Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 11:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stavba low-endoveho aparatu
PříspěvekNapsal: 20 úno 2010 20:42 

Zapoměl jsem dodat, že když se do 10W rezistoru pere 10W, tak to je taktak - aby rezistor přežil bez úhony. Když jsou napáskované těsně vedle sebe, jistě se to zhorší. V rozumné vyhybce musí komponenty pracovat opravdu s rezervou, a ne dělat z toho nějaký na sto stupňů žhavící topítka. Na tu Deltu jsem se nekoukal, ale je to tam nemlich to samé, a dám Martinovi za pravdu.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2010 21:55 

ok, objednavka je uz hotova, 1R bude paralelna kombinace 1R8 a 2R2, kazdy po 20 W), 12 R bude 4*12R v serioparalelnom zapojeni (kazdy po 20W). diky moc za vycerpavajuce odpovede.. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2010 12:07 

stanley4a: tak super, pak se pochlub, jak to hraje

Martin S. Ne, zase takovej maník nejsem. Spokojenej jsem dost, vzhledem k nízké ceně to hraje parádně, s bednama jezdím přes dva roky, používám je jako předky nebo jako odposlechy. Předtím jsem měl 12+6,5+1 od Zecku, typ tuším 12/3 proline. Tyhle hrají skoro stejně tak dobře. Na EQ stahuji 2,5 kHz a 3,15 KHz o cca 2-3 dB, když se hraje nahlas v menších prostorech, tak trochu víc, zbytek EQ jde venku nechat na rovno. ND2530T3 je dobrá kombinace mezi 1" a 2", s HF94 to hraje pěkně, líbí se mi, jak je zvukovod vyříznut a driver je blízko 12". Výškáč má jiný trochu jiný projev, než bcčka a 18 sound, je to otázka vkusu. MB12N351 - 3,5" cívka se vyplatí především při vyšších hlasitostech, hraje lineárně, přirozeně, žádné zabarvení, hodnotím ho velmi kladně. S odstupem času jsem rád, že jsem pořídil 12+1,4 a ne 2*12+1,4/2, bylo to tenkrát dobré rozhodnutí, i když já chtěl něco s DE25 - výborný driver, ale kolega zvučí dost nahlas a říkal jsem si, že by tu malou chudinku určitě někde rozstřelil... Horizontální pokrytí sestavy taky dobré. Jezdím okresní ligu, malé akce obvykle do 500 lidí, většina lidí je překvapena, že bedny jsou tak malé a hrají nahlas a čitelně (když je dobrá kapela, samozřejmě, u některých jsou sebelepší bedny k ničemu). Teď dočasně jezdím s classáčkama na spodky, 1-2 kusy pod rcfko, nechá se jít s děličkou na 90 Hz bez výrazné díry. Dětské dny a diskotéky uhrají i bez spodků :)
Nějaké zásadní nevýhody, nevím, kdyby hrály jako KF650, a vážily pořád těch 30 kg, tak jsem spokojenej. Teď jsem jel třeba dvě pidi akce - jednou mix před bednama, podruhé cca 7 m, optimální poslechová vzdálenost je kolem 10-25 metrů od beden, po těch 30 metrech už to jde na hubu (ne nijak hrozně), ale to každé malé dvoupásmovky. Když je buzení přes 1 kW na bednu, hraje to skoro nahlas :)
Do Prahy v podstatě nejezdím, ani nijak výrazně tím směrem, není nad osobní poslech, že, kdyby tě zajímalo ještě něco, napiš SZ.
ND650 je nástupce 2530? Proč je tak levný? To vypadá, že ošidili magnet, co. Nechápu, jak 2530 může jen za 5000,- tak hrát, ND650 za 3600, to už je snad zázrak, ne?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2010 15:13 

v podstate proti aparatom, ktore tu ma viacero clenov postavene, je ten moj viac menej "sunt", takze nebude sa moc cim chvalit :) .. pre mna je to vsak krok dopredu v tychto veciach..vsetko je otazka financii, ktore je clovek ochotny dat za danu kvalitu..nie som zvukar ani Dj, v opacnom pripade by som sa obzeral po niecom kvalitnejsom.. v kazdom pripade diky za vsetky cenne rady..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2010 09:12 

Kraj: ČR - Středočeský
Zdravím všechny na tomto fóru, objevil jsem toto téma a v podstatě jsem došel k podobnému závěru jako jeho zakladatel. Osobně jsem se dlouho rozhodoval jaké satelity postavit, jestli 15“ např. EM151 a nebo 12“. Nakonec z toho vyšla vítězně koncepce 12plb76+de160+a7570 v této bedýnce http://www.bcspeakers.com/suggested.php?id=0000000004 a pod to suby. V budoucnu bych chtěl postavit buď přímo MS SBF15 které se mi zdají velmi povedené a nebo nějakou obdobu. V tuto chvíli pod tím budou dvě W-biny řezané na 110Hz. Použití bude převážně na DnB, venku i uvnitř. Prosím v podstatě pouze o radu, zda je tento směr správný ohledně tohoto hudebního stylu a nebo se mám ještě poohlížet po jiných satelitech. Koncepci 15“+cokoliv (tzn. velká těžká krá...)bych se chtěl pokud možno vyhnout. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2010 09:56 

Kraj: SR - Trenčianský
Čo sa týka satelitov, podľa mňa si sa vybral správnym smerom, ale na suby na dnb skôr 18", alebo konštrukciu ktorá dokáže ísť hlbšie. Martinove SBF sú veľmi dobré, ale sú ladené na citlivosť a obávam sa že na 40Hz to už nebude to pravé orechové. Možno vo väčšom počte, nech sa vyjadrí sám autor, ja som so SBF zatiaľ nepracoval.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2010 10:06 

No právě s těma subama ještě nejsem uplně rozhodnutý.V tuto chvíli mám doma právě ty dvě W-biny a jsem celkem nešťastnej z jejich velikosti. Nicméně asi mám smůlu, pokud budu chtít jít hodně nízko, tak v mé pracovně budou bydlet hlavně bedny a v koutku já :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2010 11:21 

Tomáši máš pravdu SBF15 povedené jsou, ale jak píše Drim, jsou laděné tak aby hráli hodně, takže na reprodukování frekvencí kolem 40Hz to opravdu. Ve 4kusech na stranu by to už asi šlo, to by na 40Hz měli mít citlivost 100dB/1W, od 50Hz 105dB, takže nějaká ekvalizace a půjde to. Ale jak říkám chtělo by to 4kusy na stranu, což je už finančně náročné, takže asi bude vhodné zvolit jinou konstrukci. Možná ty Drimovi hornflexy -Dflex.
I já už zapracoval na bednách co budou hrát níž, SBF15 MK2 je ve fázi návrhu, nicméně už to bude o dost větší než původní SFB. Ale předem říkám, že plánek ke stažení nebude.
K těm satelitům, asi byl jim dal o něco menší objem, tak 80l.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2010 11:31 

S tím objemem nevím. Ten plánek je přímo na tohle repro dělaný. S basama je problém,u těch stále ještě nemám jasno. Nicméně mám na to dost času to vymyslet, dřív jak příští rok je určitě stavět nebudu. Do té doby budou sloužit W-biny. Jen tak pro představu pokud bych se rozhoupal k 18“ Když bude jeden na stranu zvládnou to uhrát ty satelity? Co myslíte? A nebo mě ještě napadá 2 ks 15" na stranu třeba těch Dflexů?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2010 11:44 

Plánky jsou jen orientační. Neznamená, že to nemůže být jinak a pořád STEJNĚ dobře...
Na DNB doporučím ač méně citlivou, tak skvěle hrající bassreflex s 18TBX100 laděný někam těsně pod 40Hz. To bude v interiérech vytlačovat střeva...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2010 11:53 

Jé sorry, já už taky blbnu, ty 12" satelity jsou ok, u 15" mají velký objem, sorry. Jinak [urlhttp://www.repromania.net/forum/viewtopic.php?f=22&t=152]tady[/url] máš trošku upravený plánek na tu bednu od BC, tam by měla ta horna sedět přesně. Ty satelity zmáknou klidně dva MT18SUB na stranu.
2x 15" hornflexy je víc než jeden 18" hornflex. Nicméně je to i finančně náročnější... Takže to musíš zvážit ze všech pohledů.

Petře: ono i nějaký ten scoop by nemusel být k zahození, samozřejmě nemyslím ty klasické almary, ale ty "moderní" menší co se objevují na speakerplans.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2010 12:12 

Děkuji moc za odkaz. Asi budu volit jednak podle financí, ale také asi podle toho který bedny mi zvukově sednou víc. Holt, když to bude dražší, tak budu déle šetřit. Nechce se mi vynaložit úsilí na něco z čeho nakonec budu zklamaný. To jsem už okusil u hodně levných bedýnek, které jsem si před dvěma lety pořídil.O nich můžu říci, že to nějak hraje, ale osobně se za ně hooooodně stydím. Nehledě na to že poté co odešel basák už nemám chuť to opravovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 kvě 2010 09:27 

Projekt s Deltou 12LF je hotovy, este zostava BC co som spominal na zaciatku temy. K tej delte 12LF a D220 mozem povedat tolko, ze zvukovo je to omnoho lepsie ako Delta 15LF, a zda sa ze ani basy extra nezaostavaju, nehovoriac o stredoch, je to fakt ine. mensie bedny a hraju lepsie. Delta 15LF sa mi zda dost odflaknuta..cena s 12" rovnaka, takze niekde musi byt rozdiel.. zatial spokojnost..prihodim foto ked by niekto chcel vidiet..naspodok pojdu LF15G401..to je plan na leto..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 kvě 2010 09:30 

Kraj: SR - Trenčianský
TomasM: dva správne osadené a nakŕmené Dflexy 15" zahrajú viac ako jeden 18", ale je to vykúpené ich veľkosťou ktorá je na 15" pomerne značná. Na dnb by to mohol byť rachot...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 kvě 2010 10:08 

Nic tam není nějak navíc odfláknuté. Je to reproduktor s větší - těžší membránou a stejně silným pohonem, tudíž to zákonitě MUSELO dopadnout hůř. Pokud je i stejná “měrná tuhost závěsu membrány”, tak je to i “jinak nastavený” reproduktor.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]