Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 06:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 205 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stavba reprobedny se širokopásmy
PříspěvekNapsal: 01 úno 2010 02:33 

junglist:platí ještě tvoje nabídka?Bedna mi už vesele hraje, je jen poslepovaná aby se kdyžtak mohlo upravit výpln a nebo dodat filtr.
V té uzavřence hraje dosti huhňale, pokud není reprák natočenej přímo na člověka je to bída. Stačí se jen trochu odklonit tak se huhnání stupnuje. Jinak spodní pásmo parádní neunavující, to je paráda.
Samozřejmě tím neříkám, že je reprák špatný, spíše já udělal někde chybu.A proto bych chtěl vyzkoušet přilepit ten výškáč jak se to bude zdát potom.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 úno 2010 18:31 
Řádný člen

Kraj: ČR - Středočeský
Samozřejmě že platí ;) Pošli mi SZ s adresou, pošlu ti je.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 úno 2010 02:36 
Řádný člen

Kraj:
Jarete kdyby ses objevil občas v Praze tak by sis to mohl poslechnout na místě a i pár jiných zajímavých věcí ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 úno 2010 19:05 

junglist: poslal jsem ti email s mojí adresou, co znamená SZ jsem nerozluštil :) každopádně díky za tvojí ochotu.

thales: až pojedu do Prahy tak ti dám rozhodně vědět, moc by mě zajímaly i ostatní kousky.

Mám dotaz ohledně svých novorozených beden, to arz nehrálo by lépe v otevřené ozvučnici? Mě ten zvuk příjde jako kdyby hrál reprák směrem do bedny... nevím někde jsem udělal chybu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 úno 2010 20:14 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
SZ = soukromá zpráva, příchozí najdeš vpravo nahoře.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 úno 2010 03:23 
Řádný člen

Kraj:
Širokáče tohoto typu hrají v otevřené ozvučnici velice pěkně a z mého pohledu příjemněji. Bohužel mají pak méně basů. Kolik je do značné míry závislé na velikosti čelní stěny což je někdy dosti omezující pokud se ti nenabízí nějaké samovolné řešení v podobě sádrokartonových příček, paravanů v místnosti a podobných věcí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 úno 2010 11:50 

junglist: poslal si už balíček? Ptám se jen proto jestli mám prudit na poště kde to zase zastrčili.

Jinak jsem si pošteloval eq v notasu, zapnul true bass :) a hraje to celkem obstojně. Ted o víkendu zkusím vatu....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 úno 2010 10:03 
Řádný člen

Milane, mám zabaleno, ale jak jsem psal, nestíhám :oops: V pondělí ti to pošlu, pijaněér vyděržáj ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2010 01:52 

Kraj: ČR - Liberecký
Já to tu s velikým zájmem pročítám už druhý den. To je vážně dost zajímavý a dost originální. Zarazilo mě i to, že na jednom ze snímků je vidět elektronkový zesilovač, což samo o sobě dává vědět že majitel je požitkář. Pánové, prosím, jestli se někdo ozve, v čem je tento systém jiný, tenhle akustický obvod, ale nejde mi o techniku, jde mi o pocit, v čem má podle vás navrch, kde ztrácí? Díky...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2010 02:01 

Sorry, musel bych to slyšet? A ještě tohle, ten měnič, reproduktor, to je srdce toho všeho a je to vlastně z hlediska ceny paradoxně prkotina. A když už jsem u toho, nejedná se o žádné Hi-Fi. Jenom dva repráky v ceně dvou, tří stovek. :shock:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2010 13:58 

Junglist: v pátek ještě nic nepřišlo tak snad v pondělí, který den si to posílal?

all: mám jeden blbej dotaz, jak mám udělat děličku 5kHz druhým řádem?? :) může se použít- f= 1/(2píRC) ??? Tedy f= 5KHz, R = 4Ohm??

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 úno 2010 20:47 
Řádný člen

jaret: posílal jsem v úterý kolem poledne, to není možný, z kdejaký řiti mi to chodí do pár dnů :evil: nechápu, co pošťáci dělaj :shock: Příjde ti balíček v bublinkový obálce.
stáhni si jednoduchej free soft BassCad: http://www.selfmadehifi.de/basscad.htm V odrážce "filter" si vyber propusť a hraj si s děličkou, rovnou to počítá hodnoty součástek. Pro představu to bohatě stačí.

stiglitz: čoveče, nějak jsem nepobral ty tvoje dva příspěvky :P

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2010 04:34 
Řádný člen

Kraj:
Pokud se nejedná o kompenzační RC členy nezkoušejte to počítat - reálně vám vyjdou bludy a nebo přinejmenším ne zrovna optimální průběhy. Raději si to naměřte a nasimulujte a uvidíte co vám to s tím provede reálně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2010 18:55 
Řádný člen

jaret: tak jak? došlo :?:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 úno 2010 18:55 

junglist došlo došlo,v pořádku, jen to zapojení mi dělá problémy uskutečnit. Zkouškový za mnou tak hned mrknu na ten program a už aby to hrálo. Samozřejmě mockrát dík za tvojí ochotu!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 bře 2010 19:36 

Tak jsem u konstrukce filtru, doufám, že odpustíte mé nevědomosti. Ale stačí mi ke konstrukci tato cívka? http://www.gme.cz/cz/dpu220a1-p611-129.html ? A elektrolyty mají být na kolik voltů?

Ještě malá věc, nedá se ta cívka nějak namotat levněji? Když se nad tím zamyslím, tak jsem na 100kč pro 2bedny. Nejsou to žádné peníze, ale příjde mi to zbytečné když ani nevím jestli to vůbec k něčemu bude.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 bře 2010 19:54 

To jde. Já nevím jak to vyvedu s kondenzátory, kdybych chtěl svitkové, tak mě na čtyři bedny vyjdou kolem litru.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2010 05:08 
Řádný člen

Kraj:
Jarete nelze. To co si linkoval je cívka pro spínané zdroje. Do výhybek musíš dát cívky které jsou na to určené. Většinou to jsou cívky vzduchové ale někdy se používají i cívky s železovým, železným či feritovým jádrem. Ale ve tvém případě bych ti doporučil použít ty vzduchové. Objednat si je můžeš třeba u Lukyse tady z webu. Klidně ti celou výhybku podle tvého požadavku vyrobí nebo jen prodá součástky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2010 10:48 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Dobrý den všem,
chodím na Repromanii už nějaký čas, a až nyní jsem narazil na toto vlákno o širokopásmových reprosoustavách. Rád se tedy podělím o svoje dojmy.

Po delším hledání a studování různých domácích i zahraničních projektů jsem si postavil TQM ozvučnice osazené ARZ 6608. Materiál ozvučnice 22mm dřevotříska, šroubováno, lepeno, tlumení syntetickým vatelínem atd...
Vygůglit se toho dá spousta.

Chtěl bych se ale dostat k tomu hlavnímu a to je jak to vlasně hraje. když jsem byl jěště v tom divočáckém věku stavěl jsem různá dvoupásma, všechno ve stylu bum cink a jen z doslechu jsem věděl, že se taky staví něco s jedním reproduktorem, že to má skvělé podání prostoru atd...
No jak tak člověk zraje začne být klidnější tak i moje nároky na poslech se umírnily :)
Postavil jsem tedy na zkoušku to co jsem psal výše a překvapení bylo vesměs příjemné, ze začátku to skutečně hraje agresivně a třeba trumpety od Luise Armstronga se až zařezávaly do uší. Už na to ale hraju dobře půl roku, rozehrálo se to a nemůžu tomu nic vytknout, poslouchám na tom věci co by mě dřív ani nenapadlo poslouchat, od Vivaldiho čtvero ročních období až po elektronickou hudbu, nemá cenu to tu rozepisovat, každému "chutná" něco jiného.
Má to překvapivé podání prostoru, neunavuje to a neotravuje, ARZ 6608 v TQM ozvučnici má velice příjemné nevtíravé podání basů, jen výšky jsou trochu slabší tak jsem je doplnil o obyčejnou kalotu přes svitek 2mikro, kalota je vůči ARZ přepolovaná.

Jo a spoluposluchačce se to taky líbí :D

Přeji všem hezký den a více širokopásem z valašska :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2010 13:34 
Řádný člen

Kraj:
Co myslíš přesně tou TQM ozvučnicí? Nemyslel si TML - transmissionline? A nebo nějaké jiné čtvrtvlnné řešení?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 205 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]