to bude hrát elektroniku DnB) použití venku i uvnitř
Citlivost (preferuji spíš citlivější bedny abych to nemusel tolik honit zesilovačem)
Klidně oželím nižší basy (já je prostě moc nemusím toť mé ucho) když bude hrát od 45-50Hz budu spokojen
Děkuji za případné odpovědi. Byl jsem už rozhodnut stavět EV T18(stále je favorit), ale teď mě trošku láká MT 18Sub kvůli jednodušší konstrukci, ale stejně mě zajímá jek si tento reproduktor vede v různých bednách...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2012 19:04 

Kraj: SR - Košický
Neviem či je MT18 rozumne ťahať až do 110Hz obvykle to režu tak na 85Hz, eventualne by sa to dalo skorigovať s EQ, no to je ďalší komponent. EV18 ma zošikmenu stenu čo by mohlo umožnit deliť čosi vyššie, možno tych 100Hz by to znieslo. BC18 je klasický basreflex to ide deliť pomerne vysoko, no citlivosť bude mať čosi nižšiu, v reale MT18 dokáže pruidať nejake 2dB oproti BR, u toho EV tom bude asi podobne...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2012 19:37 

Kraj: ČR - Středočeský
MT18SUB potřebuje dělit tak max 80Hz L-R 24db/okt, jinak dost bučí. oproti bassreflexu má určitě víc než o 2dB, záleží také na osazení. Porovnávali jsme s kolegou MT18SUB/X s mým bassreflex SBR1080, na pocitově stejnou hlasitost stačilo na br přidat 2dB, SBR1080 hraje víc dolů a to potom ta bedna pocitově hraje víc. SBR1080 dává 99dB/1W, MT18SUB cca od 60Hz opravdu jede na nějakých 102-103dB.
Co se týká 18PS76, tak z těch 3 zmíněných beden, ten SUB18 určitě ne, to je nevhodná bedna pro tenhle reprák, potřeboval by spíš tak 150 litrů a ladění tak 40-42Hz.
T18 je laděná vysoko, takže se dá předpokládat, že bude ze všech těch zmíněných beden bude hrát nejvíc. Nicméně osobně si myslím, že na D'n'B by to chtělo bednu i reprák, která bude umět hrát pěkně odspoda.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2012 20:08 
Řádný člen

Kraj: ČR - Vysočina
Děkuji za odpovědi. Bude EV T18.
Martin S. píše:
... Nicméně osobně si myslím, že na D'n'B by to chtělo bednu i reprák, která bude umět hrát pěkně odspoda.

Celý můj apec je (bude) takový cenový a jiný kompromis a proto jsem se rozhodl oželet nízké basy(já je nevyžaduji, ale jinak bych je kvůli jiným vyžadoval). Můžete mi věřit, že i tak to bude jako sednout z trabanta do mercedesu. :)

Edit: Odebrán zbytečný dotaz, už byl zodpovězen výše.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]