Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 18:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: OpenBaffle TangBand 1808 a 2x EminenceAlpha15
PříspěvekNapsal: 29 pro 2014 18:05 

Kraj: ČR - Středočeský
Ahoj, dokoncuju OB. Merim a mam problem se kterym si nevim rady. Tyka se zkresleni fullrange TB1808 v pasmu od 6 do 10.000 hz. (mereni je pouze s fullrange, bez zapojenych basaku). Vse je videt na prilozenem obrazku. Pri variante, kdy je fullrange uprostred, zadne zkresleni neni. Ale tuto varianu jsem zavrhl (designove se mi nelibi, fullrange neni ve vysce usi, dosahnou na nej moje male deti, a fr. krivka mi pod 300 hz nevyhovuje pro naturalni roll-of). Pri variante kdy je fullrange nahore se objevi zkresleni. Nevim ale proc a co s tim lze delat. Zkousel jsem pokusne nalepit 10cm karton na jednu stranu ozvucnice, aby nebyl fullrange vystredeny - nepomohlo, zkusil jsem nalepit 10cm karton nahoru na ozvucnici - nepomohlo.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: OpenBaffle TangBand 1808 a 2x EminenceAlpha15
PříspěvekNapsal: 30 pro 2014 12:58 

hele to tu fakt neni nikdo kdo vi proc vznika to zkresleni? doufal jsme ze je tu spusta lidi co maji praxi a take vi nejakou teorii. ja jsem v tomhle bohuzel panic, proto jsem zkusil stesti na foru.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 pro 2014 14:07 

Kraj: SR - Bratislavský
To mohou být interference. Ale nevím co ti to pomůže, když máš pevnou koncepci.
Kromě toho zkreslení tak vysokých tónů je sluchem málo idetifikovatelné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 pro 2014 16:53 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Reprák ti nemůže zkreslovat víc jenom proto, že jsi ho postrčil vejš. Podle mého to je jen změnou vzájemné polohy repráku a mikrofonu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 pro 2014 22:18 

no mikrofon byl vzdy na osu toho fullragne a vzdy jeden metr od nej. jediny co se menilo byla vyska od podlahy. to mi prijde divny ze by to tak zlobilo. nereknu nekde na basech ale vyska mereni by prece u tehle frekvenci nemela mit vliv. ja prave myslel ze to muze byt nejakou jinou vzdalenosti od toho horniho okraje. ale jak jsem psal. zkousel jsem nalepit kus kartonu jakoby prodlouzeni ty desky nahoru a vysledek stejnej. no hele, pokud to fakt nebude nijak moc slyset tak to asi necham bejt.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 led 2015 10:35 

Kraj: SR - Bratislavský
Mohou to být nějaké nesrovnalosti při měření, v tom má Ransom pravdu. Otázka je, jaký význam má takové zkreslení. Na obrázku mají být uvedeny hodnoty zkreslení pro jednotlivé harmonické i celkové harmonické zkreslení, bohužel u mě je to málo čitelné.
Z principu vnímání lidského sluchu vyplývá, že zkreslení sudými harmonickými moc nevadí. Proto, v tvém případě, má význam měřit pouze třetí harmonickou, přičemž od tónu 5 kHz už je mimo oblast slyšitelných tónů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 led 2015 13:24 

xeon ... diky moc pane, tyhe informace ja nemam. vykaslu se na to . 3harmonicka je ta oranzova - ta je v pohode. ta cervena je druha harmonicka (resp. cerna THD kopiruje v tom hrbu uz jen cervenou 2harmonickou). jeste jednou diky moc za vysvetleni a uklidneni )))

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]