Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 21:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 244 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: SRAZ 4.9. 2021 V ČESKÉ SKALICI
PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 19:10 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
já o těch VMA musím furt přemejšlet. Když jsem seděl vepředu u hejblátek mezi bednama, tak jsem samozřejmě slyšel jinak než na place. Ale: Při přepnutí na kterýkoli pár se mi změnila jenom barva zvuku. Zato při přepnutí na VMA se mi vždycky rapidně rozjel prostor. Jakoby byla u jedné bedny nějaká botka ve výhybce, pocitově asi na středním pásmu. Jestli tam není některá součást vadná nebo odpojená. Protože mi neleze do palice, proč by to mělo bejt tak moc jinaký.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 19:17 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
No...jedině udělat revizi těch soustav. Takhle můžeme jenom hádat. Možná je v nich opravdu něco špatně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 19:24 
Řádný člen

Niektorý reproduktor zapojený s nesprávnou polaritou možno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 19:33 
Řádný člen

Nemyslím si.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 19:36 

Kraj: ČR - Olomoucký
No co už teď že...taky bych to venku rád slyšel.
Taky bychom mohli příště postavit bedny na obou stranách ve stejném pořadí.
Budou tak mít všechny páry mezi sebou stejnou vzdálenost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 20:06 
Moderátor

Jo. A budeš při přepínání točit hlavou jako na tenise, že jo.

Unicorn: Ano, nepodsvětlené budíky u mojeho monstra se zásadně podepisují na jeho zvuku. Co ale nadělám. Podívejte, já jsem odjakživa ujetej na denní bílou. Už v době klasických žárovek jsem měl v celém bytě průmyslové zářivky s trubicemi Cool White. Teplé světlo mi připomíná svíčky na hřbitově a budí ve mně hrůzu z nemoci, umírání a rozkladu. Naopak studené světlo mi evokuje světlušky, a tedy vlahé letní noci plné života, feromonů a páření.
Dal bych si do podsvitu budíků LEDky 5000K. Pak bych byl ovšem nucený poslouchat Laminata, že je to hnusný. Já bych ho musel poslat do prdele, ale mám u něj desku. Takže je to neprůchozí a radši oželím ten zvuk.
Navíc kdyby byly budíky podsvícený, bylo by vidět že nefungujou a nikdo by mě neobdivoval. To prostě nejde.

Ještě mě napadla nová cedulka na monstrum: Tubeless Amplifier.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 20:16 
Řádný člen

Kdyby něco, mám někde sadu HID sadu 5000k...klidně věnuju, já to do žádnýho auta instalovat nemíním.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 21:16 

A při rychlém přepínání mezi 1 a 4 by tak mohlo snadno u poslouchajících dojít k jedinečné shodě, páč by všichni stejně kroutili hlavou (buď nevěřícně jak dobře nebo mizerně to hraje) :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 21:37 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Díky za akci, pokec a ransomovi i za výběr muziky. Přepínání je pro mě jediná možnost, jak se k něčemu dobrat, protože z grafů to nevykoukám.

Velký sál je něco jako okruh s dlouhou rovinkou. Chce to alespoň 250 koní teda 250mm basák. URS3100 je právem referenční. Měl jsem nejdřív postavit URS a teprve potom vymýšlet vlastní bednu.. Sál ovládl Taurus, to je jasné. Líbilo se mi, jak hrály Canton s upravenou výhybkou. Ale cena/výkon pro mě ransomovi dílenské hrombedny. Asi jsem bílá vrána, ale horší než tesla 330 byly pro mě staré bílé tesly. Možná jsem si za 20 let na ARV104/ARP/ARN zvyknul, i když už jsem je teď pár měsíců neslyšel.

V "obývákové" místnosti pro mě nejlepší Illu3 s hodně silným soupeřem KEF R500. Cena/výkon rozhodně ty úzké/hluboké midi bedny s žlutým basákem. V "obýváku" by podle mě zazářily aktivní blackriderovi KEFy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2021 22:01 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Parádní srázek letos, účast byla opravdu slušná jak lidí tak techniky. Užil sem si to, ikdyž sem teda s Lukkysem přijeli spíše pokecat :)
Jak sme se bavili s Lukkysem, určitě by to chtělo na přístě jmenovky, takhle tam na sebe každej kouká a nikdo neví s kým se baví pomalu, pokud už se neviděli.

Jinak děkuji za frekvenční měnič : )

Snad ARS844 postačili jako oživení paměti. Pokud se zadaří, přístě bych mohl dovézt ARS641, mě by taky zajímalo, jak hrajou v sále. Ale chtělo by to předělat výhybky

btw. Velmi mě překvapila vystavená Yamaha MX-1000 s předzesilovačem. nádherný kousky a oboje těžký jako blázen, parádní technika.

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2021 00:24 
Řádný člen

Kraj: ČR - Zlínský
Velike diky ransomovi za blbe kecy a za organizaci. Excelentni akce.

Byl jsem na srazu poprve, trvalo mne to snad tri nebo ctyri roky, musim rici ze jsem od srazu neco cekal, ale ma pritomnost velmi vysoce predcila ma ocekavani. Jsem strasne rad ze jsem jel. Je uzasne bedny o kterych clovek cetl nebo videl na fotkach slyset v realu, s lidmi se o nich pobavit a udelat si obrazek.

Musim potvrdit pro mne jedine negativum, jak sleduju pisu to nejen ja, a to je nemoznost spojit si xicht s konkretnim nickem, tedy s vyjimkou tech par lidi se kterymi jsem se bavil a zeptal se nebo kde je to jasne. Ale nenapada mne jak tohle resit. Snad jmenovky? To ale muze spouste lidi vadit.

Naopak jakakoliv indikace ktere bedny zrovna hraji mne osobne vubec nevadily. Pravda je ze psychoakustika je sketa. Skvele to delal ransom pokud svuj (nevim jake pozitivni adjektivum pouzit) prepinac prepinal - jednou nebo dvakrat po prepnuti ukazal ktere bedny ze ctyr moznych zrovna hraji. Pak uz to bylo jen o tom si to v hlave prebrat. A ono to docela slo.

Po prvnim setu, tedy referencni URS3100, scarabeovy Kefy, UAD-3150, ransomovy male regalovky s Daytonem ND25FW a nevim co bylo na stredobasech jsem si rikal to snad neni mozne, vse hraje excelentne. I kdyz rozdily byly a nemale. Osobne si vse porovnavam s URS3100 protoze je proste mam naposlouchane.
V druhem setu, tedy URS3100, Taurus Pro, Illu3 a Totem bylo rozdilu jeste vice. Nejhorsi Totem, ale vzhledem k cenovce se neni cemu divit. Nejhorsi zde neznamena spatny. Prekvapily mne Taurusy a to tim o kolik moc hraji jinak nez URS3100. Rozdil dole markantni a nahore vyrazne vice 'otevrene'. Illu3 zde byly znevyhodneny a co umi ukazaly az v male poslechovce.
Treti set byl take velmi zajimavy. URS3100, Tesla ARS844, hrombedny UAD3150-TB a TVM ARS330. Netusil jsem jak jsou ARS844 obrovske (opravdu jsem je nikdy nevidel a ani neslysel) a jak jsou ARS330 spatne. A to sem krava kopii ARS330 pres deset let poslouchal. V directu. Zpetne chapu jaky pro mne musel byt sok slyset poprve neco odladeneho (byly to UCD280).
Krasna byla demonstrace BlackRidera co umi aktiv.
A nasledoval pro mne zlaty hreb dne a to upravena vyhybka. Velke diky Coffinovi ktery Cantony privezl a Paf ktery je odladil. Slysel jsem takovou demonstraci poprve a jsem za ni nesmirne vdecny. Cekal jsem ze to bude markantni rozdil, ale opravdu mne spadla brada. Upravena vyhybka z tricet let starych podprumernych beden udelala zvuk velmi podobny referencnim URS3100. Nepochopitelne.
V male poslechovce pak nasledovaly dalsi soky. Predevim ransomovo TQWT dvoupasmo Tesla ARN5604 a Dayton ND25FW. Zvuk na osazeni famozni. I kdy otevrene - tu antoniovu drevarinu bych proste delat opravdu nechtel. Dalsim velmi prijemnym prekvapenim byly ransomovy UMD365 ktere jsem nikdy neslysel a tohle je vzhledem k cenovce naproste terno. Skoda ze nebyla sance slyset je v primem srovnani s URS3100. A neprijemnym prekvapenim byly VMA. Mozna jsem od nich cekal moc, ale proste se mi vubec nelibily. A musim rici ze v male poslechovce se mne moc nelibily uz ani ransomovy hnedocerne regalovky s Daytonem ND25FW a nevim cim na stredobasech. Malo basu a mozna moc libive. Ovsem zpracovani, predevsim dyha fantasticka.
Pak uz jsem bohuzel musel vyficet, skoda ze neslo zdrzet se dele. Asi velka skoda, ale co se da delat.

Pri ceste domu stejny problem ktery popisoval scarabeo - uvedomil jsem si ze jsem pres den skoro nepil. Takze skopekboleni ke kteremu asi prispela i vyrazne vyssi poslechova hlasitost nez na jakou jsem zvykly, posloucham opravdu potichu. Takze nalit do sebe co se da a pak chcani za kazdou vrbou. A stejne to moc nepomohlo :-)
A TLU ma pravdu, cesty naprd.

Jeste jednou prevelike diky a pokud bude priste moc rad se zucastnim.

Naposledy upravil tucnak01 dne 06 zář 2021 12:27, celkově upraveno 2

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2021 07:12 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Též zkusím trochu hlouběji rozepsat své pocity z beden:

Z prvních dvou setů ve velkým sále jsem se dost rozhodoval co je lepši - jestli URS3100 nebo Illu3 a nakonec pro mě zvítězily URS, protože 10" bas měl lepší "tělo" v průřezu nahrávkami. A není to o rozsahu dolů, protože Illu podle mého zahrály od velmi nízkých frekvencí. Celkově URS hrály univerzálněji.

Co se týče Taurusů, čekal jsem od nich o něco víc, na středovýškách to v některých pasážích mělo MALÉ sklony tahat za uši. Ovšem nic zásadního a jako celek velmi dobré.

Co mě nemile překvapilo byly Totemy, nečekal jsem takový zvukový rozdíl k horšímu vzhledem k ostatním porovnávaným bednám. Vím že je to odzačátku prezentováno jako low budget systém, ale podle mě i nízkorozpočťák může hrát příjemně. Protože vím, jak hrály Hrombedny. Ty uvnitř sálu měly méně výšek, což při konzultaci s Majem-TLU byl logický záměr a při pozdější koncertnější venkovní produkci jsem byl VELMI pozitivně překvapen. Kvalitně odvedená práce na odladění výhybek a i levné bedny zahrají velmi slušně.

Kladně překvapily staré Grundigy s 9", kalotovými středy a výškami, vzledem k fabrickému stavu dost příjemné, až mě to překvapilo.

Canton CT1000 v origo stavu dost propadák, ostré jako břitva od 2-3 kil, basy takové dost pozadu, upgrade výhybky tomu dost pomohl, ale za mě to ještě chtělo trochu upravit na výškách, ještě to bylo moc prezentní, což jsem probral s paf-em, autorem výhybky, že je požadavek jeho kamaráda a což je naprosto v pořádku - ten je poslouchá a ten je spokojený.

R500 KEFy vzhledem k velikosti zahrály velmi slušně a naopak problém s velkým sálem úplně neměly. Basáky by podle výchlky snesly ještě více. Překvapivé. V menší místnosti hrály fakt pěkně, co jsem u nich pozoroval a pak jsem si vzpomněl, že se projevuje i u KEF Q300 (stejný výškáč) je ztráta jiskry na nejvyšších kmitočtech. Hliník je prostě studenějši, trochu temnější. Nejvíc se to projevilo při přepínání a tam pro mě textilní kalota zněla líp, zábavněji. Znatelný rozdíl za mě. A proto jsem skončil u iQ7 SE (Q300 už leží dlouho v koutě), kde je hlína taktéž, ale 0,75" a ta je poněkud živejší. Nezávisle na tom, jak je divoká osová charka. Moc by mě zajímalo porovnáni na přepínači s ostatníma bednama, bohužel aktiv je aktiv.

K VMA musím taky hodit koment protože to fakt nebylo dobré, okamžitě bylo znát, že hrají a hrají špatně. To jsem nečekal. Snad tam nebyla doopravdy chyba v zapojení, protože to mě na místě taky napadlo.

A musím říct, že asi nejvíc jsem si pak užil venkovní poslech, kde do toho nekecala místnost, basy byly v pořádném objemu díky 15" a vůbec jsem neřešil, čím že je ta bedna osazena. Prostě to hrálo supr. A to je oč tu běží, ten dobrej pocit při poslechu!

Těším se na příští ročník, moc fajn a přínosná akce!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2021 09:10 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Děkuji Ransomovi za organizaci a možnost střetnutí s přáteli.

Mně se líbili Scarabeovi KEFy, a to jak vzhledem, provedením, osazením tak samozřejmě i zvukem. Aktivní bedna od BlackRidera byla také velmi zajímavá, a hlavně ukázala potenciál, že těch možností jak vyladit zvuk je defakto neomezeně, oproti pasivním výhybkám. Zkouška beden s původní výhybkou a odladěnou byla neuvěřitelná, takový velký rozdíl a bedny jsou hned o třídu jinde.
Zaujal mě také černý dělenec Yamaha, ten by se mi líbil :-). Jsem rád, že na srazu byly URS3100, pro porovnání a konzistentní základ každé poslechové akce.
Proton vnitřní prostor příjemně ovlažoval, takže tam úplné chladno nebylo :lol:

Poučení pro příště, koupit jmenovky se zavíracím špendlíkem. A jsem pro zobrazovač, které bedny hrají, ušetří to vstávání ze židle :lol:

A přepínač obdivuju vždycky :D

Ještě jednou díky!!!!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2021 09:30 
Moderátor

Tak začneme zrovna domlouvat příští sezónu?
1) Obývák se osvědčil velmi.
2) Signalizaci vyřeším, to je to nejmenší.
3) Nastavení úrovně neupraveným růžovým šumem je jednoduché, ale nedokonalé. Příště použiju šum s hornopropustným filtrem od cca 200Hz. Stačilo by pak v případě potřeby už jen lehké dorovnání na ucho, nebo to dělat impulsně jako při měření. Každopádně je to asi užitečná věc, pokud se nemýlím.
4) Mám známé na několika kolchozech, tak seženu sprej na značení dobytka a každej příchozí se po obou stranách popíše. Jméno, nick, kód vrhu. (Eventuálně může nějaký dobrovolník jako příspěvek sehnat visačky na krk. Špendlíky radši ne. Někdo si zničí triko a dostane doma világoš. A klipsy drží čitelně leda na klopě saka. Kvůli tomu si nebudeme brát obleky.) Já si můžu vzít reflexní vestu a přilbu, abych byl snadno k nalezení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2021 09:57 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Možností by byly takový ty visačky na ucho pro krávy.
Neb si každý nechá v předstihu individuáně zhotovit triko se jménem nebo nickem.
Visačky na krk asi můžu dodat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2021 10:30 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Ransom>

Hlasitosti určo srovnávat, má to význam.

Co se týče procesu srovnání hlasitostí, já bych postupoval viz níže, HPF by asi špatné nebylo, klíďo i na 80-100Hz:

1) měřící mic doporstřed poslechovýho prostoru
2) do jednotlivých beden pustit růžový šum o délce cca 30s a nahrát 4 vzorky
3) provést na vzorcích nahrávek analýzu RMS hlasitostí a nastavit stejnou úroveň dle nejmíň citlivé bedny (vím o kolik dB kterou bednu přidat/ubrat, otázka je potom jak nakroutit na poťáku ty konkrétní dB)

Otázka je v jakým pásmu soft v mobilu provádí analýzu ak. tlaku, myslím že se tomu říká váhování nebo tak nějak.

Ale je to poněkud zdlouhavější. :-)

Edit: Ty jména civil/nick by se mi u některých lidí hodily, mám nyní trošku potíž dosadit aktuální příspěvky k lidem. :-D

Naposledy upravil BlackRider dne 06 zář 2021 10:35, celkově upraveno 2

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2021 10:32 

Kraj: ČR - Jihočeský
Hlavní je, aby byly k vidění příště zase další zajímavé projekty, tak kluci stavte ať je co poslouchat.
A nějaký pořádný vypalovačky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2021 10:42 

Já jsem si chtěl opravdu nechat udělat triko s avatarem co používám, ale neměli moji nadměrnou velikost :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2021 11:05 

Tak to ká triko ani náhodou. Když ho nechám udělat tak jak na sviňu bude zima a budu chodit v mikině.
.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 zář 2021 11:23 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Coffin: Tak si ji holt budeš v pravidelných intervalech rozepínat.
Pro rozpoznání - tohle je "laminat":
Příloha:
Igor Jerabek 03_red.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 244 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]