Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 19:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ozvučení obýváku - do 10tisíc - zesilovač + 2.0 repro
PříspěvekNapsal: 04 led 2011 00:41 

Kraj: ČR - Ústecký
edit: tak jsem trošku zvedl rozpočet, aby to za něco stálo, teď v době výprodejů by se možná dalo uvažovat i o nějakých akčních modelech zesilovačů i reproduktorů , co by jste doporučili kdybych řešil zboží nové?

nebránim se ale ani bazarovému

Vítám Vás zde všechny, jsem rád že sem narazil na takovéto profi fórum, nyní ale k mému dotazu.

Snažím se ozvučit obývák, chtěl jsem k TV a dvd nějaké repro 2.1 nebo 5.1 ale z toho sešlo, rád bych si dopřál kvalitku s občasným hlasitějším dunivým poslechem...

jako základ bych zvolil zesilovač PIONEER (cena cca 2500kč)
http://aukro.cz/item1392697386_pioneer_ ... 100_w.html
Příloha:
e1cc8b8523004fa4med[1].jpg

případně tento prodejce prodává v ceně 2-5tisíc dalších asi 40 zesilovačů podobných kvalit.

k tomu sloupové repro buď
Reprosoustava -Acustique Quality AQ310 (80w) - 2000kč
Příloha:
8334176[1].jpg

a nebo Tesla ARS 9238 (60w) - 2500kč
Příloha:
1397083282.jpg

takže cena celé sestavy by se měla vyjít do 5tisíc....rád si poslechnu rady a připomínky, jestli vybrat jiný zesilovač, nebo zda jsou Teslacke repro nic moc v teto sestave a mel bych radsi poridit ty Aq, ktere se mi zdaji byt celkem super (take made in cz)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Naposledy upravil speedys4 dne 12 led 2011 04:07, celkově upraveno 2

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Ozvučení obýváku-Zesilovač Pioneer+ sloupové repro Tesla
PříspěvekNapsal: 04 led 2011 01:22 

Kraj: SR - Trenčianský
Presunuté.
Ako lowend to myslím postačí. Možno by bolo lepšie pouvažovať nad zostavou satelity + subwoofer.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2011 12:39 

jen se bojim jak to bude hrat a ktery receiver by byl nejlepsi. Nebo je to v teto cenove relaci jedno? Pro ktere reproduktory bych se mel spise rozhodnout? tesla nebo aq

Pripadne jsem jeste videl u nas v OKAY elektro v akci zesilovac YAMAHA HTR-6230 http://www.abcpuls.cz/?z=571 ale o jeho kvalitach nevim nic, spis tyhle nove zesiky asi nebudou nic moc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2011 13:51 

Kraj: ČR - Středočeský
Já bych naopak zůstal u jednoduché sestavy, tj. bez subu, když není sub vyloženě nutný, tak proč ho tam cpát. Novodobé sestavy subu a satelitů jsou naprosto neposlouchatelné(alespoň v téhle cenovce).
Zlatý slušný stereo bedny, šoupnutý do rohů místnosti a posez na ose je to nejlepší, žádné mizerné suby a ještě mizernější satelity!!! Důsledkem čehož je pak opravdu jen dunění bez středů.
Co se týká toho zesilovače, počkej jestli se nevyjádří Sinclair, ten by k němu mohl něco podstatného vědět.
Jinak ten inzerát je teda děsivej, já osobně bych si od toho člověka nic raději nekoupil. A nevěř tomu, že dnešní zesilovače nejsou kvalitní konstrukce-naopak, konstrukce a jakost součástek jde pořád dopředu(musíš za to ale zaplatit). Jednoduše plno blbábolů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2011 14:00 

jasně, plno blábolů, vykupuje to někde v německu za pakatel, ale hodnocení má dobré, prodává to ve velkém, a lidi to kupují, takže věřím, že kdyby mi to někdo pomohl probrat tak za 2-2500kč seženu slušný kus k těm bednám, které jsem zde zasílal, také to nejsou žádné novoty.... a zatím na tom fakt chci šetřit, ale chci mít kvalitu

nebo snad chcete abych koupil sestavu 5.1k PC logitech z-5500, i když patří mezi nejkvalitnější... z tohoto druhu, stejně si ale myslím že zvuk bude lepší z těch starejch tesel (nebo spíše ty AQ 310)a zesilovače....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2011 16:32 
Řádný člen

Tesly nebrať... Stoja za ho...no.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2011 16:41 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
speedys4: Je pozoruhodné, že každý jeho inzerát je uváděn slovy:
Opravdová rarita zvuku, tento zesilovač je konstrukce z nejlepších let firmy BLEEEBLEEEBLEEE, zvuk je silný , čistý a skutečně neobjevitelný v nových konstrukcích.Pěkně prostorový,přirozeně celé pásmo a stereo, které se nezapomíná !
Taky jsem si chtěl pod dojmem jeho dobrých hodnocení občas něco koupit ale dorazila mě jeho odpověď, že osobní odběr není možný. To je prostě totální nekooperativnost a nekoupím si od něj ani když bude prodávat Nakamichi Dragona za 1.600,- CZK.

Martinekk: Niekto ti hackol nick :D ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2011 17:34 

Problem je ze asi nema vubec adresu v cechach a posila to odnekud ze slovenska, nebo z nemecka, netusim....

Ale ty jeho popisy, jak sou zesilovace bezkonkurencni, skveleho zvuku,atd... jsou divne, ale jak to dela ze ma tak dobre hodnoceni teda....

Na druhou stranu co jako laik poznam kdyz budu kupovat zesilovac na inzerat, jen jestli funguje nebo ne...to uz mam vetsi jistotu na tom aukru.

edit:

jeste jsem nasel zajimavy inzerat
http://elektro.bazos.cz/inzerat/8384594 ... r-cenu.php
ale opet nevim jak moc je tento zesilovac kvalitni, uz jsem ale trosku nad limitem....

a nebo onkyo integra A-8650 - mam nabidku za 3500kč ale ten by měl byt zatím z těch všech nejkvalitnější

případně poslední varianta je nejlepší bych řekl.
SONY STR-DE415 (nevím zda sony patří v tomto mezi ty nejlepší, asi ne) + sloupové repro 100w

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2011 19:13 

No víš ono levnej a zároveň, jak píšeš, fakt kvalitní, neexistuje, buď dáš prostě víc peněz, nebo nedostaneš kvalitu a věř, že se žádnej zázrak konat nikdy nebude. V téhle cenovce se o nějaké slušné kvalitě nedá vůbec mluvit. Ta začíná někde od 10 000, a dál.

Repráky od Tesly jsem nikdy krom testovacího prdítka na zesilovače na nic jinýho nepoužil, nemám k tomu zastaralýmu haraburdí nějak důvěru:), dneska ti každej slušnější zahraniční výrobce vyrobí desetkrát lepší reprák za stejnou cenu. Ale pokud se ti zvuk nějakejch Tesla beden líbí, proč je nevzít.

Jak už jsem psal, žádné sestavy k PC ani domácí kino nebrat, je to to nejhorší co může být. Má to podle mě zvuk jak obecní rozhlas. Jsou to vyhozený prachy.

Poslední inzerát je ještě lepší, než ten první :lol: . Takovej popis vymyslí jenom chabrus na hlavu :lol: :lol: :lol: .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2011 19:20 

Ty inzeraty jsou nektere vazne pro pobaveni....

Takze proste treba ty repro AQ a nejakej obycejnejsi znackovej zesik z tech co jsem uvedl proste hrat nebude? jen jsem chtel dosahnout trosku lepsiho, cistejsiho a vykonejsiho vysledku nez ze sestav 5.1 k PC...ale pokud je nutnost investovat do takove sestavy 20tisíc jako minimum tak radeji nic shanet nebudu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2011 22:20 

No určitě to bude lepší, než sestavy k PC:)

Hrát to samozřejmě bude, ale jen abys měl ponětí o tom, co je opravdová kvalita, tak jsem nastínil tu cenu. Skutečná kvalitní sestava je cenově úplně jinde-20 000 je za zesilovač i s bednama opět někde na hranici.

Jestli zrovna tyhle bedny + tenhle zes. jsou alespoň použitelné, to nevim. Klidně něco takového kup, ale měl by sis to předtim poslechnout.

Osobně bych raději než sestavu za 5tis, nekupoval teď nic, a našetřil na lepší. Ale počkej i na to, co řeknou jiní.....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 led 2011 23:42 

ja to reknu na rovinu, nejsem zadny audiofil zatim, vim ze zacit se nejak musi, ale mam spoustu jinych vydaju jako kazdy, a hudbu posloucham jen kdyz mam naladu....takze ani ne moc casto.

Proto bych zatim vybiral z techto levnejsich rad.... Pokud si pockam, verim ze neco zajimaveho sezenu....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 led 2011 12:00 

Popisy u inzerátů je třeba brát s rezervou a hlavně vědět, co kupujete, popis prodávajícího je k ničemu. Pokud garantuje funkčnost a možnost vrácení, myslím, že má šanci. Sám jsem teď zvědav, beru od něj Denona receiver, mám už CD a dálkáč, tak doufám, že to bude fungovat do kopy. Důležité je sehnat si servisní dokumentaci k prodávanému kousku a mít jasno, co chci. On je jen prodejce a ví toho asi jako blondýna v OKI elektronik.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 led 2011 12:42 

Proto jsem doufal, že založením tohoto tématu mi někdo pomůže vybrat a třeba se i něco o těchto zesilovačích něco dozvím...

Sám ale jako laik moc nevyberu:(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 led 2011 16:34 
Řádný člen

Laminat, píšem o tých ARS9238. Tie ARN661x v malom objeme a s BR hučia, buča... Je to proste des. Nebrať...
Len toľko odomňa.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 led 2011 23:54 

Proč by měli jen hučet? že by se tesle zrovna tato bedna nepovedla?

ps: co říkáte na tuto aukci.... vypadá zajímavě
http://elektro.aukro.cz/item1396645301_ ... _a510.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 led 2011 12:11 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Martinekk: Ach tak, to áno, to súhlasím. Ale na to stačí zrušiť basreflex.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2011 17:04 
Řádný člen

Lenže tie bedne majú furt malý objem, výhybku že by si sa pri pohľade na ňu zblil...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 led 2011 18:11 

co říkáte na tento zesik v akci, výkon docela zajímavej.

http://www.mall.cz/zesilovace/yamaha-ax-397-b
Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 led 2011 09:19 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Já bych se spíše ubíral cestou staršího zesilovače. Ze starších jsem měl například MARANTZ PM200, Kenwood ka55, Rotel rb 981, Yamaha A-CC5.

Nejlepší byl ROTEL, a pak MARANTZ, ty další nestojí za zmínku. Yamaha byla prostě zvukovej průser, to byl lepší už i ten Kenwood. Jsou to vše zesilovače do 3.000kč, krom toho Rotelu, ten byl dražší.

Hledej obecně zesilovače značky NAD, některé mají menší mouchy, ale sinclair ti může poradit po kterém kusu jít. Tam to s cenou bude ale na hraně tvého rozpočtu.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]