Zdravím. Takže pořídil jsem si nový subwoofer a řeším teď jak na něj postavit ozvučnici. Napočátku jsem si myslel, že vše bude smysluplně napsáno v manuálu, ale docela hodně mě zaskočilo hned několik věcí a to následující.
V příručce není psáno:
1. Jak tlustý má být tlumící materiál. Je tam jen FONOFORM takže rouno z polyesteru, ale o tloušťce nikde nic přitom je jich spousta.
2. Úplně nesmyslně je znázorněn tvar ozvučnice, což možná chápu, že pro toho kdo dělal manuál bylo jednodužší dát všude stejný obrázek, ale není možné dát woofer a basreflex do přední strany, která je 280 x 280 mm velká, tak aby splňoval všechny podmínky pro uložení wooferu v ní.
3. Snažil jsem se něják vypočítat jinačí tvar pokud možno co nejmenší, ale zase jsem se pozastavoval nad tím, proč není psáno jestli objem, který je v manuálu psán je bez nebo s tlumícím materiálem FONOFORM. Není jasné jeslti se jedná o čistý nebo hrubý objem ozvučnice, protože nazačátku manuálu je dopsáno, že se má přičíst k objemu ještě hodnota 2,1, která znázorňuje objem wooferu a nátrubku.
4. V obrázku je uplně nesmyslně znázorněno umístění basreflexu, což je taky úplná hovadina.
5. Je sice pěkné, že napsali přesný typ nátrubku, ale není k sehnání a proto jsem nucen zde dát adekvátní rešení, a to teleskopický, což si myslím, že není zas tak hrozné. A u toho tlumícího materiálu není napsáno opět nic, žádné označení nebo tloušťka jen typ ( FONOFORM ).
6. Je zde taky psáno, že vše je vybráno z AZ Audiocomp katalogu, ale ani tam jsem nenašel nic o tlumícím materiálu FONOFORM, který má být v mé ozvučnici. Byl tam jen 50mm tlustý a to by mě taky docela dost zajímalo kde bych to do už tak malé ozvučnice měl asi tak vecpat, když už tak se to tam všechno ani pomalu nevleze a nezanedbatelně by to změnilo litráž.
Kdyby si kdokoli udělal chvíli a trochu by s tím pichnul a pověnoval se tomu semnou určitě bych byl rád. zatím díky a nebráním se žádným názorům, klidně pište jaké máte zkušenosti se značkou HERTZ určitě rád počtu.
PS: Zde je manuál od wooferu:
http://www.hertzaudiovideo.com/file/pdf ... manual.pdf a zde je katalog AZ audiocomp:
http://www.azaudiocomp.com/AZ_audiocomp_2009.pdf