Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Plány
PříspěvekNapsal: 01 říj 2010 13:50 

Kraj: ČR - Královéhradecký
ahoj, nemate nekdo prosim planek na MT15SUB? diky moc

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Plány
PříspěvekNapsal: 01 říj 2010 13:59 
Řádný člen

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Máš na mysli..... viewtopic.php?f=22&t=145

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2010 14:22 

Právě že tento sem sehnal, zajímalo by mě jestli je možné uskutečnit MT 18SUB,ale pro 15" reproduktor. Jinak diky za rychlou odpověď. Byly by to dva kusy do posilovny zhruba 200m2.
Nebo by stačila jedna 18"???

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2010 14:27 
Řádný člen

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Já bych řekl, že by to mělo stačit určitě je lepší 2 ks něž 1 ,ale to ti určitě víc poradí LUKYS nebo MARTIN S ti poradili i mi. ;)
Chvíli počkej, určitě ti napíšou nebo jim napiš i ty SZ.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2010 14:28 

Kraj: ČR - Středočeský
Mám odladěný 15" hornflex ve stylu MT18SUB. Nicméně z jistých důvodů žádné plánky zadarmo dávat nebudu. Máš-li zájem napiš mi SZ nebo mejl a dohodneme se.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2010 15:53 

V posilovně není potřeba se nechat zabít zvukem. Jeden kus MT18SUB i Martinův SBF15 musí stačit.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2010 18:23 

Ano jeden by určitě stačil, nicméně dva, vhodně umístěné, rozhodně lépe vykryjí celý prostor.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2010 21:10 

ok díky všem za odpovědi! Jaký reproduktor by ste mě doporučily do toho SBF15?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2010 22:31 

SBF15 je odladěná pro RCF LF15G401. Jedná se o ten můj hornflex, o kterém jsem psal v prvním příspěvku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 říj 2010 16:55 

Martine,myslíš že by se dalo k SBF15 použít i Sub15 (PS100) ? nebo by to dělalo neplechu?A nebo vyměnit v Subu15 repro a dát tam stejné co bude v SBF (pravděpodobně G401 a nebo N401)....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 říj 2010 18:15 

Bude to dělat neplechu i když tam budou stejná repra.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 říj 2010 17:25 

Aha škoda,já jsem myslel že kdyby byly stejné repra,tak to nebude dělat takovou neplechu,spíše třeba Sub15 doplní víc spodní pásmo a SBF pořádnej kopanec,ale to by chtělo asi nějký slušný procesing :-(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 říj 2010 19:08 

Aby to fungovalo musela by každá basovka hrát svoje pásmo. Navíc ten BC SUB15 nehraje zas o tolik níž aby to mělo význam, SUB15 s 15PS76 má f3 40Hz, SBF15 má f3 46Hz. Když už něco pod to, tak něco je B&C 18SW100/115, nebo 21" :twisted:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 říj 2010 20:42 

Nevim co hodláš dělat v posilovně za párty ale na naromální cvičení je to totálně zbytečný. Právě hlasitá hudba byla jedna z věcí, co mě ve fitku vždycky štvaly :twisted:

Martine S, ne že bych chtěl rejpat, ale dost pochybuju, že máš koupený simulační software ve kterém jsi tu bednu odsimuloval tak je dost nefér chtít za tvůj plánek peníze. Nebo se mýlim?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 říj 2010 21:34 

Proč by nemohl mít freeware? Proč by nemohl vyrábět bednu bez takové části podpory, jako je poskytnutí výsledků simulace a měření? Dělá to tak plno lidí. A proč by měl poskytovat plánek zadarmo, když na jeho výtvoru vyváří někdo cizí? Opravdu nejsme žádná charita, a (už) ani tak hloupí, abychom nechali za desítky hodin našeho úsilí vydělávat někoho jiného.

Takže bych řekl, že se mýlíš v tom, že je to nefér. Půlka lidí to totiž umí akorát zneužít, a to tě pak otráví něco dělat "pro lidi". Opakovaně jsem docela nepokrytě psal, že tu od členů fora požadujem satisfakci za naší snahu. Počínaje dodržováním slušnosti a zjednodušování práce těm co pomáhají tazatelům, a to dost důrazně a aktivně, a nezastavíme se ani nad zhodnocením něčeho, co tu hodnotu má. Lidé to opravdu kupují (I když zatím jen jako hotový produkt). Zájem o plánek svědčí o tom, že ten výrobek smysl má, a také o tom, že lidé nejsou dobrovolně ochotni odevzdat nějakou odměnu autorovi za slušnou práci. Komunismus už ale dávno skončil. Všecko není všech. Není to totiž fér.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 říj 2010 22:03 

Ondro, mýlíš se a dost, Petr toho napsal až dost, takže netřeba dále rozebírat. Jinak pokud vím tak Hornresp je freeware.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 říj 2010 23:37 

Samozřejmě. Pokud je hornresp určen zdarma i pro komerční použití, tak nic proti. Schválně si přečtu licenční ujednání ;)
Právě proto Petře, že za vývoj nějakého simulátoru je obrovská hromada práce, a ti co to stahují a používají pro tvorbu vlastního výdělku, aniž by za to zaplatili vývojářům, jsou pěkný svině co hrajou nefér hru.
Tak jako Martin chce zaplatit za svoji práci, tak i jim musíme dobře zaplatit za jejich práci-soft.
Že bedny dneska vyrábí,"navrhuje" kdejakej kokot s ukradeným softem je jen důkaz toho co jsi napsal-jen málokdo je ochoten zaplatit pokud vyloženě nemusí.

A povězme si narovinu: bez jejich softu by většina(99,9%) z nás byla úplně v pytli a žádný bedny by jsme nebyli schopni ani náhodou odladit. Tak buďme dopr...soudní.
Je jasný že Martin na tom strávil hodně času, ale jak píšu, bez toho softu by s tim ani nehnul, takže prachy vydělá jen díky tomu softu, jeho práce je jen přidaná hodnota.
To bych pak mohl podle té tvé teorie říct, že krádeži jsem taky musel věnovat svůj čas a práci, takže na zisk mam plný právo. Plno lidí krade a zabíjí-tak proč bych to nedělal taky... :?:

Navíc měření bedny není žádné poskytnutí nějaké podpory navíc, ale základní věc bez které to jaksi vůbec nejde prodat. Auto může bejt sebehezčí ale bez údaji o výkonu je neprodejný.

Právě díky různejm krádežím apod. jsou skuteční odborníci a autoři spíš charitativní pracovníci kteří mají ze svého nápadu zisk mnohdy mnohem menší než vychcanej zlodějíček, co to dokáže jen líp prodat.

Mam těhle vychcaností plný zuby a nehodlám jen tiše přihlížet, jak to ostatně dělá PLNO LIDÍ.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2010 00:52 

Jestli vůbec nějaké licenční ujednání najdeš, protože se o tom nikde v programu ani na stránkách autora nepíše.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 říj 2010 06:34 

To je freeware. Oni za to zaplatit nějak "aktivně" nechtějí. Martin není freeware, chce za svou práci nějakou "odplatu". (mimojiné kupoval cajky za těžký prachy, ne že si všecko ukradl, zběžně jsem si všimnul třeba dayton WT3, platí ze svou práci daně státu). Programátor má počítač, kterej by beztak doma měl, a freewarové vývojové programovací prostředí, takže ten do toho nemusel dát vůbec nic. A když pak připočtem nářadí a materiál na postavení prototypu bedny a změření, protože z té simulace to je stejně jenom nástřel, zahučel tam už za dvacet litrů, tak jaké pak neplatí??? Až Hornresp zpoplatněj, tak to bude prostě další tisícovka k zaplacení.

S tou neschopností pracovat bez SW taky nemáš pravdu. Vzorečky jsou normálně online free ke stažení. Jen je to víc práce, a musel bys to vynášet na papír do grafu, ale není to vysloveně problém. Zbytek se doměří na hotovém prototypu bedny.

Parametry beden jsou takové "spekulační". Když se podívám na ClassA nebo MT18SUB z papírů a porovnám se simulací, je to nebe a dudy. Nejsou tolik podstatné Tyto parametry ale Martin samozřejmě zveřejní. Zajímalo by mě, kdo zveřejňuje plány svých beden. Krom MT18SUB (nepočítám stavebnice megatonu, ty jsou též free, nikdo za to platit nechce) a beymy coby zdejšího "odpadlíka" to nedělá nikdo významnej. Jsou mi to ale hajzlové... :-)
Mogale za to už ve víc kusech chce peníze... Ostatní ani nedají ty plánky.

Myslím tedy, že máš plné zuby něčeho trošku jiného. Nemáš ponětí, jak to u sebe udělat, aby ti tvoje práce neutíkala pod prsty, a nekradli ti jí ostatní. V jiném tématu o tom diskutujem. Musíš ten problém řešit u zdroje, a to je u sebe samotného. Pak už nebudeš nespokojený, protože za svou práci dostaneš kupodivu i nějakou odměnu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 říj 2010 11:02 

Ok, když je to zadara, tak nic proti nemám ;) .
To se mýlíš, já vim jak udělat to aby mi moje práce neutíkla pod prsty. Máš pravdu ale v tom, že mám problém s tím, že pokud já chci začít dělat nějaký business, tak to musim dělat se všim všudy-oficiálně, mít legálně všechen soft, správně platit daně, všechno kolem zařídit-papíry, úřady atd atd. Na to ale teď v průběhu studia nemám absolutně čas a ani základní kapitál na všechno. A pak mě totálně vytočí člověk typu Drobek aj. co si prostě jen vyvěsej web a bez jakýchkoliv problémů si začnou načerno podnikat a ono jim to celkem i v pohodě prochází. Proto jsem psal tu rejpavou poznámku k Martinovy. Dřív jsem si řikal: no co, je to jejich černý svědomí já mám svoje čistý, ale postupem času přicházim na to, že v konečným výsledku se tyhle lidi taky časem doberou oficialit, protože pokud se jim ten business rozroste, tak to ani jinak už nepůjde. Narozdíl ale od nás poctivců maj ten začátek, a co si budem povídat, začátek je nejstěžejní, naprosto nesrovnatelně jednodušší, a v konečným důsledku-všechno souvisí se vším-je jejich neoprávněné, sviňácké ulehčení těch začátků jen a jen na můj úkor....viz. třeba debata o svátečních zvukařích co pouštěj za pár piv.
Možná to někomu příjde jako vymlouvání se na vlastní neschopnost, ale ať si dotyčný zkusí zjistit co všechno je k podnikání třeba, a co všechno se musí řešit. Alespoň dnes. Srovnání se začátky v 90letech neberu, to je úplně něco jiného. Tam skutečně šlo dát si jednoho dne na vrata garáže ceduli opravář sekaček na trávu a lidi mu tam začali chodit a na úřadech téměř nic nemusel objasňovat. Mimo jiné proto, že nebyla ještě žádná konkurence:) a státotvorci měli na starosti jiné problémy.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]