Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 122 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: rada ohledně reproduktoru
PříspěvekNapsal: 07 dub 2012 07:25 

Kraj: ČR - Středočeský
Ptal jsem se, jakým způsobem jsi to ekvalizoval. Dozvěděli jsme se jen, co jsi měl k dispozici, a že výsledek "byl naprd, protože by se to tak použít v reálu nedalo - myšleno ve třípásmu" a cosi o nějakém subu, což s tím vůbec nesouvisí. Nezlob se na mě, ale z toho není vůbec jasné, jak jsi to dělal a jestli se to vůbec povedlo. Nesváděj to na mé nepochopení - co jsi zase napsal, neříká vůbec nic, jsou to jen tvoje tradiční povídačky okolo. Že sis k tomu flashnul zvukovku je hezký, ale to jsi mohl vynechat a místo toho napsat, jakým způsobem jsi to dělal a jestli se teda ekvalizace povedla ve smyslu mnou popsaného pokusu.

Já ti na to samozřejmě kašlu úplně stejně, tohle je debata jak s hotentotem. A jestli dovolíš, já se na tohle ptal asi o dvě strany dřív.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: rada ohledně reproduktoru
PříspěvekNapsal: 07 dub 2012 16:17 
Řádný člen

Kraj:
Tak úplně polopaticky - v tom případě se srovnání povedlo (netvrdím že na desetinu dB ale v rámci možností to stejné bylo) avšak nerozpoznatelný poslechový výsledek tam nebyl. O subu jsem mluvil proto, že u subu si mohu dovolit vymýšlet takové různé opičárny s ekvalizací kdežto u normálního třípásma ne. Proto jsem psal že takovýto způsob ekvalizace je pro třípásmo na prd. To ovšem neznamená že když už jsem to měl srovnané tak že jsem to nezkusil pustit výše z čistě pokusných důvodů. Kdybych toto neudělal vůbec bych se tady o tom nezmiňoval. Proto tvá poznámka o irelevanci subu je mimo.

Ve druhém případě jsem shody nedosáhl a ani jsem se o to nesnažil. To jsem naopak zkoumal možnosti použití 15" PA basáku ve třípásmu. Hrál jsem si s ním tak aby to hrálo slušně aniž bych ho znásilňoval nějakou nenormální ekvalizací. Tím pádem jsem ho nenutil chodit tak hluboko ale přesto to bylo dost a rovně šel také - žádný hrb na 100Hz nebo něco takového, což je asi to co máš celou dobu na mysli. Neříkám že to bylo bez chyby (byl to pokus - ne projekt dotažený do konce) ale poslechově to bylo příjemné a žádný pocit "lenosti" (jak ty to slovo asi musíš nenávidět?!) tam nebyl. Spíš jsem narazil na jiné problémy ale to se netýká tohoto tématu.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 122 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]