Zdravím vás kolegové zvukaři,dj-ové a další příznivci a fandové zvukové techniky.Pomalu přemýšlím,kam se s aparátem pohnout dále a chtěl bych se tímto na vás obrátit a požádat vás o vaše názory.Už nějaký ten pátek zvučím různé,vesměs vesnické akce do 500-600 lidí,většinou bigbíty,ale dostanu se sem tam i k jazzu,swingu,funky,country dokonce i dechovce atd,prostě taková všehochuť.Nechci s vámi řešit mix,podiovku,mikrofony atd,tohle všechno mám vyřešené a nehodlám nic měnit

Problém se týká pouze hlavního PA a to víceméně jen basové části.V současné době mám na předek 3-pásmo,osazené 8PL21 na D7065 a DE400 na HF94,dole mám zatím přemotanou ARM9408,ale ta půjde doufám v brzké době pryč a nahradí jí bud MB15H401 nebo jeho neodymová verze.Jsem s touhle bednou za tu cenu max. spokojen a měnit jí nebdu,hraje to pro mě dost a pěkně.Co ale měnit chci jsou basovky.Mám 4ks Kv2 ES 1.5 osazené RCF LF15G401 a na větší akce si půjčuji další 4ks s Kappou 15LF.Ono to většinou stačí,ale charakter zvuku není takový,jako bych si přál.Nejdříve jsem chtěl postavit 4ks MT18Sub,ale potom co jsem je slyšel a slýchávám,tak jsem od toho upustil,hrajou na moje ucho moc tvrdě a zdálo se mi,že poměrně dost hučí.Chtěl bych něco,co zahraje podstatně níž a měkčeji,nebráním se i koncepcím 2x15" či 2x18".Přemýšlel sem i nad 2x21",ale to už je opravdu bedna jak kráva,takže tuhle bych vyřadil.Co se týká zesilovačů,tak mám na basy k dispozici 3ks Lexonů 2000XL,do můstku to dává 2,5kW do 4 ohm a zatím nebyl problém,takže tyhle bych si nechal,prípadně není problém ještě jeden či dva přikoupit.Budu rád za každý váš názor.Tohle rozšiřování nebude do měsíce,je to plán na příští rok až dva,ale bedny bych si rád postavil už teď,abych do nich pak už jenom cpal repráky.Ještě bych jen doplnil,že mám nabídku od člena fora na 6ks X-1 osazených LF18G401 a to si myslím,že by bylo už asi slušné,nicméně budu rád,když se i k tomuhle vyjádříte.

Předem díky za váš čas a rady.