Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 21:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Sloupová reprosoustava, RCF LF12G301, B&C Speakers DE250
PříspěvekNapsal: 04 pro 2014 00:28 

Kraj: SR - Trnavský
Zdravim,
chcem sa popytat na tento projekt, vyzera byt fajn, hladam sice primarne hifi projekty uz odladene s vysokou kvalitou, ale vela toho som na repromania.net medzi hifimprojekty nenasiel, toto mi vuhovuje nejviac. Co si o tom myslite?
Ciel je mat box, ktory zahra s koncertnym feelingom, cize ked pozeram na telke koncert, vystupenie zivejmkapely atd nech sa zvuk co najviac blizi k zivemu koncertu s line array ozvucenim.
Prva myslienka bola namontovat na stenu vo vyske tv 2 uzke panely s 1'' vyskacom a neviem mozno 2ks 4'' stredom co zahraju min 100Hz a doplnit 12'' basovym boxom, len nic take oddladene somttu nenasiel. A zalezi mi na kvalite.
Viete poradit?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Sloupová reprosoustava, RCF LF12G301, B&C Speakers DE250
PříspěvekNapsal: 04 pro 2014 10:30 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
To sa tomu nepriblíži nikdy, ani keby si sa neviemčo. :lol: A stým line-array opatrne, nie je to sranda a 4ks malých 4" Ti line array neurobia. Možno by som na Tvojom mieste skúsil Open 8 s multisubom.
Pretože line array na doma vyzerá asi takto:
Obrázek
Ak by si ale niečo také za každú cenu chcel, tak môžeš skúsiť aj tento origo monacorácky projekt Lightning...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2014 11:21 

Přesně tak, line array je na ozvučování velkých prostranství a rozhodně bych to doma nechtěl, kvalitativně je to spíš horší.
Open8 zvládne nad 100Hz cca. 200W, tak si to hrubě přepočti na akustickej tlak v metru (citlivost odhadem 92dB/W), tak když vezmu crest factor dnešních nahrávek, fakt nevím jak dlouho bys v tý cimře na plnej kotel vydržel. Já je budu hnát počítám tak 50W ve špičkách, když to jó pohrnu.
Multisub mi přijde nejvhodnější basové řešení v místnosti, lze totiž docílit vyrovnaného průběhu daného pásma v širokém poslechovém poli. Pod určitou frekvenci už ti totiž spíš hraje místnost než reprák a 10dB hrb/propad žádná míra. Zatím to tak vypadá, že já budu chtít i svejm předním bednám řezat spodek, tj. aby nehrály basy, ale pořešit si je všechny komplet multisubem (což např. Geddes prý tak nedělá, ale uvidíme :) ).
Při vší úctě k Martinovi, jeho projekt už je přecejenom starší, zvukovod na 12" moc malý a dělička moc vysoko. Já bych to už dělal jinak (Open12) a on určo taky, ale jinak měniče jsou to oba skvělý. Dost jsme se o tom projektu kdysi bavili a určitě ti řekne víc on sám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 pro 2014 18:20 

Kraj: SR - Trnavský
A vieme ma niekto nanavigovat kde je ten projekt multisub a projekt open8? Fotky, ake su tam menice, aka vyhybka atd aj pre multisub aj pre open8.
Dik

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2014 00:24 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Odladený projekt Open 8 máš rovno tu pod nosom...v podstate sme ho so Zorgom práve dokončili. Výkres bedne Ti bude musieť dodať on, ale inak je v tom vlákne všetko...schéma výhybky, komenty, odporúčané objemy a ladenie, chovanie v ozvučniciach...
viewtopic.php?f=9&t=5629
No a čo sa multisubu týka...samozrejme sa dá vystačiť aj s jedným subwooferom...ale viac (obvykle 2-4) vhodne rozmiestnených subov je už zase iné kafe (basuje Ti to proste všade v miestnosti takmer rovnako). No a ja si myslím, že na nete je dostatočne veľký výber subov...okrem toho, jeho návrh by si mohol zvládnuť aj sám...stačí si vybrať vhodný reprák, vo WinISD alebo Amplione odsimulovať ozvučnicu, pridať koncák s aktívnou výhybkou a hotovo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2014 04:43 

A na multisub ti nikdo plánek nedá :P Musíš si to pro svou místnost upravit sám, většinou se to dělá nejlíp pomocí DSP, což vlastně funguje jako několik výhybek, tzn. nastavíš každý sub zvlášť, tzn. každý musí mít svůj zesilovač. Bez měření a pochopení dané věci se neobejdeš. Podle mě to tu nikdo nemá, nejdál se dostal imho MethMan z Audiowebu.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]