Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 22:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Názory na ozvučnici tzv.rovinnou desku
PříspěvekNapsal: 21 srp 2011 21:21 

Kraj: ČR - Pardubický
neco pro ispiraci
http://www.troelsgravesen.dk/OBL11.htm

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 01:41 
Řádný člen

Kraj:
Proč chodit daleko? I v českých luzích a hájích umíme pěkné věci ;)

http://www.mirulu.borec.cz/OB_Jarda/jarda.htm

Slyšel jsem a hrálo to pěkně, jen já bych tam nechal malý (!) hrbík na basech, myslím že by to bylo o něco příjemnější než ve výsledném ladění a značná směrovost toho velkého pásku. Jinak to hrálo velmi pěkně a od třípásma tohoto ražení asi nelze víc čekat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 srp 2011 08:27 

Kraj: ČR - Středočeský
Troufám si odhadnout, že s tou koaxiální Beymou to bude hrát líp.
Přesto je obojí z hlediska implementace dipólu ne zrovna ideální.

Pokud jde o Gravesena, stejně tak si myslím, že ty dvě 15" STX v uspořádání "R909" zahrajou líp, než jedna DL 2515, byť v metr široké desce a pro zbytek pásma omezující ozvučnici (ví dobře, proč tam neukazuje podrobnější měření).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 srp 2011 14:10 
Řádný člen

Kraj:
Záleží čemu budeme říkat lépe. Ty Beyma by vyzařovala určitě rovnoměrněji do vyšších kmitočtů ale celkově se mi ten reprák moc do této koncepce nelíbí. Navíc mi vadí to že akustické přizpůsobení výškáče místo klasické horny/WG tvoří ta pohyblivá membrána. Nemám toto řešení rád ale připouštím že za jistých okolností to může být menší zlo. Vše má své pro a proti. Tak velký pásek je nízko dělený a omezuje tedy vyzaování dopředu ale pamatuju si že se u toho projektu co jsem linkoval diskutovalo o dalším vývoji a byly tam připravené držáky pro umístění dalšího pásku umístěného vzadu. Mám moc rád zvuk páskových reproduktorů, jen ta směrovost, ta mi tam vadila opravdu dost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 srp 2011 17:15 

Kraj: ČR - Středočeský
Lépe znamená být systematicky lépe hodnocený ve slepém testu, kdy se sejde 20 lidí a aniž by věděli, co hodnotí, oznámkují to, co slyší. Jelikož to se nedozvíme, dokud to někdo nepostaví a test nezorganizuje, tak nemá dál moc smysl o tom debatovat 8-)

Pokud jde o pohyb membrány střeďáku, tak při SPL 110dB/1m a filtru 12dB/okt na 250Hz vychází maximální výchylka do +-1mm. Mimochodem odpovídá to 28Vrms. Při 5V (95dB/1m) to je +-0.15mm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 srp 2011 04:27 
Řádný člen

Kraj:
Tím lépe jsem myslel to že nic není zadarmo - vždy je něco za něco. Pokud se nepodaří vybrat VÝRAZNĚ lepší reproduktor (a to u velkého třípásma zas až tak moc nejde) tak zlepšení jednoho parametru vždy znamená zhoršení jiného. Zlepšení obou (a více) parametrů znamená obvykle radikální změnu konstrukce (přidání pásma). Pokud ale máme danou jasně základní koncepci projektu a z toho vyplývající nedostatky pak je otázka co komu víc vadí. Někomu víc vadí jedna vlastnost a někomu zase jiná. Cílem je tedy najít pro konkrétního člověka co nejméně individuálně nasírací kombinaci. Jedno univerzální lepší u finančně omezených projektů neexistuje. Alespoň tak se na to dívám já.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]