|
Právě jsem poskládal ARS 1034 s originálním osazením, neboť se mi doma již léta válelo vše potřebné, vyjma skeletů. Nedávno jsem koupil za hubičku i ty skelety, ale samozřejmě stav odpovídal ceně. Takže po jejich repasi došlo k finále s konečným sestavením a zkouškami v chodu. Mohu říci, že vzhledem k tomu jak bývají tyto bedny chváleny, tak mě docela zklamaly. Mají příliš zvýrazněné středy i výšky. Ve výhybce je sice z výroby v obvodu středů odpor asi 1,1 ohmů, ale to je asi málo, takže budu muset ještě zaexperimentovat s utlumením jak středů, tak výšek, aby to bylo poslouchatelné. Měl jsem kdysi ARS 1054, které měly téměř stejnou výhybku (neměly ten srážecí odpor u středů a byla jinak pólovaná repro), ale tam ty středy a výšky až tak dalece "nepřečuhovaly". Bylo tady již mnoho popsáno o "kvalitách" ARZ4604 a ARV 3604, ale jelikož nejsem přítelem mechanických úprav továrních skeletů pro osazení jinými reproduktory, tak pokud se mi nepodaří bedny umravnit, tak je asi zase demontuji, jelikož byly složeny jen na zkoušku - jak to hraje.
|