Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 01:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ozvučnica pre Tesla ARM 9408
PříspěvekNapsal: 07 bře 2011 14:49 

Kraj: SR - Prešovský
Zdravim. Potreboval by som poradiť pri stavbe ozvučnice pre repro Tesla ARM 9408.
Mam 4 ks ARM 9408 a chcel by som to napojiť na Gitarový koncový zosilovač ENGL 2x50 poweramp.
Moja predstava je dve kusy bedne po 2 ks ARM 9408. Mam v tom totálny hokej, akým sposobom vypočítať vhodný objem ozvučnice. Skúste poradiť čo mám s tým robiť, prípadne či to je vhodné repro pre ten koncák. Prípadne aká by mala byť ozvučnica (zatvorená,otvorená). Použitie pre gitaru.
Vďaka za pomoc.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Ozvučnica pre Tesla ARM 9408
PříspěvekNapsal: 07 bře 2011 16:57 

Kraj: SR - Košický
Pri ARM 9408 sa mi javí zvuk lepši pri otvorenej ozvučnici, príp. polootvorenej - Aspon podla mojho pokusu kedy som urobil zadnú dosku odnimatelnu. A objem som volil cca 55 L

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 bře 2011 07:22 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Jak velký by měl být otvor při polootevřené ozvučnici...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 bře 2011 09:43 

Ako som písal ja som zvolil objem 55 L a je to ok a je myslím jedno či dáš 50 alebo 62 L. V prípade dvoch reproduktorov tak objem zdvojiť - tj cca 100L. Aspoň podla mňa .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 bře 2011 11:59 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Náš kytarista má jeden a už to docela trhá hlavu. Lituju tvoje spoluhráče, pokud k tomu nemáš jen "slabší" lampové krmení" :lol:

Mereksk - ještě jsem se nedostal k experimentům, ale ten náš kytarák to má zatím v zavřené origo Tesla ozvučnici, která se ke mně dostala z armádního souboru. Zkusim se k tomu časem prokousat a poladit. Tys s tím nějak laboroval?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 bře 2011 12:49 

Len som skúšal polootvorenú vs uzavretú a dokonca som ju mal aj v bassreflexe .
Uzavretá z preglejky hrala fájn no po odmontovaný zadnej steny sa rozohrala trochu viac zvuk mi prišiel trochu plnší takže zostala otvorená .
Bassreflexova bola len taká stará bedna z DTD z objemom cca 80 L a bassreflexom ladením ani neviem ako takže len také malé pokusy no z nich mi najlepšie hrala otvorená Keď som aj upchal bassreflex tak to aj tak hralo zle ale zrejme kvôli materialu DTD pri preglejke bol ten správny zvuk . Na 17 W elektrónkovom zos. z 2xEL84 to už bola fakt sila chcel som to skúsiť napojiť na MESA BOGGIE Mark IV z 4xEL34 no nedostal som sa k tomu.No pri citlivosti ARMka stačí aj 17w zosilnovač.A hlavu to už rúbe dosť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 kvě 2011 20:36 

Kraj: SR - Banskobystrický
Ahoj, tiez som laboroval s ARM9408 na gitaru, povodne som mal postavenu bednu (rozmery podla klasickej marshallovskej 4X12") ale bola osadena starymi slabymi 4 X 10". Potom som zohnal 2 kusy ARM9408 a dva diery zvacsil pre 15" ARM, teda mal som tam osadene 2 X ARM9408 + dva prazdne otvory pre 10" repro. Inak bedna zozadu uzavreta. Vysledny zvuk bedny bol super ale na ARMkach mi vadilo skreslenie vysokych frekvencii zapricinene asi Al vrchlikom. Neskor som ARM predal a zohnal ine ale vsetky to robia tak isto... Teraz mam tu istu bednu ale prednu dosku som vymenil za novu - uzavretu. Vysledny efekt ovela horsi. Chcem este skusit 2 X bassreflex a pripadne bez zadnej steny, ak nebudu dobre vysledky vratim sa k povodnej prvej koncepcii s 10" otvormi vpredu. Jeden ARM je ale poskodeny, drhne v nom cievka tak neviem kedy sa k tomu dostanem, neviete niekto poradit kde sa daju zohnat nahradne kmitacky? Nejaky kontakt na TVM?

Tu bednu som inak krmil 100W lampovym zosikom a je to riadna vrazda dat to naplno :D

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]